Важен ли е правописът?

• 57 337
  • 927
  •   1
Отговори
# 795
 Joy

Нино, мога ли да те цитирам в Смешките?  Laughing

# 796
Moже, че как Simple Smile)

# 797
  • София
Наскоро попаднах на: "Обичам да готвя родителите си и домашните си любимци!"  Laughing
Ми, как да не признаеш, че е важен?  Laughing

Joy

Аз в осми клас бях завършила един отговор на литературен въпрос така:

Македонски седна да яде боб заедно с Дякона, който баба Тонка беше сготвила.
Ако ставаше дума за сготвяна на Дякона, трябваше да пише "когото". Според мен няма грешка, а и изобщо не звучи смешно.

# 798
Абе двусмислено си е отвсякъде.

Класната ми беше по български език и литература и ме накара да си препиша цялата тема, само заради това. И да го измисля прявилно Wink

# 799
А забелязвате ли, че дечурлигата масово си изписват имената с "у" накрая - МимитУ, ДеситУ и т.н. Ужасно ме дразни...

# 800
  • Ямбол
О, и големи хора се пишат с У. Още помня една, която защитаваше тук една преписвачка, беше се кръстила Тинчету. Оказа се голяма жена с дете.
Аз забелязвам, може би се повтарям, но някои хора са започнали да пишат така лигаво-диалектно, за да прикриват неграмотността си. Уж се лигавят, но така не им се виждат толкова много грешките.

# 801
Аз мисля, че "досадният" правопис е много важен. Аз, за съжаление пиша с много грешки и не се обиждам когато ме поправят. От 10 години пиша повече на английски и нямам ученик в българско училище, с чиито домашни да си опреснявам знанията.
Знам, не е добро оправдание, но и не се считам за тотално неграмотна.
Честно казано, едвам свикнах с фонетичната клавиатура.
Виждам постове, които са много зле и се надявам, моите да са поне една идея по-четивни.

И аз го имам този проблем  Sad
По мое мнение има хора, които могат да употребяват правила и формули и такива, които просто не могат и ползват пове4е интуиция  Wink
Разни хора  Peace
Аз гледам на първо място дали 4овек е добър или лош и дали е забавен или не , дали е оправен и т.н. и изобщо правописа не ми е сред основните критерии ...  Поне не сред тези за спешно преценяване  Peace

# 802
Смятам, че правописът е много важен. Издава културата на човека.
И е нужно в началната училищна възраст да се създадат навиците за правилно писане.
После вече човек се автоматизира и не допуска грешки.
Но ако са създадени неправилни навици, то и по-късна възраст прави грешки при писане.

# 803
Правописът за мен е важен . Някои момичетата тук  правят забележки , заради някоя изядена буква и ти слагат моментално етикет - " неграмотен" . Това  , че тук има опция- " проверка правопис  "- не означава , че всеки  се справя добре и върху белия лист  . Малките неволни грешки от бързане и то във форум , за мен са нещо незначително , но когато явно правиш поредица от елементарни грешки , то тогава трябва малко да поработиш , защото е супер грозно особено за един възрастен човек да не може да пише правилно на собствения си език .

# 804
  • Варна/Лондон
За пунктуацията какво ще кажете?  Thinking

# 805
За пунктуацията какво ще кажете?  Thinking
Отвори нова тема и разисквай .  Peace

# 806
  • Пловдив
Наскоро попаднах на: "Обичам да готвя родителите си и домашните си любимци!"  Laughing
Ми, как да не признаеш, че е важен?  Laughing

Joy

Аз в осми клас бях завършила един отговор на литературен въпрос така:

Македонски седна да яде боб заедно с Дякона, който баба Тонка беше сготвила.
Ако ставаше дума за сготвяна на Дякона, трябваше да пише "когото". Според мен няма грешка, а и изобщо не звучи смешно.

Формално няма грешка, обаче словоредът е кофти, което може да мине за грешка при по-строго определяне на правилата.
Уточнението за "когото" (и че затова нямало грешка) беше яко. Wink Не че не съм съгласна, просто е яко.

Лилянке, само затова ще е, да. За скриване на неграмотността. Други забележки имаш ли?  Laughing

Хора, да добавя и аз нещо, че ми прави впечатление.
1. Пише се (и се изговаря) "презумпция", не "презюнкция".
2. "По моему", "по аристократичному" и подобни се пишат слято, а не с интервал преди "му". Това "му" е старо окончание за дателен падеж, а не лично местоимение.

# 807

Моля те, не слагай интервали преди препинателните знаци, че е много трудно да те чете човек. Бъди добра, пожали хората, които искат да разберат какво си написала.
Да не говорим, че с този специфичен "стил" ти лъсват и другите профили...  Mr. Green

# 808
  • София
Ногу!  Laughing Laughing Laughing

Винаги се дразня от грешки. Знам, че някои са в бързината, тип машинописни. И все пак е досадно. Simple Smile

# 809
  • Плевен
Пунктуационните не ме дразнят кой знае колко.Почти не ги забелязвам.С пълният и кратък член съм скарана   Mr. Green.Но много ме дразнят грубите правописни грешки.Един познат с който се загаджавахме ми пишеше една нощ смс-си.Тотално ме отказа да се занимавам с него  ooooh!"Ас"вместо "Аз","криват"вместо "креват","заИдно"вместо"заедно",отделно това "незнам",вместо "не знам"...Веднъж в офиса(счетоводител съм)идва една жена да подава "Афтобиография".Една ученичка(18 години) помагала на майка си да направят инвентаризация,написала на листа  "орис"вместо "ориз".

Общи условия

Активация на акаунт