Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 204
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
  • Телиш/Плевен
Като генерираш във вселената позитивни мисли, тя ти праща позитивни случки. Колкото повече генерираш, толкова повече ще получиш. Търпението е човешка благодетел Wink
Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много добре казано!!! newsm10

petya_petya, честит рожден ден! Желая ти здраве, щастие, много успехи и здраво пухкаво бебче през юли! Весело празнуване! newsm59

# 376
petya_petya, честит рожден ден! Жива, здрава и много обичана. Весел празник!  newsm59  party023

Сиси , ти си в моите габарити Grinning Аз стартирах от 86. първия път качих 25 кг и така си останах. Сваляла съм по 5-6 кг , но след време ги връщам. Сега не знам какво ще става.
И аз да се впиша към вашата група  Laughing Преди първата бременност бях 57, стигнах до 85, после свалях, качвах... и тази я започнах от 77  Embarassed Поне засега не съм качила много, но едва се гледам в огледалото. Какво да се прави, ще пазим диети... някой ден...
Оф, и аз съм така момичета. С първото започнах 53-55 кг, а преди да родя бях 95, че и отгоре... После с годините свалих до 63 кг. Повече не можах. Последните години се лекувах хормонално и напълнях доста, та с това започнах 78кг сега съм 88 и направо се стряскам  Shocked
С раждането смъкнах веднага до 75 кг. как стана не знам, дали наистина съм задържала мн вода не знам, а и имах много води. Сега пак си личи по следите от чорапите, които с часове седят...  Thinking
Да се надяваме да върнем килограмите  Peace

# 377
petya-petya, Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много здраве и безкрайно щастие.

# 378
Аз с първата забременях 60 родих близо 110 115 кг бях нещо огромно от родилното излязох - 9 кг . и до миналата година ги смъкнах на 66 кг  но само глад все гладна и дебела си ходех лятото се отпуснах с сладоледи на вилата хапване пииване и ги качих до 73 кг сега се надявам че като качвам след раждането ще си взема една бягаща пътека и неопренов екип та да тичам но до тогава депресята ще ме влудява от тези кг
petya_petya newsm59 да си жива и здрава много щастлива и лека бременност

# 379
Момичета приемам предложения за заглавие на новата тема

# 380
mini_moni  Hug радвам се че си добре
имам въпрос към мамите заченали ин-витро - вярно ли е че като сме инвитро трябва ло да раждаме секцио? или това е някакъв мит  newsm78
сега съм се зарекла че на 24,03 като отида на преглед ще питам защото аз много държа на естествено раждане, ако всичко върви нормално! И ако ми кажат че е задължително секцио, ще ми трябва време да приема новината  Tired
Категорично НЕ, това е някакъв широко разпространен мит. Просто понеже бебето ин витро е много чакано и над него много е треперено /както мойто ЖК се изразява тези бебета са "ценен плод"  Laughing/, често жените и лекарите прибягват до секцио, за да си спестят евентуално усложнение при естествено раждане. Иначе ако бебето е разположено правилно и ти си ок, си раждай нормално. По същия начин не е вярно /ако го прочетеш някъде/ че бебетата от инвитро са с по-чести кардиологични проблеми. Това са си баш спекулации  Peace

# 381
Добро утро мамчета   food010

и така... хайде хубав ден аз днес ще обикалям лекциите навсякъде. В Селена в 16:00 има среща, която ще бъде насочена към насърчаване на естественото раждане .

Аааа и да ви рекна от днес вече съм 6ти месец  newsm44

Avencis, ще ми е интересно да споделиш най-основното от лекцията на Селена, ако може. Ще ми се да дойда, но няма да мога. Аз още не съм говорила с моя АГ относно раждането, защото има време и чакаме да ми се вдигне плацентата все още, в противен случай знам, че се предприема секцио. От друга страна, ако ми се вдигне наистина и нямам медицински показания за секцио, ще съм направо в чуденка до последно, защото нали казват, че от нормалното раждане по-хубаво няма и донякъде ми се ще, но пък ММ е роден 4500 кг нормално и свеки е видяла гооолям зор - като е заговаряла преди, сякаш и досега на лицето и` виждам изписана болката. А до момента са ме гледали 4 различни лекаря и на различни апарати, и всички казват: "ааа, то голямко върви". Та си ме е страх...

# 382
petya_petya Честит Рожден Ден! Пожелавам ти здраве, любов и едно здраво момченце през юли
Скрит текст:

# 383

Не съм активна вече няколко теми... Blush чета  книги - така  отнасям мислите си далече от проблемите и ми носи спокойствие  Peace Наглеждам ви често и ви пожелавам много да сте здрави  Hug
Тук е лято   Nature Sun With Face newsm44

Здравей! Не знам какви книги харесваш, но мога да ти препоръчам да видиш някои на Гийом Мюсо - на мен са ми много интересни и ги изчитам горе-долу на един дъх. А пък една от любимите ми книги е "Аз преди теб" на Джоджо Мойс, но тя е доста тежка, но въпреки това е много завладяваща и, според мен, си заслужава всеки ред и някоя друга отронена сълза  Wink

# 384
Момичета,

някоя от вас правила ли е преглед за ехография на бъбреци? Докторът ми препоръча д-р Добрева в "Токуда".

Този преглед по здравна каса ли е или не?

Май имам камъче в бъбреците.. Tired

Моля, пишете ми.

milevami, аз съм правила, но в Пловдив и не сега, преди години, защото съм имала 2, 3 пъти бъбречни кризи. А сега моят АГ каза, че като цяло бременността предразполага образуването на камъни. Не се шашкай, разбиват ги с лазер по безкръвен път, докато са малки. Като родиш предполагам ще можеш да го направиш. А защо АГ не ти даде направление ? искай му, за да минеш по здравна каса сега прегледа.  Peace

# 385
За раждането и избора на екип, аз си отидох ей така в ТК и ето ме жива и здрава и детето също. Аз съм за избора ако наистина искаш при някого конкретно да раждаш, всичко останало са градски митове и легенди. Зависи си от човека, но аз не се панирам лесно по принцип, не съм недоверчива и факта че ще постоя в стандартна БГ болнична стая за макс 5 дена ако всичко е ОК и грам не ме притеснява. Накратко- нито ВИП, нито екип, нито лев платен и накрая и почерпка не занесох Crossing Arms
И сега ще отида ей така, но се чудя дали да е в ТК или 2-ра градска. И преди 5 години чуденето ми беше между тези двете.
  202uu
Точно по същия начин мисля и аз и смятам така да родя. И преди съм писала, че няма да съм в частна болница и няма да избирам екип. Peace

аз също съм на това мнение  Peace

# 386
  • Ispania
Да се запиша в темата и аз. Пропуснах последните две, но сте много активни.

bouquet  bouquet  bouquet

# 387
Ехооо!

Върнах се от ЖК. Кръв и урина са перфектни. Всичко с бебко е добре. Малко върви напред с две седмици и е между 900гр и 1кг  Crazy Предчувствам голям бебок, но аз така или иначе ще съм секцио и не се панирам от това. Водите, шиийката са идеални, плацентат задна и восоко. Бебчо си има и голямо пишле, гордостта на тати  Laughing . Мърдаше много и е застанало с главата надолу. Каза, че щом са били наред двете фм, които минах няма нужда да ходя на 3та.

Прати ме другия месец на доплер. Влизало в моята ЖК. На вас пращат ли ви на такова? Гледало се кръвоснабдяването и не знам си какво си. Не разбрах точно.

За раждането : Аз ще съм с избор на екип. Записах се на ЖК при лекаря, който искам да ме изражда, така че държа на това. Това, че не си плащаш не означава, че ще се държат лошо с теб, но от друга страна ако си си избрал лекарят, на който имаш доверие поне знаеш, че си в добри ръце и се чувстваш по-спокоен. Аз така го приемам.

bani4arkata : Мерси за информацията!

petya_petyа: Честит рожден ден !! Да си жива и здрава и много радости да те сполетят в живота!!  Hug Hug Hug  bouquet

milevami : Аз май съм записана за отворени врати на ТК предната седмица , ако не се лъжа(26.03). Бяхме обсъждали отворените врати в предната тема и се записахме няколко момичета. Ако искаш се обади за 26,ако можеш и се присъедини към групичката!

mini_moni : Голямо гуш !

# 388
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Да се запиша в новата ни тема  Heart Eyes
Някоя от вас коментира количка Graco Symbio. На мен тя много ми допада, но подвеждащо е посочено в описанието, че е подходяща за новородени. Не и без допълнителния кош, което веднага вдига цената.
По повод свекървата, която е била с голямо бебе. Мисля си, че най-трудната част от раждането е докато излязат главичката и раменцата. Всичко останало буквално се "излива" за секунди. Дали обиколката на главата не е по-важният показател при едрите бебета, а не килограмите  newsm78
Поздравявам mini_moni и pival за куража им, както и рожденичката ни по случай празника! Здраве и късмет на всички!

# 389
Бягаща пътека имам почти от година , но воля нямам нито за пътеката нито за диети. Просто битката с килограмите отдавна съм я загубила. Радвам се , че свалям сега , но не се знае накрая какъв ще е резултата. Не се депресирам много , вече съм свикнала.

Общи условия

Активация на акаунт