Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 162
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Добро утро на всички  Simple Smile
за килограмите аз като забременях бях 59-60кг сега съм 67кг последните 2кг ги качих за 1 месец не знам дали е нормално,но аз имам проблем с кръста и не трябва да надебелявам много не знам какво да правя не се ограничавам,но ако мина 73кг трябва да се замисля Simple Smile
На всички които са на преглед днес успех.  bouquet
Миме ако наистина е твоята количка я взимай и спирай да гледаш колички след това Grinning
Хубав ден на всички Hug

# 421
  • Пловдив
Мамчетата които са се насочили към количка Пег Перего вчера писах на вносителя и ми казаха че отстъпките на сайта им са до края на месеца, сега съм в голяма чуденка да купувам ли от сега и да спестя към 300лв или да изчакам юли месец  newsm78

Аз наблюдавам сайта им от както съм бременна.Винаги имат отстъпка.15 процента е била най-малката.Този месец наистина е изгодно,защото е голяма отстъпката.Но аз мисля,че и по нататък ще пуснат нещо такова.Ако пък си сигурна,че това е количката я взимай.Аз искам още да огледам.Ще ходим към София,че там има марки,които тук ги няма изложени

Мама Санчо,много хубаво ме подсещаш за помощта от 600 лв.Ето я половината количката както се казва

# 422
  • Варна
Добро утро, момичета!
Направих голямата глупост да прочета статията за починалата родилка в Бургас и сега съм силно травмирана. Ужасен страх ме хвана Cry.

# 423
  • Пловдив
Ужасен страх ме хвана Cry.

А темата е пълна с родилки и бебета,които са си ОК.Мисли от към тази страна.И не чети такива статии,щом ти действат така  Hug

# 424
Момичета,

някоя от вас правила ли е преглед за ехография на бъбреци? Докторът ми препоръча д-р Добрева в "Токуда".

Този преглед по здравна каса ли е или не?

Май имам камъче в бъбреците.. Tired

Моля, пишете ми.

Здравей, аз също имам камък в бъбрека и точно д-р Добрева ми го гледа. Аз си взех направление от личния ми лекар, защото АГ-то при което се следя не е по здравна каса, но мисля че и АГ-то може да ти даде. Д-р Добрева е много добър специалист и ти казва много реално какво да очакваш. Успех дано да нямаш проблеми

Надявам се ти да си добре и да нямаш пясък или камъни в бъбреците. Понеже съм яла много сирене и домати, а и до днес основно това си ям, нещо се е калцирало в мен и е причинило проблемът. Моля се да нямам нещо сериозно, стигат ми болките в тазовата част. Поне ме успокои за д-р Добрева. А при нея с направление ли бе? Пиши пак.

На мен ми каза да не се притеснявам от камъчето важно е да видя там да не задържа течности, иначе без никакви хапчета и повечко водичка да пия. Да бях с направление от личния ми лекар. И там давах нормална и стерилна урина на гладно. Надявам се нищо да нямаш и да се чувстваш добре.

# 425
  • Пловдив

Мама Санчо,много хубаво ме подсещаш за помощта от 600 лв.Ето я половината количката както се казва

Добро утро, момичета,

какво представлява тази еднократна помощ, че нещо съм изпуснала?

Хубав и усмухнат ден на всички Simple Smile   Nature Sunny

# 426
  • Пловдив

За всяка майка има държавна помощ за раждане на дете.Големината е според поредността на детето.За първо-250 лв,за второ-600,за трето-200 лв.Подаваш документи в социалните като вземеш акта за раждане.Не ламинирайте акта,защото пишат на гърба.Ако ще подаваш за детски,може да комбинираш двете подавания+ помощ за студент,ако ще ставаш редовна студент

Софиянки,кои магазини в София да огледам за колички?В Пловдив имаме Малечко,Вис Виталис,Хиполенд и не е кой знае какъв избора.Други магазини?

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 10:34 от ♥Elfita♥

# 427

Добро утро, момичета,

Хубав и усмухнат ден на всички Simple Smile Nature Sunny

Изплаща се еднократна помощ при раждане - подават се документи в общината в социално подпомагане- ето ти подробностти:http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/

# 428
  • Бургас
От друга страна, не съм сигурна за секциото по медицински причини, ако отидеш примерно със седалищно бебе, дали ще ти назначат секцио за определена дата, пък който се падне, или ще изчакат да тръгне раждането, щото "баба ти как е раждала навремето" и като се закучи положението да те сцепи дежурния, пък който оцелял - оцелял. newsm78
Моя приятелка беше със седалищно предлежание на бебето и когато й изтекоха водите се наложи да влезе при дежурния екип през нощта. Веднага я резнаха. Днес така се прави. Между другото, аз съм родена седалищно, нормално. Когато майка ми сравнява двете си раждания, споделя, че аз съм излязла по-лесно - хванали са ме за краката и са ме издърпали  Laughing Е, имала е шевове, но и аз имах първия път и то не само от епизиотомията, а също и вътрешни, въпреки нормалното предлежание на плода. Така че не ми се вярва работата да е чак "който оцелял - оцелял".

Много тъжно за момичето, което е починало, за дечицата и другите й близки! Аз всеки ден се надявах и проверявах за добри новини, но ... божа работа! Случват се и такива неща за съжаление, но когато носим живот сме длъжни да не каним страховете в мислите си. Аз вече си имам нещо като ритуал - сутрин не бързам да ставам, излежавам се и все си представям раждането - как ще се приготвя за болницата, как протича всичко там, как накрая бебето се ражда и му се радвам, как семейството ми и приятелите празнуват... Много ми е приятно и успокояващо!

Хубав и слънчев ден на всички!

# 429
  • София
Elfita, Миме, кой е официалният сайт на Пег Перего с тази голяма отстъпка, която споменавате?

# 430
Добро утро мамчета   food010

и така... хайде хубав ден аз днес ще обикалям лекциите навсякъде. В Селена в 16:00 има среща, която ще бъде насочена към насърчаване на естественото раждане .

Аааа и да ви рекна от днес вече съм 6ти месец  newsm44

Avencis, ще ми е интересно да споделиш най-основното от лекцията на Селена, ако може.

Ами беше си агитиране за нормално раждане точно. Отново обясниха реда на нещата как точно се случва, лекаря който водеше лекцията горещо препоръчва упойка. И отново разходка в родилното, та ни показаха една стая в която имаше 2 родилки едната секцио, другата  нормално (беше родила същия ден мисля). Нормалното каза че се чувства много добре даже вика вижте няма ми корема вече Simple Smile секциото малко по тежичко и беше, но все пак операция е.  И голямата изненада е че цената за естествено раждане без упойка е 490 лв. цената за нормално с упойка 690 лв. кампанията ще продължи достатъчно че да закачим и ние от намалението Simple Smile    и това си включва всичко

# 431
  • Пловдив
Elfita, Миме, кой е официалният сайт на Пег Перего с тази голяма отстъпка, която споменавате?

http://www.vitodesimone.com/ В Пловдив имат и магазин.Не са изложени всички модели,но се добива представа.Също с резервните части,ако се налага след гаранцията няма проблем.Зареждат

Простирам една пералня,измивам пода и драсваме навън.Калпазанката ми е сополива и тази седмица не е на ДГ

# 432

Софиянки,кои магазини в София да огледам за колички?В Пловдив имаме Малечко,Вис Виталис,Хиполенд и не е кой знае какъв избора.Други магазини?

Ходила съм в представителния магазин на Чиполино (кв.Борово) - имат всякакви марки, Хиполенд, и аха да отида и до Дундьо срещу МД и си купих количка. Някой казваше за Рая Тойс - всички имат web сайтове. В Лабиринт - Люлин също, като във всеки магазин има и еднакви и различни марки и модели, съответно и цените са различни, но почти навсякъде имат отстъпки.

# 433
  • София
elfitka, тук някаква мацка има питане за болнични и аз нали съм добра душа, та за теб се сетих и ако решиш че ти се пише, ако искаш й драсни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=771714.0  Hug Hug Hug

страшни темички сте измислили, забравих да пиша, много ми харесват всички, но се налага само едно да се избере само  Wink  Hug

Миме
ако си я харесала имате паричките и си сигурна че е твоята, си я взимай  Hug аз моята назаем ще я взимам както и столчето за кола и чакам да ми ги дадат, затова не са в нас  Hug

# 434
  • Там някъде
Момичета, ако имате впечатления ще споделите ли за дървените кошари от Лабиринт. Днес разглеждах в сайта (на живо не съм ги виждала) и ми се струват доста добре, а и цената ми изглежда ок. Аз искам да има и скрин за преповиване, две нива, чекмеджета под самата кошара и да не е люлка и с падаща решетка. Иска ми се този уикенд да ги разгледаме на живо, но ако някоя мама има впечатления моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт