Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
Какво представлява гестационната седмица?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изчисляват месеците по време на бременност?
Месеците по време на бременност се изчисляват чрез гестационни седмици, като един лунен месец е равен на четири гестационни седмици. Общият брой на гестационните седмици е 40 или 10 лунарни месеца. Бременността се изчислява в лунарни месеци, като всеки лунен месец е равен на 28 дни. Това означава, че бременността има 280 дни. Таблиците за бременност обикновено се основават на календарни месеци, като всеки месец има по 5 седмици, за да се изравни с лунарните месеци.
-
Как се изчисляват седмиците по време на бременност?
-
Какво представлява гестационната седмица?
-
Какво представлява дулата и какви са ползите от използването на такава по време на раждане?
-
Кое би било по-удобно - допълнителна преносима кошара или бебешки шезлонг?

Не се лишавам от никаква храна, не мога и да кажа, че се движа особено много, така че съм доволна, че не са повече. Обнадеждена съм, че няма да "наследя" 28-те кила, които майка ми е качила с първата си бременност, но ще видим, имам време още. 

при условие, че пия 3х2 но шпа, 3х1 нутримаг, 2х2 вагинално утрогестан, актив мама и направо се чувствам като подвижна аптека. Боли ме много и ниско долу...все още и десния крак едва го вдигам. Трудно ми е да слизам от колата с десния крак, вдигам го с ръце...направо съм като инвалид...ужас, а тези болки в гърба направо ме убиват, кажете лек
Мимето14 сигурно си права за близнаците-близнашките майки много защитават теорията, че е важно да се наддаде, защото при две и повече бебета всяко грамче е супер важно. Само тази мисъл ме успокоява, като се кача на кантара..Малкото мъжле е вече половин килце, мацката е малко по-дребна към 400 гр., но и двете вървят добре за сега
Аз се плаша вече, що така хвърчат 
. Хм, гледам че миналия път по това време съм била +5, май не е толкова зле положението. Тия дни покрай хубавото време съм се активизирала яко да се движа. Ходих онзи ден на йога за бременни с топки - мнооого ми хареса
.
, аз бях силно притеснена дали всичко ще е наред с
, но доки ме увери ,че всичко е нормално. Хемоглобина ми е 86 и пия цялата менделеева таблица ( само фолиевата киселина ми е по 6-9 хапчета на ден + още други)
. И да похваля мойто мъж много ми помага от самото начало, само това с хормоните дето бушуват в мен него разбира и ми се ядосва понякога.