Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 25

• 64 358
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
  • Berlin
Лактофлор е пробиотик.

# 571
Знаете ли случай, когато при открити стафилококи в начална бременност, лекарят да отлага лечението за след първия триместър?
Колко е опасно пиенето на антибиотик преди 3-ти месец?

До края на третия месец завършва органогенезата, затова се избягва изписването на АБ през тези месеци. Твоят АГ ще прецени дали може да се изчака или не.

pala4inkova, пробиотиците не са вредни, а препоръчителни по време на бременност  Peace

# 572
Може, пила съм го, пробиотикът е добър.

# 573
  • София
Аз съм на АБ от вчера, но не заради съществуваща инфекция, а с цел предотвратяване на такава поради кървене и зацапване в ранна бременност. Трябваше да изчакам до 14г.с. за да го почна.
Подсетихте ме за пробиотика, чела съм че е добре да се взима след антибиотик.

# 574
................

Не се взема след него а се приема успоредно с него от първия ден и още известно време след привършване на АБ. Само че не трябва да се пият заедно трябва да има известно време м/у тях, поне 2 часа ли беше нещо такова  newsm78

# 575
ХОраааа вчера направих тест на Престо и ми показа 2-ра черта  newsm44 newsm44 newsm44  newsm44 , но беше малко светла , днес ще изчакам , а утре ще направя и втория , мисля че ще е по-тъмна вече ... голям кеф , пожелавам на всички това щастие. Само където нещо ме наболва корема и не знам дали е нормално или не , за това мисля да отида в сряда до доктора Simple Smile)
нормално е да те наболява все едно ще ти идва

# 576
  • в огледалото на живота
................

Не се взема след него а се приема успоредно с него от първия ден и още известно време след привършване на АБ. Само че не трябва да се пият заедно трябва да има известно време м/у тях, поне 2 часа ли беше нещо такова  newsm78
Зависи от вида на АБ...не помня точно,но имаше значение дали е от групата на пеницилините или нещо друго....
За ябълковия пектин да кажа,тъй като го пия поради други причини,без да съм бременнна.. Simple Smile
Намерих му цаката за разбиване:с леко хладка вода и бъркалка за нес кафе.Долива се постепенно и енергично бъркаш без да спираш.Е,има някоя друга малка бучица,но аз го пия веднага и след това обилно количество вода.В пектина се съдържат растителни фибри,които спомагат по -бързото изпразване на червата.

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 11:51 от devi4ca

# 577
Здравейте! Искам да попитам какво трябва да е първото направление за установяване на бременност при АГ?

# 578
За установяване на бременност просто си вземаш направление от личния лекар за преглед при гинеколог. А направлението за записване на ЖК вече когато има бременност ,мисля беше номер 9.Но при всички случаи личния ти лекар знае какво направление да ти даде.

# 579
  • Бургас
Здравейте! Искам да попитам какво трябва да е първото направление за установяване на бременност при АГ?

Номер 3. А след това за женска консултация - номер 9.

# 580
Аз ходих при Л.Л, НО НА НАПРАВЛЕНИЕТО ПИШЕ  Диагноза - бременност непотвърдена и изпраща се за първоначален избор на специалист АГ програма майчино здравеопазване.

# 581
  • Бургас
Нямам визуален спомен вече, но някъде в долната част на направлението трябва да има кутийки за отметки и там бяха изписани номерата. Текстът, който цитираш, ми звучи, че е за записване в ЖК, а не за установяване на бременност. ЛЛ често бъркат последователността. Мен АГ ме върна първия път точно по тази причина и помоли да сменя направлението.

# 582
Намирисва ми ,че и при мен така ще стане.

# 583
Здравейте мили мами.Вчера ходих на лекар в 12седмица съм. На ехографа се видя лека контракция и ми изписаха Магнетрон и Но Шпа. Лекарската ми каза че е нормално и не трябва да се притеснявам.При вас имало ли е такъв проблем.

# 584
Здравейте мили мами.Вчера ходих на лекар в 12седмица съм. На ехографа се видя лека контракция и ми изписаха Магнетрон и Но Шпа. Лекарската ми каза че е нормално и не трябва да се притеснявам.При вас имало ли е такъв проблем.

лекарството е Магнерот  Simple Smile това е магнезий, който успокоява мускулатурата на матката за да няма контракции. Да случва се често на доста жени, не се притеснявай Peace Аз лично съм пила Магнерот до 9-я месец

Общи условия

Активация на акаунт