Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 397
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
Бъдещо мамче, бременността ти е ранна и затова не са го видяли, и при мен в 6г.с видяха само сакчето и на следващата жълтъчното мехурче. Кървене в толкова ранна бременност си е застрашаващ аборт и е хубаво, че са подходили сериозно и своевременно. Аз съм на мнение, че ако е писано на бебчето, всичко ще се преодолее. Hug

# 466
  • Berlin
Мен ме приеха заради повръщане , много беше страшно , изобщо не можех да ям - връщах всичко моментално и нищо не ме спасяваше . Накрая ме приеха в болница на системи . Диагнозата в еприкризата беше - била съм отишла с обилно кървене и застрашаващ аборт , изписват ме - с овладяно кървене . Не мога да разбера защо ме бяха пуснали по такава пътека , при положение , че наистина не съм имала нито кървене , нито болки - нищо , освен повръщане .

Вариант е да взимат повече пари от касата така.

# 467
Няма да вземат повече пари , защото пътеката и с двете диагнози е една и съща!
Обаче болка и кървене на лист не се доказват а промени в кръвните показатели /каквито трябва да има вследствие на обилно повръщане, за да лежи с диагноза хиперемезис гравидарум, може да не е имала.

BaDeShToMaMcHe хубаво е , че са те хоспитализирали, проблемът е , че още не виждат ембрион, от това което аз разбрех. Има още време. В повечето болници дори ако не се вижда ембрион не приемат за задържане.

# 468
  • София
И аз бях със слабо прокървяване в началото на бременността, като така и не се установи причината, но лежах три дни в болница. Много се бях притеснила, а се оказа, че може дори от близката дата на последния МЦ да е. Магнезий обаче не са ми предписвали. Само утрогестан и но-шпа.

# 469
Много Благодаря за отговорите.Успокоих малко топката.. newsm51

# 470
  • в огледалото на живота
Аз съм голяма хипохондричка и изпитвам супер страх от лекари Sad знам, че трябва да отида на цитонамазка, но ме е страх. На 22 години съм и съм била с доста сексуални партньори и ме е страх да не съм се заразила с чпв и да имам ракови клетки и нещо да ми има Sad а искам да имам детенце Sad  какъв е шансът да ми има нещо. Имач редовна менструация , нямам течения, сърбежи Sad преди 6/7 месеца имах коки някакви, но се изчистиха много бързо за седмица и гинеколожката само ме гледа на ехограф и ме опипа от вътре и ми взе микробиология и това беше Sad
А кондоми използваш ли?
Няма причина да се страхуваш в такъв случай.....

# 471
Здравейте момичета,
От днес съм в 6-та г.с. и чак в понеделник съм на преглед за установяване на бременността. Вчера ЧХГ показа над 2000. Имам оплакване обаче, което вече сериозно започна да ме притеснява и се чудя да чакам ли до понеделник или да предприемам мерки още днес. Изпитвам задух дори при най- малкото физическо усилие. Имам много енергия, но застана ли примерно в кухнята да си забъркам мюслито сутрин и започва учестен пулс и недостиг на кислород. Следобяда това преминава и вече съм способна на повече активност. Четох, че това се случва при жени в много по напреднала бременност в резултат на това, че плодът притиска органите. А при мен каква е причината и трябва ли да се притеснявам? Някой да е изпитвал същото?

# 472
g-style, на мен ми се е случвало в същите седмици. падаше ми кръвното, като преди припадък. сядах и си почивах, дишах дълбоко...

# 473
  • Berlin
Това не са симптоми на ниско кръвно; на мен 1во ми идва наум пък високо кръвно? Измери си го в такъв момент, ако можеш.

# 474
И аз да се включа в хубавата темичка.
Аз имам следния казус. Преди 2 години съм опирирана от фиброаденом на дясната гърда. Всичко мина успешно, но ми казаха, че имам засегнати каналчета. Сега като ми растат ореолите, този на дясната гърда е по-малък и по-розов от този, на лявата (а и двата потъмняха много). Има ли причина да отида на мамолог (тъй като по-принцип лявата е по-голяма)?  newsm78
Толкова ми се промениха гърдите, че вече не зная кое е нормално и кое - не.

# 475
Принципно гърдите се променят много по време на бременност. Това с потъмнявато е от хормоните и моите бяха станали почти кафеви, а те не са такива през другото време. Гърдите ми бяха уж еднакви, а по време на бременността едната се отприщи да расте повече  Whistling ooooh! и така си и остана  Rolling Eyes . В смисъл нормални са всякакви промени в тази посока обаче, ако ще ти е по-спокойно направи консулт с мамалог Peace

# 476
Благодаря за отговорите. Мерих си кръвното. Нормално е. Явно задъхването си е симптом при някои. Ще изчакам до понеделник и ще видим докторът какво ще каже.

# 477
Здравейте момичета, ходих на преглед в 5г.с. и лекарката ми видя плодния сак и установи сърдечна дейност, въпроса ми е кога трябва да отида на следващия вагинален преглед или както се изрази лекарката " да се видят краката и ръцете",тъй като съм в чужбина и ми се иска да си планувам пътуването.А наистина бях притеснена и не запомних какво ми каза лекарката.

# 478
1976, аз бих си направила фетална морфология, която се прави между 11-13 г.с., за да се види, дали се развива правилно плода (прави се оценка на основни органи и крайници), както и се проследява за маркери за генетични заболявания.

g-style, провери си щитовидната жлеза.  Peace

# 479
Здравейте!

Трябва да правя имунологични изследвания в 12 г.с. в клиника Надежда. Док ми изписа на листче какво точно да изследвам:  PlGF +  sFlt- 1.
Може ли някой да ми каже за какво точно са тези изследвания и също така колко струват, защото разбрах, че били скъпи?

Док спомена, че е свързано с плацентата  Rolling Eyes Но дали само това..
Ако има някъде специална тема за подобни изследвания, моля насочете ме към нея. Аз търсих, но не намерих никъде и затова си задавам въпроса тук.

Общи условия

Активация на акаунт