Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 064
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Имам въпрос относно болнични. Помощ Elfita  и всички, които знаете нещо по въпроса. Миналата година ноември смених работа, знам, че за болничен се гледаха последните 18 месеца, но не знам как се изчисляват. Предния месец имах 10 дена болничен, имаше и неработни дни и съвсем ми се омота главата, кое как се плаща. Първите 3 дни - работодателя, ама при условие, че само първият е работен ден - само той ли ще е от работодателя? А останалите дни? Имам превод по сметката, но не мога да разбера от кого са преведени - луда работа. Може ли някой да ме светне? baby_neutral
Първите 3 работни дни се плащат от работодателя в размер на 70% .
Да, Миме. Това ми е ясно, но сумата, която ми е преведена не се връзва нито с тези три дни, нито с останалите и не знам как да го сметна, че нямам и ПИК от НОИ да видя..
Ами изчакай Пловдивските майки да се върнат от срещата си и Елфита ще ти обясни подробно  Heart Eyes

# 91
  • София
Здравейте,
минавам само да се запиша и се връщам да чета назад, че напоследък не мога да ви насмогна Simple Smile
Миме,  newsm51

# 92
За болничните :
1) Делиш нетното си възнаграждение за цял месец на броя на работните дни през месеца: например 360 лв./ 22 дни = 16,36 лв. на ден
2) Умножаваш получената сума по 0,7 и се получава болничния,който трябва да ти изплатят за 1 ден
3) Умножаваш по 3 дни и ще разбетеш колко ти дължи работодателя!
Същото е с болничните от НОИ, но там умножаваш по 0,8 и после по останалия брой  работни дни от месеца,ако болничния е за цял месец.
Дано съм успяла да го обясня  Embarassed

# 93
За болничните :
1) Делиш нетното си възнаграждение за цял месец на броя на работните дни през месеца: например 360 лв./ 22 дни = 16,36 лв. на ден
2) Умножаваш получената сума по 0,7 и се получава болничния,който трябва да ти изплатят за 1 ден
Същото е с болничните от НОИ, но там умножаваш по 0,8 и после по останалия брой  работни дни от месеца,ако болничния е за цял месец.

Всъщност дните в болничен от НОИ за един ден е 80% от среднодневната сума изчислена на база 18 месеца преди месеца в болничен, т.е събират се всички тези 18 брутни трудови възнаграждения, разделят се на всичките работните дни от този период (като не трябва да се надвишава максималният осигурителен праг за месец), пък и ти изплащат по-малката сума между среднодневно брутно и среднодневно нетно (да не се минат).

# 94
Днес бях на отворени врати в Болница ' Надежда' Всичко е супер стига да имаш 1750 лв. Докато се разхождахме имаше разждане на близнаци. И като се отвори вратата и девойката лъсна голичка с крака към нас. Понеже аз бях в тази посока и помолих татковците да не се обръщат. Вратите там са с някакви чипове и не се затварят. Жената роди две шушулчици по 700 грама , до колкото рабрах в 26 гестационна седмица. Веднага ги отведоха там където трябва, но беше много емоционално.

# 95

Момичета, да ви кажа, аз самоинициативно си спрях желязото (Малтофер фол). Пих го 4-5 дни (само по 1 т./ден) и положението с метаболизма стана трагично. Дори 2 дуфалака, сини сливи, круши и прясно мляко не помогнаха...Нямам намерение да си задръствам организма с токсини, заради хемоглобин, който засега е 118. Не мисля, че е толкова нисък.

Аз същото направих. Моят даже беше 104. Само пиех Ферофолгама, но то пак е желязо. Едновременно съм яла и пила де що изчетох храни и напитки, които уж помагат. Без лекарствени обаче. Издържах 4 или най-много 5 дни--- ходеше ми се до тоалетна, но не можех и имах адски болки, плюс разбира се притесненията как се отразява това на бебето. Беше ужасно. Спрях го. До месец ще разбера какво е положението с хемоглобина, като пусна едни кръвни на следващата ЖК. Не ми се вие свят като преди и се надявам всичко да е Ок.

# 96
За болничните :

Всъщност дните в болничен от НОИ за един ден е 80% от среднодневната сума изчислена на база 18 месеца преди месеца в болничен, т.е събират се всички тези 18 брутни трудови възнаграждения, разделят се на всичките работните дни от този период (като не трябва да се надвишава максималният осигурителен праг за месец), пък и ти изплащат по-малката сума между среднодневно брутно и среднодневно нетно (да не се минат).

Благодаря, момичета! Сега горе долу ми се изясни. Болничният ми беше 21.02-02.03.2014 и значи работодателят ми плаща за 21, 24 и 25 февруари, а НОИ 26,27 и 28 февруари. Та, като върна 18 месеца назад, както си ми написала блускай сега ми се връзва, защото преди ноември бях на друга работа и тогавашния ми работодател ми плащаше осигуровки на не това, което получавах, като повечето частници в България. Та за три дни от НОИ имам 46,86 стотинки. Все е нещо. Бе така врътках иначе врътках все нещо не ми се връзваше. Сега съм съгласна.

Благодаря още веднъж, Миме, nanny.vn и блускай!   bouquet

# 97
# 98
Запис от мен
За хемоглобина аз май съм писала, но миналия път паднах под 70 и искаха да ми бият Б12( аз припадам само при вида на игла). Тогава ММ ходи при един негов познат който има магазин за хранителни добавки и ми взе едни таблетки. Първоначално пиех по 8 на ден а след седмица намалих дозата. Две седмици по късно хемоглобина ми беше скочил на 118. Бяха към 40лв, но са предвидени за 6месеца по 2 на ден. Ако искате мога да поразпитам как се казваха, а и за разлика от малтофер-а не действаха запичащо

# 99
тумбачета да се похвале и тук новите ни придобивки

комплектите с мечетата (жълтото и розовото са за новородено и като ги сравних с другите които имам за 0-3 месеца разликата е огромна  ooooh!

# 100
Миме, какви са тези красоти  Heart Eyes от къде ги взе, има ли в синьо ? Отстрани не се вижда това пеленки ли са?

# 101
Миме, какви са тези красоти  Heart Eyes от къде ги взе, има ли в синьо ? Отстрани не се вижда това пеленки ли са?
има най-различни цветове, отстрани е ританки!
ето от този магазин са http://detskidreshki.bg/

# 102
  • Телиш/Плевен
Страхотни са, Миме! Heart Eyes Особено жълтичкото с "Грижовните мечета". Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 103
  • Пловдив
Беше много хубава среща.Събрахме се 7 юлки.Ще повторим задължително.Снимки от мен.
http://prikachi.com/images.php?images/8/7159008y.jpg

От ляво на дясно-dida771,Avencis,mashiana,tanja_k,petya_petya.Аз и knick_knack липсваме.На Машиана на снимката сме

http://prikachi.com/images.php?images/21/7159021A.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/22/7159022m.jpg

alek_stz ,пиши как се казват таблетките

# 104
  • София
Ния Нико, този стол е за над 9 кг, т.е след 7-8 месец, но и за тогава не ми изглежда много надежден.

Общи условия

Активация на акаунт