Важен ли е правописът?

• 57 372
  • 927
  •   1
Отговори
# 825
да се дразнят от немърливостта (ако е неграмотност, проверката няма да помогне).

*немарливост
Много често се бърка Simple Smile Това с рейтинга за грамотност е добра идея  Heart Eyes

# 826
  • Down south
Би било добре всеки по-голям форум като тоя да добавят към данните на абонатите освен брояч на пуснатите съобщения и някакъв рейтинг на грамотност. Хем ще е стимул всеки да се старае повече, а може да се добави и настройка за скриване на мненията от податели с много лош рейтинг.
Чудесна идея, за жалост едва ли е приложима.
Такива бисери се роят наоколо, че ако неправилно пишещите имаха криле, веротно щяха да полетят, като гълъбици.

ПП Фразата е интерпретация на Д-р Щросмайер, ако знаете кой е той - печелите червена точка Simple Smile

# 827
да се дразнят от немърливостта (ако е неграмотност, проверката няма да помогне).
*немарливост
Много често се бърка Simple Smile Това с рейтинга за грамотност е добра идея  Heart Eyes
Съгласна съм, че немарливост е правилното, но защо? Обидата е мърла.

# 828
  • София
Думата "немарлив" не е противоположна на "мърляв".  Peace И няма нищо общо с нея.

# 829
Мда, немара е думичката - немарлив.

# 830

"Немарлив" означава невнимателен, нехаен, а "мърла" означава мръсна. Т.е. "мърла" не произлиза от "немарлив" и не може да проверяваш правилния правопис с нея.

# 831
"Немарлив" означава невнимателен, нехаен, а "мърла" означава мръсна. Т.е. "мърла" не произлиза от "немарлив" и не може да проверяваш правилния правопис с нея.
  ooooh! колко заблудена съм била

Благодаря за отговорите, момичета!   bouquet

# 832
Lafka-та и Великденските празници в София ме навеждат на една мисъл ... колко ще са хората, които след 10 г. изобщо ще се опитват да напишат Lafka на кирилица?
Забелязах София почти празна. Из центъра масово се продават апартаменти в кооперации, които на времето бяха излъскани с табелки "Образцов дом", а сега балконите ще паднат, мазилка не е останала, изпокъсани перденца висят зад мръсни прозорци с изпочипени стари дограми ... в огромни жилища в които живее по една баба . Къде са хората, които след 10 години ще пишат Lafka на кирилица?
Да не говорим за ужаса ми да се разминавам с млади мъже с обрасли по мюсюлмански лица и заглеждайки се по рекламите край Цариградско да виждам тази "брадата мода" ... кога е имало такова нещо в София?

А ние си седим тълпа мами и други дами в някакъв форум и се разправяме за интервал пред запетайка ... и си мислим, че това има значение  newsm78

# 833
  • В един копнеж!
  Едното няма абсолютно нищо общо с другото.
  Дай да зарежем правопис, правоговор и т.н., само защото мазилки падат, тераси се рушат, мъжете ходят неглиже, транссексуално, обрасли , бладясали и.... Това ли е по-вълнуващото в случая? Теб това ли те вълнува?  ooooh!

# 834
вълнуващото в случая , това , което ме вълнува щом питаш, е къде са българите които след 10 години ще пишат лавка, кой език основно ползват те в ежедневието си и защо първия въпрос на жената на гишето за сменяне на личната карта беше  : "Имате ли друго гражданство?" .   

# 835
вълнуващото в случая , това , което ме вълнува щом питаш, е къде са българите които след 10 години ще пишат лавка, кой език основно ползват те в ежедневието си и защо първия въпрос на жената на гишето за сменяне на личната карта беше  : "Имате ли друго гражданство?" .  

Ъъъ ... може ли пак за лавката?  Crazy Да не би жената да е питала, защото сте пропуснала да попълните съответното поле?

http://www.bulgarotraducciones.es/upload/zayavlenie%20lichni%20dokumenti.pdf

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 15:25 от Анонимен

# 836
Опаля ... започнахме с  Crazy
Очакваше се. Само се чудя защо в този форум някой непрестанно трябва да се прави на неразбрал или да се заяжда с нещо казано.   
А аз тъкмо това исках да кажа. Има го полето, а преди го нямаше? Или поне аз никога не съм попълвала и никога не са ме питали...
Дали това поле го има във формулярите само в България? Как стои въпроса например в Англия? Или в Италия? Дали те го имат като част от формулярите си? 

И споменах случката в тази тема, защото се ядосвам колко българи са извън Бълрария та чак имаме поле за двойно гражданство във формулярите си . 

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 16:49 от лято лято

# 837
  • София
вълнуващото в случая , това , което ме вълнува щом питаш, е къде са българите които след 10 години ще пишат лавка,

Аз и сега не познавам българи, които пишат "лавка" или "лафка". Аз самата никога не съм употребявала тая дума в писмен вид, в разговор съм я употребявала единствено в началните гимназиални класове. Въпросът за интервалите около запетаята ми се струва много по-вълнуващ.

# 838
  • Пловдив
Такива бисери се роят наоколо, че ако неправилно пишещите имаха криле, веротно щяха да полетят, като гълъбици.

ПП Фразата е интерпретация на Д-р Щросмайер, ако знаете кой е той - печелите червена точка Simple Smile
Щросмайер е един, дето на него кръщават улици.  Sunglasses
Но този не бил доктор.

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 18:01 от Магдена

# 839

Щросмайер е един, дето на него кръщават улици.  Sunglasses
Но този не бил доктор.

Е, той тоя де, но има докторска степен по философия, май Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт