Най-после да си купя свестни препарати за чистене - 7

• 106 423
  • 784
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
Цвета е слонова кост, а материята - плат някакъв, тип вафла, ама малко по-груб. Може да пробвам на невидимо място.
Защо не пробваш със спрей за сухо почистване на дамаска?

Не мисля, че с магическата гъба ще се почисти добре. Peace

# 106
  • Варна
Ами то и аз не съм сигурна, че ще се справи, ама Solar wind на по-предната страница я е препоръчала за почистване на диван, та реших, че аз не знам за това нейно качество Simple Smile

# 107
AQUА, аз ползвам такава четка http://www.magazinera.bg/media/products/.thumb.113572014_02_22_02_53_45.jpg
Има ги в Кауфланд, периодично ги пускат и в Лидл.
Първо обливам с препарат и след 20-30 мин. действам с четката. Под ръба използвам малкото приспособление в страни.
Аа, точно такава четка търся! Гледах ги в интернет, но не мислех, че се продават в бг, не съм виждала никъде. Ще потърся, мерси много  bouquet

И аз ползвам такава четка, а преди да си купя, чистех с абразивче /от тези, които са в различни цветове - червен, жълт, син, сив, в комплект от по пет, примерно, и нямат дунапренена част/. И тогава, и сега - с четката, задължително слагам домакински ръкавици, преди да започна чистенето.
Благодаря ти Simple Smile

Аква, аз съм невероятно гнуслива, но под ръба на кенефа чистя с гъба с абразив и белина-гел/Доместос. Задължително съм сложила ръкавици, които после изхвърлям.
Поливам след процедурата гърнето с вряла вода с ръчния душ.

Чери, Hug Така ще направя в случай, че не намеря такава четка.

# 108
  • София
Какви са тези препарати за сухо пране на диван?

С Рейнбоу дали ще стане?

# 109
  • София
Sash, devi4ca, Sourcherry, Госпожица Лаленце - благодаря ви за предложенията. Възползвах се подобаващо. Следремонтното почистване премина в пролетно такова...само, дето останах без силици! Mr. Green

# 110
  • София
Момичета, помагайте, моля!

До дивана открих мухъл на естествения паркет. Имаше един кадастрон, които явно се е овлажнил зимата, защото холът ни е с кухненски бокс и когато готвя гледам да проветрявам, но явно не съм успяла. Сега се сетих за кадастрона и когато го видях лошо ми стана - влажен и с наченъци на мухъл, по пода - също. Веднаха изхвърлих хартията, избърсах пода с влажна кърпа, но понеже знам, че мухълът е гъба ме е страх да не се разпространи. С какво да дезинфекцирам мястото?

# 111
Ако няма повече влага, няма нищо да стане на паркета. Не мажи с нищо, че ще развалиш дървото.

# 112
Дайте съвет за почистване на светъл диван с подръчни средства, моля. С препарат няма да се справя, тъй като не съм в България и не им разбирам на препаратите тук...

Благодаря предварително!

Благодаря, Solar Wind!

Ще се пробвам да намеря в по-големите магазина такава гъба. Но ако не мога да намеря, дайте някое бабино средство, моля Simple Smile

# 113
  • София
Имам следния проблем - бяла тенджерка, емайлирана, в която притоплям чай, е загоряла. Била е оставена само с течност, на включен котлон, съответно забравена. Сега цялото дъно е в сиво-черни кръгове, като загоряло, отвън, където е кипяла течността, също има такива следи. Пробвах с препарат за съдове Фрош, с Тест, накисвах, търках с телена гъба - поизбледняха и толкова. Много ме дразни. Има ли начин да се изчисти?
С Cif. Няма начин да не се изчисти с него.

Опитай с лимонена киселина. Слагаш 1 пакет, доливаш с малко вода, слагаш да заври и после я оставяш да стои няколко часа.
Пробвах с лимонената киселина, обаче не стана. Ще мина да купя Циф по-късно, и ще споделя и за него. Благодаря  bouquet

# 114
Дами, привет!
Дайте съвет за нещо, което да изчисти белите фуги в банята по генерално.
Аз ползвам за плочките Полирапид оцет- розовият.
Доволна съм, не го разреждам.
Но фугите ми след два дни са порозовяли, явно не ни е добра вентилацията в банята....Sad

# 115
sea_flower, за мен най-резултатно средство си остава кислола. Вярно неприятно мирише, но нищо др не премахва така ефикасно котления камък, който се наслоява по фугите с времето.

# 116
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Дайте съвет за почистване на светъл диван с подръчни средства, моля. С препарат няма да се справя, тъй като не съм в България и не им разбирам на препаратите тук...
Благодаря предварително!

Благодаря, Solar Wind!
Ще се пробвам да намеря в по-големите магазина такава гъба. Но ако не мога да намеря, дайте някое бабино средство, моля Simple Smile

Извинете, а как точно се използва тази "магическа" гъба - слагат ли й се препарати, мокри ли се, за какви повърхности е подходяща, какво точно почиства...?

Според мен, диванът може да се поизчисти с най-подръчни и евтини средства като се използва напр. сапунат за миене на съдове или прах за пране...

# 117
  • 1st floor
Взех пяна за почистване на тапицерии от Лидл. Някой ползвал ли я е, върши ли работа? newsm78

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 22:09 от НеПоКоРнА

# 118
  • в огледалото на живота

Извинете, а как точно се използва тази "магическа" гъба - слагат ли й се препарати, мокри ли се, за какви повърхности е подходяща, какво точно почиства...?

Само мокриш с вода.При търкане се отделят малки частици от гъбата.Именно те помагат за третирането.

# 119
  • 1st floor
А тази гъба става ли за бели маратонки, които са смесица от бял текстил и кожа? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт