Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 383
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
natale - плацентарни молекули са това- цената -90лв. Тема няма да намериш , защото доколкото знам само в Надежда се изследват. Коментари рядко има в темата за ЦРЗ Надежда и в темата за имунологичните изсл.

# 481
mama irina, благодаря за пояснението   bouquet

# 482
natale не знам кой ти е следящия АГ , но имай предвид, че обикн. се следят на 3-4 седм. На антикоагулантна терапия ли си?

# 483
Не съм на терапия. Насоката към тези изследвания си има предистория- при първата ми бременност плацентата ми започнала да се калцира още към 22-23 г.с.
Скрит текст:
  В 34 г.с. родих бебето си ч/з секцио (спрях да го усещам), но почина малко по-късно в следствие на силен вътрешен кръвоизлив- дик синдром и също така беше с много нисък хемоглобин. Съжалявам, че ги пиша тези неща, не искам да всявам смут в темата, но в момента следящия ме Аг (д-р Сигридов) се опитва да предотврати повторно нещо подобно. Затова и ми назначи тези изследвания. Предполагам няма да спрем до тук с тях, а ще има и други в бъдеще

# 484
Здравейте.Искам да ви попитам като испия витамините с фолиева киселина трябва ли да си купя нова опаковка и да продалжа..

# 485
  • Berlin
До кога ти е казала лекарката да ги пиеш? Ако ти свършат по-рано, естествено, че ще си купиш нова опаковка. Аз ги пих до към 3м.

# 486
natale съжалявам , за това , което ти се е случило. Според стойностите д-р Сигридов ще ти каже дали и колко време ще ги следиш и имаш ли нужда от друга терапия. Цената е за двете молекули /по 45лв. всяка/. Може да звънниш на имунолозите да ти запишат час. Казваш сега коя г.с. си и кога ти се пада да си в 12г.с.  Аз съм  на аспирин протект, но ги следях до 21г.с.
 Успех и този път да е щастлив финала. Hug

# 487
Благодаря за подробните отговори, mama irina! Записах си вече час. Успех и на теб и на всички бъдещи мами  Hug  bouquet

# 488
Щом първият е бил с изтекъл срок на годност, аз бих взела друг тест. От същата аптека, без доплащане. Аман от хитреци!
Аман! Отиваш в аптеката и дори и да не пазиш бележката им показваш тяхната "хитринка" и казваш, че ако не ти го сменят с годен, направо отиваш да подадеш жалба! Аааа Twisted Evil

# 489
  • варна
Задължително ли е изследването на урина при бременност да е стрерилна урина ,утре смятам да ходя да си пускам изследванията защото така и така съм на преглед ,но днес съвсем забравих да си взема контейнерче за урина.

# 490
Не, не е задължително.

# 491
  • Бургас
Здравейте!
Преди малко си видях резултатите от БХС и като цяло ми изглеждат добре, но имам и 2 хормона, чиито референтни стойности не намирам- PAPP-A и Free - bCG, но измерено в МоМ (част от медианата се води). При мен доколкото разбирам хормона Free - bCG - 0,56 МоМ е на долната гранива, но не намирам какво означава това? Моля ако някой знае да пише, защото до утре направо ще се пръсна от притеснение. АКо трябва ще си напиша и целия резултат от БХС, но ме интересува конкретно стойностите на този хормон.

# 492
  • София
Как разбра, че е на долна граница. При мен е 0.54, но не виждам някакъв коментар  newsm78

# 493
Здравейте!
Преди малко си видях резултатите от БХС и като цяло ми изглеждат добре, но имам и 2 хормона, чиито референтни стойности не намирам- PAPP-A и Free - bCG, но измерено в МоМ (част от медианата се води). При мен доколкото разбирам хормона Free - bCG - 0,56 МоМ е на долната гранива, но не намирам какво означава това? Моля ако някой знае да пише, защото до утре направо ще се пръсна от притеснение. АКо трябва ще си напиша и целия резултат от БХС, но ме интересува конкретно стойностите на този хормон.

Успокой се,  Hugмисля, че резултата с ниската стойност на свободния ЧХГ е добър показател. Ето тук (на 5 стр.) има обяснено простичко какво означават високите и ниските стойности на свободния ЧХГ и РАРР-А протеина. Цитирам от там:

Цитат
Нивото на свободния бета-човешки хорион гонадотропен хормон (ЧХГ) в майчиния серум нормално намалява с напредването на бременността. При плодове с Т21 (синдром на Даун) концентрацията на свободния бета-ЧХГ в първи триместър е по-висока, отколкото при нормална бременност. Колкото по-висока е концентрацията на бета-ЧХГ, толкова и рискът за Т21 е по-висок.

За разлика от свободната фракция на бета-ЧХГ, нивото на плазмения протеин PAPP-A (PAPP-A – pregnancy associated plasma protein A) в майчиния серум нормално се увеличава с напредването на бременността. Колкото по-ниска е концентрацията на PAPP-A, толкова рискът за Т21 е по-висок.

# 494
  • Бургас
Как разбра, че е на долна граница. При мен е 0.54, но не виждам някакъв коментар  newsm78

Прочетох коментар на проф. Кременски, насочен към жена със подобен резултат на БХС-то  Peace
Точно затова попитах за референтни граници.

ДаниВ, много ти благодаря за инфото, което ми даваш, вчера съм изчела какво ли не и ако бях попаднала на твоя отговор сигурно щях да спя по-спокойно.
Както и да е, днес се свързах с лабораторията и ми обясниха много обстойно и спокойно всички резултати. Бъдете здрави!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт