Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 169
  • 725
  •   1
Отговори
# 390

Прати ме другия месец на доплер. Влизало в моята ЖК. На вас пращат ли ви на такова? Гледало се кръвоснабдяването и не знам си какво си. Не разбрах точно.

да и аз ще ходя на доплер вслед 2 седмици. Доколкото знам на мен не ми влиза в ЖК-то, но ще трябва да отида. Да на него се гледа твоят кръвооток и доколко плацента ти храни бебето.
Аз ще ходя заради това, че първата бременност завърши с преклампсия и бебето се роди с ниско тегло. Сега имало вероятност тези двете да  се повторят Tired

да се включа и аз за килограмите - много е странно при мен - аз качих до края на 5-ия месец 14 кг и оттогава нищо. Две седмици нито половин кг дори. Мисля, си че е от лекраствата, които започнах да вземам във връзка с кръоотока и за разширяване на кръвоносните съдове. Вече не ми се яде толкова много и ходя доста по често до WC. Но пък таткото се притесни като не съм качвала две седмици дали бебо расте  Crazy та сега започнах да си меря обиколката на талията  Mr. Green

за отворени врати в МД - искам и аз, ако някои знае нещо да пише. Раждах там 2007 г., но доколкото разбирам доста неща са се променили. Аз тогава бях на 12 етаж след секцио и бях доволна. Но сега в никакъв случай не отивам на 7 мия етаж на общата баня и тоалетна. Peace Аз родих при проф. Димитров и сега си се наблюдавам при него. Та пак мисля при него да си раждам  Peace

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 15:27 от dona_78

# 391
Здравейте момичета,
да ви се оплача, вчера ходих на лекар и се установи, че шийката ми се е намалила, та сега ще трябва да лежа и ако до седмица тенденцията продължава и имам болки, вероятно ще се наложи да влезна в болница за малко, но дано да се размина само с хапчета и лежане, както ММ казва поне един месец да си пазя кревата.

petya_petya - Честит Рожден Ден! Пожелавам ти здраве, любов и много щастие!
За болницата и избор на екип : Според мен изборът на екип е излишен, освен ако не раждаш секцио, по свое желание (а не по необходимост) и лекарят, който ти е водил бременността не ти го препоръчва, за да си при него.
Бях на лекция в Шейново преди около месец и лекаря, който я водеше каза точно това, че няма да получим по- специално отношение, ако сме си платили. Просто ще бъде викнат нашия лекар, но тук остава въпроса, ако той е на почивка, дали ще успее да дойде (особено при естествено раждане)!?
Аз специално съм се ориентирала към Майчин дом, т.к. до колко знам апаратурата там е много добра, пък и според мен който и да е на смяна ще е специалист, не случайно всички лекари на частните болници са тръгнали от МД. Но въпреки това ми се ще да отида в деня на отворените врати , за да се ориентирам в обстановката и за стаите, макар че смятам , че ако е вип, ще ми е скучно Simple Smile
инвитро и секцио: Моята гинеколожка казва, че инвитрото вече не се води "рискова" бременност, а нормален начин за зачеване, така че ако няма други медицински показатели за секцио, може да се ражда естествено.

Пожелавам ви слънчев ден!  Nature Sunny

# 392
  • Варна
Petya_Petya, честит рожден ден. Пожелавам ти здраве и сбъднати мечти.

mi_ivanova, аз и преди бях споделила, но и сега да ти кажа за една моя приятелка, която беше много пълна. С първата бременност и непрестанно ядене като за двама (защото видиш ли така трябвало) отиде да ражда 2 кг отгоре от стартовото тегло и роди бебе около 3100 мисля. С втората бременност вече ядеше колкото й се яде без да прекалява и отиде да ражда минус 2-3 кг от стартовото, а роди бебе 3400. При нея се получи така, че бременността регулира кг й.

Моник@, браво за прегледа. Щом ще си секцио, по-добре голямо бебе тогава - отгледано.  Peace

За упойката - не е лошо да имате мнение от сега дали ще ползвате или не. Аз бях категорично против нея и даже и сега мисля, че тя ми обърка малко нещата с раждането. Но дойде един момент при раждането, в който си поисках и даже се изнервих, че се бавят и не искат да ми сложат още в последствие. Уж имах планове, забравих всичко като ми дойде до главата.  Mr. Green

Аз днес пак опитах дълга разходка, но този път изрових едни боти от дълбините на шкафа и "ти да видиш" - никакви грижи с уморени крака, надути глезени и стискане на обувки. Явно избързах да се оплача с такъв проблем. Но ботите са на дебел ток и високи около 4 см и кракът ми беше на много хубава височина, която не умаря. Дори и с равни обувки не ми е толкова удобно, колкото на такъв ток.  Peace

# 393
  • София
petya_petya, честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие, много успехи и здраво пухкаво бебче през юли, и весел празник   bouquet  bouquet  bouquet
Мимето14 аз бях писала за едно мамче което роди близнаци при моята АГ, като мамчето беше с планирано секцио, а аз - за нормално раждане и куриоза беше че тя си ги роди нормално, а мен ме резнаха. така чеееее  Hug
моника, браво за малкото великанче  Hug все така да върви Peace

# 394
Определено юлските мами жужите като пчелички, няма изчитане  smile3529

Честито на всички - за бебенце , рожденници, празници и покупки  bouquet

Petq T питаше за броя посещения в ЖК. Мен ме викаха  на две седмици досега, или ако трябва да си взема болничен пак ме гледат, сега минавам на по три седмици, по-рядко. Като прибавя и ФМ то е все прегледи. Но съм по здравна каса+доплащане за по-често наблюдение. Така се чувствам по-добре. Всеки АГ решава на колко време да преглежда според риска на бременността.

В момента ви чета с  кофичка течен шоколад в ръка  Embarassed и ми е ма-а-а-лко гузно, че някои от вас се ограничават в хапването. Близвайте си от всичко, без да прекалявате. На който не му се лепи - е не му се лепи. На друг му се лепи и от въздуха.

Някой пишеше за ден на сокчета за  детоксикация - един ден няма да навреди, и аз съм си го мислила (констипация  Confused), но се ограничавам до плодове и салатки, щото ми се яде.

За раждането - на кой ли му се дават пари. Който както се чувства и както се случи. То и това си е бизнес, плащаш-получаваш (понякога не). Пък и много зависи от първото раждане с какви спомени е останала родилката. Уж сме здравно осигурени, пък не точно. За първото дете (секцио по медицински причини) родителите ми дадоха парички на лекаря, доброволно - бяха щастливи, мъжо почерпи в кафето на болницата сите - от радост. Сега си мисля, че не бих дала пари, защото лекарите свикват да получават (аз не получавам бонус от колегите си или други партньори затова, че си върша работата  в рамките на работните ни задължения), а хората се чувстват неудобно - да дадат ли или не, каква е практиката? Пожелавам всяка от нас да се чувства спокойна за решението, което ще вземе. Пари се изкарват, нервите трудно се възстановяват  Peace

# 395
  • Пловдив
petya_petya честит рожден ден жива и здрава и ти и бебчо.
за раждането аз още не знам но знам че много ме е страх  Laughing
упойките мисля с епидурална но не знам дали има специалист който може да я поставя правилно,но ще видя когато си избера болница защото още не съм го направила Simple Smile
  bouquet

# 396
Здравейте, момичета!
Да се запиша в новата ни тема  Heart Eyes
Някоя от вас коментира количка Graco Symbio. На мен тя много ми допада, но подвеждащо е посочено в описанието, че е подходяща за новородени. Не и без допълнителния кош, което веднага вдига цената.
По повод свекървата, която е била с голямо бебе. Мисля си, че най-трудната част от раждането е докато излязат главичката и раменцата. Всичко останало буквално се "излива" за секунди. Дали обиколката на главата не е по-важният показател при едрите бебета, а не килограмите  newsm78
Поздравявам mini_moni и pival за куража им, както и рожденичката ни по случай празника! Здраве и късмет на всички!

да, именно, ММ от бебе и до ден днешен е с голяма обиколка на главата  Laughing  да ми е жив и здрав ! та заради това ми е чуденето, ако върви така и бебко. Ще коментирам с АГ по-нататък и ще реша

# 397
Таксата на моята лекарка е 1250 за раждането, като в това влизат и парите за болницата. Хубавото при нея е, че тя не работи към никаква болница и поликлиника и т.н., а само в частния си кабинет и няма да се случи да е уморена от предишна смяна, знае родилките които следи кога трябва да раждат, познава ме, знае всичко за бременността ми и ще съм спокойна. В крайна сметка няма как да се случи да не дойде, когато я повикам, защото няма да получи и лев.
За килограмите, аз съм 170 висока и започнах от 73кг, сега съм 78. Не съм подута и не отичам, влизам си във всички дрехи, единствено на корема, някои не мога да ги закопчая, като дънките, та си взех за бременни, но моя си размер а не по-голям. Ходя си редовно по голяма нужда, но много внимавам какво ям- никаво газирано, солено, полуфабрикати, fast food и т.н. Аз по принцип не консумирам тези неща, наблягам на плодове, салати, печено месо, риба и плодове, много плодове, а и без сладки неща, може торта или сладолед( от Конфети)   Yum и така. Много внимавам, тъй като съм пищна мадама. bombs

# 398
Момичета,

някоя от вас правила ли е преглед за ехография на бъбреци? Докторът ми препоръча д-р Добрева в "Токуда".

Този преглед по здравна каса ли е или не?

Май имам камъче в бъбреците.. Tired

Моля, пишете ми.

Здравей, аз също имам камък в бъбрека и точно д-р Добрева ми го гледа. Аз си взех направление от личния ми лекар, защото АГ-то при което се следя не е по здравна каса, но мисля че и АГ-то може да ти даде. Д-р Добрева е много добър специалист и ти казва много реално какво да очакваш. Успех дано да нямаш проблеми

# 399
За секциото да кажа, че си платих, защото не ми беше все тая кой ще ме оперира. Имам миомен възел на матката и предпочитах да ме оперира АГ-то което ме е следило още от преди да забременея и знае за какво става въпрос. За нормално раждане обаче не знам дали  щях да си платя. Макар че толкова ме беше страх и мен, че..... Иначе не знам колко често се случва да си платиш за екип и да те изражда някой др. И аз се притеснявах да не тръгна да раждам преди секциото. Но АГ-то каза, че ако преритам, раждането не става за 2 часа, а поне за 6 и все ще се събере екипа  Peace Аз си платих месец преди операцията. Вземат ли парите им отпадат почивките  Mr. Green ще седят и ще те чакат  Peace

# 400
  • Телиш/Плевен
Момичета приемам предложения за заглавие на новата тема
Хайде да се пробвам и аз този път. Embarassed

.::.Иде пролет засмяна, усмихва се и всяка юлска мама.::.

.::.Слънчево ни е в душата – юлски бебоци носим под сърцата.::.

.::.Бъдещата юлска мама грее – слънчево бебче в нея живее.::.

# 401
Ето още двенки, дано да ви харесат
Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли!

Щъркела при нас долита, юлско бебе в  мама рита
!

# 402
Момичета приемам предложения за заглавие на новата тема
Пролетта  идва с лалета и кокичета-юлските  бебчета раздават ритничета !

# 403
Честит рожден ден, Петя newsm51.Желая ти здраво и хубаво бебче юли месец  newsm32
Аз стартирах от 66 кг и първите три месеца стигнах 75 Embarassed, но не се чувствах добре и не ми се гадеше само когато си хапвах мазничко.От тогава до сега, когато влизам в 6-ти месец, съм качила още 3, почти всички последните дни. Не се лишавам от нищо, ям каквото и колкото ми се яде. По очертанията от ластиците на чорапките ми се струва, че и аз започвам да задържам вода. Ще се постарая да намаля солта, че и без друго си падам по соленото.

# 404
Здравейте.
Вчера ходих при доки, който ще ме изражда и този път. Прегледа ме доста обстойно и...... Оказа се, че шийката е отпусната заради форцепса първия път. Каза да не вдигам нищо над 1 кг и много да почивам. Това, разбира се, прехваления и мнооооооооого кадърен лекар по ЖК не ми каза, даже не ми е гледал шийката, въпреки че знае, че раждах с форцепс.
За Фраксито ми каза, че не мога хей така да си бия инжекции, без да ме е консултирал имунолог. Та ще си записвам час при доц. Русев в клиника Малинов.
За раждането - ще съм планово секцио, с избор на екип в Окръжна болница.
За упойката - сестра ми тръгна нормално да ражда и си е искала упойка. Докито е била категорично против, но все пак са я сложили. Явно нещо не е станало като хората, защото е престанала да усеща контракциите и ........ секцио. Но при всеки е различно.
За кг. - аз стартирах 48 кг., сега съм 52,5.
Петя, Ч.Р.Д.! Само положителни емоции, лека бременност и пухкав финал на термин.

Общи условия

Активация на акаунт