За махане на маточните тръби преди инвинтро

• 7 652
  • 18
  •   1
Отговори
zdr asam sas zapu6eni mato4ni trabi i mi e  kazano 4e imam vazmojnost samo 4rez invintro da stana mayka i otvaryam tazi teme tryava li da se mahat trabite predi in vontro molya za otgovor  ako nyakoy znae ne6to po temata

здр асам със запушени маточни тръби и ми е  казано че имам възможност само чрез инвинтро да стана майка и отварям тази теме трява ли да се махат тръбите преди in вонтро моля за отговор  ако някой знае нещо по темата

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 09:41 от Редактор*

# 1
Ако са непроходими аз бих ги махнала. И при ин витро има вероятност за извънматочна бременност, така че ако имаш тръби, които са запушени увеличаваш шансовете за извънматочна.

Пиши на кирилица

# 2
  • Русе/София
Това решение може да го вземеш само след консултация с лекар.Ако няма течност в тръбите,защо да ги махаш?

# 3
  • Русе
jenya13, при твоя проблем е добре да се обърнеш към клиника по стерилитет и те ще преценят необходимо ли е да се махат тръбите. Как е установено при теб, че тръбите са запушени?
При едно от момичетата, с които заедно правихме ин витро се получи точно извънматочна бременност. При мен пък след лапароскопия и пластика на тръби ми се наложи да преживея още две лапароскопии и отстраняване на тръбите поради извънматочни бременности.
За сметка на това след първия опит ин витро си имам прекрасно момченце.

# 4
Здравейте момичета и аз съм с премахнати тръби и ми предстои инвитро.Старшно съм притеснена.

# 5
zdr momi4eta iskam da spodelya sas vas moeto naprijenie slet kato ni  naso4iha za invintro slen ostanoveno isledvane sis zapu6eni trabi az dneska sam na 11 den ot transvera i napravih kriven test koyto e sis stoynost 7.18 spored vas imali bremenost kak e rezultata nyakoy da kaje mnenie molyavi 

# 6
Много е нисък, но все пак го проследи 48 часа след първия тест

# 7
Тръбите не се препоръчва да се махат, защото чрез тях се осъществява кръвоснабдяването на яйчниците и впоследствие се нарушава дейността им. Имало вариант с клампиране, просто ги затварят без да ги махат, мисля става с хистероскопия. Аз съм със запушени тръби и ще правя ин витро, не са ми и намеквали за махане, даже ми се карат като заговоря за това. Освен извънматочна, може да се получи и хидросалпнигс заради стимулацията. Първия си опит ще правя с тези тръби, ако се окажат проблем, може би ще ги оперирам за естествено, ако не стане преди втория ще ги правя нещо. Peace

# 8
Първия си опит ще правя с тези тръби, ако се окажат проблем, може би ще ги оперирам за естествено, ако не стане преди втория ще ги правя нещо. Peace
Ако тръбите са леко дилатирали и има някакви сраствания, но са проходими - може да се направи пластика и да се пробваш за естествено. Но при напълно запушени тръби, недей лежа на тая кълка Peace

# 9
Какво е дилатирали? newsm78 Цветната снимка показа, че са запушени. Чувала съм, че понякога правели спазъм и не пропускали, ама щом за толкова години кьорава бременност нямам, явно са си баш запушени. Ще видим каква ще стане моята и после ще му мисля, но мисълта да ги премахна е ужасяваща за мен.

# 10
Е ако нямаш хидросалпингс, не се налага премахването им. Дилатирала -- разширена.

# 11
na men kogato mi napraviha laporskopiyata doktora kaza totalno zapu6eni no ne kaza za xidrosalping

# 12
zdr momi4eta denes mie 15 den ot transvera bez da sam mahala trabite
rezultata e 0.93
ana 11 den be6e 7.13
spored vas kakvo stava dayte mneniye

# 13
sledva6tiya pit sas sigornost 6tegi maxna
 Cry

# 14
  • Русе
Успокой се миличка, просто опита е бил неуспешен и едва ли причината е в тръбите. Продължавай смело напред и не се отказвай от мечтата си да имаш бебе.

Общи условия

Активация на акаунт