Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 042
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
че моя гинеколог , който ми следи бременността от началото е с такъв апарат,

Всички обикновени апарати работят на 2Д.Не е важен толкова апаратът,а задапаратното устройство  Peace
Ти си решаваш дали да правиш ФМ.

# 76
  • София
Бертонито за 50 лв ли?Става ли за новородено.Така като го гледам не става.

♥Elfita♥, да. За него питах, но наистина не е за новородено. За новородените нали са кошниците за кола...?
Аз не съм изобщо наясно, защото за първи път ми предстои да правя такива покупки, но май си права. Не се бях замислила, че и на тези столчета им правят crash-тестове и сигурността е много важна. Досега го възприемах просто като детска седалка. Май ще трябва да се инвестира повече в по-удобна и сигурна седалка.

# 77
KRISTI4 моята гинеколожка, която ме следи на частно, е специализирала и ФМ, не всички АГ са с такава квалификация и затова те пращат при специалист, но ако твоят АГ е специализирал, то наистина няма нужда да ходиш на друго място. Не съм съгласна, че техниката, с която се гледа няма значение- правя сравнение с ехографа на АГ, при която ходя по ЗК и на моята лекарка на частно, разликата е огромна, това което се вижда на единия апарат няма нищо общо с другия, а за човекът зад машина е ясно, че трябва да разбира.

# 78
sweetpie честно казано не знам дали има тази кфалифизация  Rolling Eyes
Доверие му имам, но това няма пък нищо общо с въпросът ми  Confused
Трябва да реша до 18 ч, защото днес ми е часът за ФМ (без негово знание), но с който споделя тук ме пита учудващо, щом си д-р "......", че той праща ли те на ФМ???, защото той не го смята за необходимо.....и обикновено той си ги прави измеренията   Rolling Eyes
и затова съм сега така раздвоена.
Но май от липса на време Simple Smileдо днес ще ида...пък!

# 79
Ами най-вероятно, човекът си има тази квалификация и затова всички се учудват, сигурно и аз ако ида при друг специалист ще ме гледа учудено. Иначе лекарката ми даде лист с резултати от втората ФМ и там пише всички замервания, които ми е направила със снимков материал. Но ако не си сигурна, по-добре иди на часа си.

# 80
Pival само такива новини вече да се чуват    bouquet
болничния в Селена е безплатен ,а изследванията задължителни за болничния са 35 лв . Wink

# 81
  • Пловдив
niya_nicko, аз за желязото пия Феро Фолгама по 1 таблетка, и за щастие няма странични ефекти.

# 82
AAa кoга успяхте да изпишете 6 страници !  Crazy

Привет и от мен ! Аз пак не можах да спя от болки в таза. Не знам как ще я карам така Sad Голяма мъка.

За черната линийка : Аз вече я имам... килца: +6 , но сякаш са по-скоро на корем и гърди, защото крака и дупе не са мръднали. Още си влизам в 36 номер(от бременните дънки разбира се  Laughing )

Pival : Много се радвам за хубавите новини, все с такива да ни радваш!

За татковците : Аз моя мъж гледам да го щадя. А той е много миличък. Помага ми във всичко - чисти, мие чинии, готви, пазарува и всичко това без да го моля изобщо. Затова гледам да го отменям аз(вместо той мен) и да му се отблагодарявам всеки ден. Искам да знае, че съм му благодарна и че за мен това означава МНОГО! Досега миличкия и един преглед не е пропускал. Толкова е мил и грижовен, че думи нямам. Опитам се от време на време и аз да го глезя по един или друг начин, да му правя масажчета и т.н. , за да не се прехвърля цялото внимание върху мен.
Ох момичета, имам наистина най-прекрасния съпруг, ОБИЧАМ ГО !! (разчувствах се  Laughing )

# 83
  • Варна
Здравейте, момичета.
Днес минах на ЖК и с бебето всичко е наред. Изостава с 3-4 дни, което е в рамките на нормалното. Все още е момиче. Шийката и плацентата също са ок.

Заради подуването ми пуснаха разни изследвания и се оказва, че имам понижен общ белтък в кръвта 57,8 (при долна граница 64), в урината нямам. Сега ми е доста криво. Ще се връщам при лекаря следобед и хич не знам как ще вляза, че е митинг пред кабинета. Четох, че в такива случаи ги вземат в болница за преливане на плазма. Или другият вариант е да пия протеини, от които вярвам съвсем ще се "освиня" Banghead

# 84
Момичета, имам един въпрос моля да ми отговорите какво мислите по въпроса  Rolling Eyes
Следене на бременност (винаги) на 4Д изключва ли необходимостта от Фетална морфология, понеже моя гинеколог е категоричен, че не е необходимо, той ме гледа, прави всички измерения..
И други негови пациентки ме посъветват да слушам док , и да му имам доерие..
благодаря предварително

Също не съм ходила на фетална морфология ,доктора ме гледа  обстойно и всичко е наред до сега и не мисля ,че се налага .Тази мода с феталната морфология стана модерна от няколко години на сам .
Моя хемоглобин е 111 и пия феро фолгама по 2 т на веднъж .

# 85
Имам въпрос относно болнични. Помощ Elfita  и всички, които знаете нещо по въпроса. Миналата година ноември смених работа, знам, че за болничен се гледаха последните 18 месеца, но не знам как се изчисляват. Предния месец имах 10 дена болничен, имаше и неработни дни и съвсем ми се омота главата, кое как се плаща. Първите 3 дни - работодателя, ама при условие, че само първият е работен ден - само той ли ще е от работодателя? А останалите дни? Имам превод по сметката, но не мога да разбера от кого са преведени - луда работа. Може ли някой да ме светне? baby_neutral

# 86
Имам въпрос относно болнични. Помощ Elfita  и всички, които знаете нещо по въпроса. Миналата година ноември смених работа, знам, че за болничен се гледаха последните 18 месеца, но не знам как се изчисляват. Предния месец имах 10 дена болничен, имаше и неработни дни и съвсем ми се омота главата, кое как се плаща. Първите 3 дни - работодателя, ама при условие, че само първият е работен ден - само той ли ще е от работодателя? А останалите дни? Имам превод по сметката, но не мога да разбера от кого са преведени - луда работа. Може ли някой да ме светне? baby_neutral
Първите 3 работни дни се плащат от работодателя в размер на 70% .

# 87
Първите 3 работни дни се плащат от работодателя в размер на 70% .
Да, Миме. Това ми е ясно, но сумата, която ми е преведена не се връзва нито с тези три дни, нито с останалите и не знам как да го сметна, че нямам и ПИК от НОИ да видя..

# 88
  • Пловдив
И аз пия Феро-Фолгамма,но по 2 таблетки на ден,но се чудя дали да ги намаля заради запека  Thinking
И аз се чудя дали да ходя на 3-та ФМ на 2-рата ми казаха че всичко е наред.
Искам да започна да пазарувам,но чакам сестра ми да ми направи списък,за да не съм купила нещо излишно  Laughing аз така или иначе ще купя много излишни неща   Mr. Green .Харесам ли нещо го купувам и това е.Ако не ми върши работа ще го подаря на някой   Laughing
  bouquet

# 89
Здравейте юлски мамчета, прекрасно време да си разходим пупите  Simple Smile (които сме си вкъщи).

JuJuto, аз съм с ниска плацента, не покрива шийката, но е до нея. Уж все виждаха висока, пък АГ-то последните два прегледа каза ниска. Но аз съм с неболезнени контракции от първите седмици, поради което ми препоръча да спра работа, защото вибрациите от пътуването с колата не се отразяваха добре. А може би и стреса. Откакто съм си в къщи нямам контракции. Преди всяко пътуване с кола, което е ограничено до половин час на ден, и то не всеки, пия Ношпа. Не ми се позволява пътуване по-далече. Лежа, пазя се, разхождам се по малко, защото съм дребнаш и разтягането на връзките по кокалите ми разказва играта вечер Tired.

Относно килограмите +6, един голям стегнат корем, всичко останало се вмества в дрехите ми  Grinning

За татковците - нали знаете, че има мъже и мъже, татковци и татковци, като да гледаш цифрата 6 отстрани - за едни е 6 за други 9. Няма как да знаят какво ни е, не е възможно да влязат в кожата ни. Но приветствам всяко усилие за помощ и подкрепа от мъжлето ми, и всички настоящи и бъдещи татковци. Те ни търпят с целия ни хормонален дисбаланс по време на бременността (геройчета Heart Eyes), някои по повече от един път, така че търпение, разбиране и любов. Като знам как съм  afwitch първите месеци ...

Общи условия

Активация на акаунт