Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 385
  • 775
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!  От скоро пиша във форума и съм малко притеснена за себе си........последния м цикъл беше на 8.03 и от тогава никакъв го няма ( по принцип съм с нередовен цикъл и това е нормално за мен ) Но преди 2 дни усетих по-голяма чувствителност на зърната и като ги стиснах ( разбрах, че не е редно да го правя ) протекоха бели капчици......досега никога не ми се е случвало. А ако съм бременна това симптом ли е? Или просто хормонален дисбаланс? Ако някой знае нещо по въпроса моля да сподели!           Благодаря Ви милички желая Ви Лека вечер!!!  Heart Eyes

# 496
  • София
Направи си тест за бременност, ако е отрицателен изследвай хормона пролактин.

# 497
Направи си тест за бременност, ако е отрицателен изследвай хормона пролактин.
                             Благодаря ти!  Hug

# 498
  • София !
Здравейте!  От скоро пиша във форума и съм малко притеснена за себе си........последния м цикъл беше на 8.03 и от тогава никакъв го няма ( по принцип съм с нередовен цикъл и това е нормално за мен ) Но преди 2 дни усетих по-голяма чувствителност на зърната и като ги стиснах ( разбрах, че не е редно да го правя ) протекоха бели капчици......досега никога не ми се е случвало. А ако съм бременна това симптом ли е? Или просто хормонален дисбаланс? Ако някой знае нещо по въпроса моля да сподели!           Благодаря Ви милички желая Ви Лека вечер!!!  Heart Eyes

Не знам как до сега не си направила тест  Laughing .
Бягай в аптеката да купуваш един и дано резултата е, такъв какъвто искаш  Peace .

# 499
Как разбра, че е на долна граница. При мен е 0.54, но не виждам някакъв коментар  newsm78

Прочетох коментар на проф. Кременски, насочен към жена със подобен резултат на БХС-то  Peace
Точно затова попитах за референтни граници.

ДаниВ, много ти благодаря за инфото, което ми даваш, вчера съм изчела какво ли не и ако бях попаднала на твоя отговор сигурно щях да спя по-спокойно.
Както и да е, днес се свързах с лабораторията и ми обясниха много обстойно и спокойно всички резултати. Бъдете здрави!   bouquet
Радвам се, че всичко е ОК при теб!  Hug
Не се притеснявай, гледай да си по-спокойна, че бебчето усеща настроенията ти и се влияе от тях. С повече спокойствие и положителни мисли по-леко ще изкараш бременността и на финала ще имаш живо, здраво и спокойно бебче!
Успех!  bouquet

# 500
crystal-eyes90, малко безотговорно ми се струва, почти месец закъснение и не си предприела нищо. И аз ти препоръчвам като останалите момичета да си направиш тест за бременност, а може и директно на преглед при АГ.

# 501
crystal-eyes90, ако е бременност и е желана, вече трябваше да си последвала препоръките на следящ те лекар и да си започнала да пиеш витамини.

Ако е бременност и не е желана, вече е трябвало да си предприела нужните мерки.

Ако не е бременност, вече е трябвало да ти е било предписано нужното лечение.

И в трите случая си се забавила. Отивай на преглед.

# 502
Момичета в голяма чуденка съм...
Предстои ми да пътувам със самолет и се чудя да откажа ли да мина скенера?! Мой познат, работещ точно на тази проверка ми каза да не минавам, а от друга страна пък уж са само за метал и безвредни. Много се чудя. Пътувала съм в по- ранна бременност и не преминах, но сега проблема е, че не успях да си взема документ от лекарката (забрави да ми даде и няма как вече да се случи това) и ще се облека с по- свободни дрехи да не личи коремчето толкова.  Thinking

# 503
  • ул. "Мечтание"
Какъв документ трябва да се вземе от лекаря? И аз ще пътувам скоро та се чудех какво трябва да ми напишат. И на обратно като се връщам, като не знаят български какво да ги правя?  newsm78

# 504
Нощни очи то си зависи от компанията кога изискват. Масово искат между 28-32 седмица разрешение от лекар, че можеш да пътуваш. С авиокомпанията, с която съм аз в сайта им има бланка на английски и нея се попълва (намира са в отдела pregnancy, където е инфото за това до коя седмица качват бременни). Аз не съм в тези седмици, но съм близо, а и коремче имам и затова ще го скрия с широки дрешки. Иначе не е задължително да ти поискат (както и на мен), но за твое спокойствие се снабди с такава (яд ме е, че аз не успях).  Confused Ако пък не ти личи толкова си пътувай спокойно Simple Smile

# 505
  • ул. "Мечтание"
Благодаря!
Ще проверя какви/дали имат някакви изисквания.  Peace

# 506
Съни, не те разбирам... Хем не искаш да минаваш на скенер, хем искаш да криеш, че си бременна.

Само за успокоение, скенерите по летищата отдават толкова малко радиация, че няма да увредят плода.

# 507
  • Berlin
И аз малко не го разбрах питането. Simple Smile Нямаш бележка от лекар и затова може да те накарат да  минеш през скенера, а ти не искаш? Или ще се криеш, за да не те върнат? newsm78

# 508
  • София !
И аз малко не го разбрах питането. Simple Smile Нямаш бележка от лекар и затова може да те накарат да  минеш през скенера, а ти не искаш? Или ще се криеш, за да не те върнат? newsm78

Аз ако правилно съм разбрала, иска да се скрие, защото няма бележка от лекаря си и поради тая причина, да не я върнат .

# 509
В такъв случай трябва да има някаква утвърдена практика, защото летищните служители няма как да преценят в коя гестационна седмица е бременната.

Няма как да предположим колко стриктен ще в служителят, на когото ще се паднеш, Съни. Дори да имаш бележка, моето предположение е, че съвестен проверяващ би взел предвид и продължителността на престоя ти в чужбина, за да прецени дали няма да влезеш в рисковата група и да не можеш да излетиш за към БГ.

А е напълно възможно и граничните власти на чуждата държава да не те допуснат. Или става дума за вътрешен полет?

Общи условия

Активация на акаунт