Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 159
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
  • Пловдив
Здравейте!

Днес ме прегледаха. Шийката е 12 мм и мехурът е вклинен. Утре ще ми направят още един серклаж, над този.

Момичетата от Пловдив, не мога да видя къде има Бритакс и Мамас§Папас колички. Моля, споделете, ако ги видите. Аз си гледам и мечтая.

Хубав ден от мен!

# 436
 и аз така реших на 24,03 съм на преглед и след прегледа я поръчвам количката. Аз и без това други модели не гледа защото тази ми харесва и не искам да се обърквам или раздвоявам Laughing
pival имаш много   fingerscrossed от мен

# 437
  • Телиш/Плевен
milevami, дано да не е нещо сериозно с бъбреците ти и да се оправиш бързо. Hug

bee_di, успех на ФМ и чакаме само хубави новини! Heart Eyes

Mar_bella, трябва да мислим положително и да гледаме напред.  Hug Наистина е ужасно това, което се е случило с горката жена, но всеки от нас си има съдба и за съжаление няма как да избяга от нея. Sad

pival, силно стиснати палци и от мен! Дано след този серклаж значително да се подобрят нещата. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Hug

Хубав слънчев ден, тумбачета!  Nature Sunny preggo

# 438
Всъщност пия Диаспорал 2х1 за три дни и Папаверин 3х2 за три дни, после продължавам с по-малки дози. Това обаче не вреди ли на витамините ми с омега 3, които съдържат малко желязо? Чувала съм, че желязото неутрализира магнезия, който се съдържа в Диаспорала...  doctor

# 439
  • Пловдив
milevami, ако не ги пиеш едновременно, няма да е проблем.

# 440
Здравейте.
Ходя при Ташков - син. И на мен много ми го хвалиха, моя близка роди при него близначките си. Може да е добър специалист, но досега не съм на това мнение поне за моя случай.
Да, мислех в Надежда да раждам, но вече се насочих към Окръжна. Пък и спестявам половината пари от раждането
Утре ще звъня на доц. Русев да си запазя час и ще ви кажа какво ми е препоръчал.
Снощи имах режещи болки ниско в корема. Контракции ли бяха така и не разбрах.Днес само сутринта ми се случи на няколко пъти и до там.
Хубав ден, момичета!

# 441
  • София
Здравейте.
Ходя при Ташков - син. И на мен много ми го хвалиха, моя близка роди при него близначките си. Може да е добър специалист, но досега не съм на това мнение поне за моя случай.
съжалявам да го чуя, възможно е и нещата някак да са се променили.
доколкото разбирам, много от лекарите в тк, вкл. и моята аг, са "забегнали" по частните клиники или пък освен в тк имат и частни кабинети, и вероятно това някак променя нещата.

pival-че
стиснати палчете и от мен, много ти се събра  Hug

аз направих днес една беличка, купих си 2 туники, много сладурски, едната е много интересна и става на дълга под коленете рокля. имах нужда от нещо по=лекинко за лятото, че скоро няма да си влизам в моите летни и така ще е известно време Rolling Eyes

Mrs Raven
аз замислям в събота или неделя да щурмувам икеата за легло, че там ми допаднаха едни и искам пак да ида. а и имат оферта за детските стаи. а и до айкото, да видя промоцията на авент. в лабиринта не съм влизала.

не помня дали се похвалих, но за освежителния ремонт поръчах тапетите от домко, супер са, сега ги чакам, и вече купихме тези които са за коридора.
остава да изберем цвят латекс за кухнята и мм да почне да действа. пускова дата - от 24 март Sunglasses

# 442
Предполагам, че ако ходех в Надежда на ЖК при него( както всъщност исках и да направя), нямаше да е такъв темерут. Той обаче там не следял бременни(ама какво прави не знам) и ме преглежда в Сердика по ЗК. Вече няма значение, де. Радвам се, че моя си доки се върна от Франция и ще си работи вече тук, че иначе нещата отиваха на зле.
Пивал, и от мен много положителна енергия и стиснати палчета!

# 443
Мами днес се събудих със засилено бяло течение, леки сърбежи и дискомфорт...Обадих се на доки и каза да си взема ето това:

http://apteka.framar.bg/04000239/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D0%BF … 3-3-janssen-cilag

Някой от вас използвал ли го е?
Притеснява ме това:
Консултирайте се с лекар ако сте:
♦ бременна или
♦ мислите, че може да сте бременна.

Знам че все пак доки ми го изписа,но пък ме притеснява че не съм прегледана и как така ми ги изписа без да е видял и проверил положението....
Какво да правяяя?

П.С. Връщам се да ви чета...

# 444
  • София
Вече няма значение, де. Радвам се, че моя си доки се върна от Франция и ще си работи вече тук, че иначе нещата отиваха на зле.
много се радвам че имаш и друг вариант за аг, най-важното е да имаш доверие на доктора, без значение дали е прехвален Hug
между другото точно по повод на прехвалените, бях ви споменала че фм-то ми го прави д-р чучумишев, той не е от тези които са прехвалените и цитираните навсякъде, но има такава специализация и аз лично не мога да се оплача, дори напротив Peace
Nina_88 аз да, както и полижинакс и гиназол Peace

# 445
Мами днес се събудих със засилено бяло течение, леки сърбежи и дискомфорт...Обадих се на доки и каза да си взема ето това:

http://apteka.framar.bg/04000239/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BE-%D0%BF … 3-3-janssen-cilag

Някой от вас използвал ли го е?
Притеснява ме това:
Консултирайте се с лекар ако сте:
♦ бременна или
♦ мислите, че може да сте бременна.

Знам че все пак доки ми го изписа,но пък ме притеснява че не съм прегледана и как така ми ги изписа без да е видял и проверил положението....
Какво да правяяя?

П.С. Връщам се да ви чета...
От противогъбичните препарати най-често е изписват имидазоли, какъвто е и твоя препарат. В ниски дози при локално приложение е допустим при бременни, но все пак тази група антимикотици са в категория С, съгласно FDA и аз ако бях на твое място щях да отида да дам проба, да се види дали наистина имам гъбички преди да го прилагам. Ето малко инфо за препарата

Econazole topical Pregnancy Warnings
Скрит текст:

Econazole vaginal cream (not available in the US) has been used for the treatment of vaginal candidiasis in pregnant patients. In one study of 117 pregnant women with a duration of pregnancy ranging form 10 to 42 weeks, patients were treated with 150 mg once a day for three days. Three stillbirths were recorded. No congenital abnormalities were recorded among any of the infants. In another study, 112 pregnant women were treated with econazole 150 mg vaginal suppositories. No malformations were observed in 99 infants for whom information following delivery was available.

Econazole topical has been assigned to pregnancy category C by the FDA. Animal studies have revealed fetotoxic and embryotoxic effects at 10 to 80 times the human dose. Econazole has been used in clinical trials for the treatment of vaginal candidiasis, generally during the second and third trimester, without evidence of fetal harm. Econazole should only be used during pregnancy when need has been clearly established.

# 446
Полижинакса е лош избор, неомицина вътре категория D, нищо че при локално приложение не са известни нивата на риск. Гиназола е имидазолов препарат. Сега видях, че на полижинакса дори в листовката си пише изрично да не се употребява при бременност.

# 447
  • София
Полижинакса е лош избор, неомицина вътре категория D, нищо че при локално приложение не са известни нивата на риск. Гиназола е имидазолов препарат. Сега видях, че на полижинакса дори в листовката си пише изрично да не се употребява при бременност.
вероятно е така, това което цитираш като текст от листовката, не съм проверявала. работата е там, че лекарят е този, който на база на изследването прави преценката. не съм я оспорила и слава богу не съм имала проблем.

през тази бременност не съм ползвала никой от тези препарати п/в гъбички, но съм ползвала хексалгин, който също не се препоръчва за бременни.

разбира се не е редно да се изписва на око, а след изследване, така че ако няма такова, си е риск да се взима ей така Peace

# 448
Nina_88, може да са гъбички, може и да са и бактерии. Една микробиология няма да навреди, поне ще знаеш със сигурност с какво се бориш, и една антибиограма също. Доста от препаратите не се препоръчват за бременни, но масово ни ги изписват. Аз скоро слагах Полижинакс по рецепта, който също не се препоръчва при бременност, но АГ-то го изписа, защото имам резистентност към "нормалните" антибиотици, пък и помогна. Добре е да се изследва вагинален секрет, защото тия гадинки се звъждат лесно с отслабналия ни имунитет #2gunfire.

# 449
 Има разлика между : "не се препоръчва при бременност" и " да не се използва ". След като лекаря ви е изписал подобно лекарство или е имал супер основателна причина /съобразно съотношението полза-риск/ или е невеж, което пак казвам у нас се среща често.
А да изписваш лекарства по телефона на бременна за мен е проява на безотговорност и некомпетентност.Но все пак всеки си има глава на раменете. В БГ е пълно с некадърни доктори, не го забравяйте.
P.S. Някои лекарства са допустими в определен триместър. Примерно хексалгина /метамизол/ абсолютно не трябва да се употребява в трети триместър!

Общи условия

Активация на акаунт