Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЗАЩО ЛЕКАРЯТ МИ ЗАБРАНЯВА???

 • 2 202
 • 9
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 120
Момичета, върнах се преди малко от генеколога си, който ми следи овуто. Днес ми е 9 ден от цикъла, който по принцип е 25-26 дни. Маточната ми лигавица в момента е 8 мм, Фоликулът ми е с големина 19, секрета е 333. Лекарят ми забранява да правя дне с и утре секс, а чак в събота и неделя. Питам се ЗАЩО???
Ако нещо ви идва на ум пишете, МОЛЯ. И още вика ме във вторник, за да провери дали съм се пукнала, и тогава да ми изпише нещо за задържане или ако не съм се пукнала за пукане на фоликула? И още нещо мен гърдите ми се пръскат от болки и кръста ме боли в определени моменти, КАКВО СТАВА???

# 1
 • Мнения: 7 718
Я, си прави секс - бебетата не ги носят щъркелите. Laughing  Лекарят сигурно има предвид да са по качествени сперматозоидите, ама аз не вярвам в това.
Мен три-четири дни преди овулацията ме боли кръста доста, нищо не пия и после минава, все едно, че нищо не е било.
В дир. бг има едно момиче, което каза, че тяхната спермограма е сигурно най-лошата в клуба, пък то взе че забременя. Laughing

# 2
 • Мнения: 3 152
Прави се секс възможно най-близо до овулацията и може би се очаква фоликула да се пукне тогава (събота-неделя-понеделник). Сигурно за това ти е забранил. А болката в гърдите и кръста при теб може да са знак за скорошна овулация. Има жени, които изпитват специфични болки в такива моменти.
Успех и дано да "хванете" яйчицето! Grinning

# 3
 • Мнения: 4 068
Забранил ти е понеже скоро ще овулираш и за да са жизнени плувците.
19 мм. фоликул още не е достатъчно голям,за да се пукне.Същото и за лигавицата на матката.Той доктора си знае.Според мен слушай го.Изчакай да те види следващия път и ако е готов за пукане фоликула давайте сас секса.Това е.
Поне при мен беше така когато си правих фоликулометрия.

# 4
 • Мнения: 4 399
Е, Чак пък да ти забранява да правиш секс...  Wink Посъветвал те е да не правите секс за да събирате 'материал', както се изрази моят лекар. Ако мъжа ти не си е правил спермограма не се знае какви са неговите показатели и колко време му трябва за да събере 'материал'. А и да му е много добра спермограмата пак съветват същото. Нещо като защо изписват Дуфастон без изследвания: за да се презастраховат. Искат да елеминират всиЧки фактори които могат евентуално да създадат проблем. На мен миналия месец ми уловиха фоликула с подобна големина: 19 мм и ендометриума със 7.5 мм и овулирах след около 72 Часа. Моят опит е Че доста тоЧно предвиждат овуто. ВеЧе 2 месеца правя фоликуметрия и ми определат овуто с тоЧност до Часове.Така Че аз бих послушала лекарят ти.

За болежките ти не знам. Аз имам овулационна болка по принцип но е по-разлиЧна от това което ти описваш. Ама нали знаеш Че всеки е разлиЧен.

 Confused: Какво знаЧи секрет 333?

# 5
 • Мнения: 2 489
Само ще ти дам пример, за да разбереш сама. Мъжът ми трябваше да прави спермограма, преди която да има три дни въздаржание от секс.
Е да, но ние не знам как го решихме, и при два дена въздържание отидохме да го изследват.
Обаче коментара от лаборантката беше: - ООО, това не е сперма на три дена, сега показва не добри резултати, сигурни ли сте, че това е въздържание от три дни?
Следващият път при въздържание от три дни бяха супер добри резултатите!

# 6
Е, добре де момичета, нали 'плувците' били жизнени 72 часа, какво излиза...че не е така? излиза, че ако не се ходи на фоликулометрия (дано го изписвам правилно) не може да се направи бебче, щото примерно сме правили секс предния ден и 'плувците' вече са старци?  #Silly

# 7
 • Мнения: 2 489
Живи са след 72 часа, но не всички. Доста от тях са "поизпокапали" за това време. Това, което са ме съветвали всички лекари е в никакъв случай секс всеки ден, защото на 4 ден примерно качеството е наистина много лошо!
Безспорно е най-добре да се прави секс без да се мисли за такива неща, но при положение, че има сериозни проблеми и се ходи да се мерят фоликулите, ми се струва неизбежно.

# 8
sunny_tz, а възможно ли е тогава един от лошокачествените  плувци   condomuu   да оплоди яйцеклетката и какво би станало тогава : Embarassed Stupid

# 9
 • Мнения: 2 489
Grinning You are not stupid! Grinning


Пътят е дълъг и труден! /до яйцеклетката имам предвид/ Grinning
Природата си е свършила добре работата, така че до достигането на яйцеклетката да стигнат най-добрите "плувци".
Тези, които са увредени или трудноподвижни /всеки здрав мъж има такива/ въобще не успяват да се доберат до заветната цел.
Аз затова си мисля, че природата ги е създала толкова много, някак си в смисъла на "естествен подбор".

Ето малко информация по оплождането:

Оплождането е срещата на яйцеклетката със сперматозоида:
Тази среща може да стане в самия ден на овулацията, защото:
- депонираните във влагалището сперматозоиди преди 1 или 2 дни я очакват вече в тръбите
-в самия ден на овулацията е имало полово сношение
Срещата може да се отложи с 24 часа, ако след освобождаването на овоцита половия контакт е станал 24 часа по-късно.

При еякулация количеството сперма във влагалищетое между 60 и 500 милиона .
Подвижните сперматозоиди постъпват в цервикалната слуз и преминават през шийката на матката за време от 2 до 10 минути. Те се придвижват в матката, подпомагани от контракциите й и се водят от въртеливите, насочващи движения на опашчиците си, със скорост от 2 до 3 мм в минута.
Те стигат до горната тубарна част, където за час и половина до два часа става оплождането.
Много от сперматозоидите не изпълняват предназначнието си.
Максимум стотина до 200 от тях достигат в тръбата, в близост до яйцето. Много подвижни, те се тълпят около него.
Само един от тях преминава преградата на яйцеклетката.

Общи условия

Активация на акаунт