Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 228
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
здравейте Winkнякоя от вас слагала ли си е Полижинакс вагинално през бременноста защото днес моята докторка ми ги изписа а на листовката прочетох че не се препоръчва при бременност Thinking

аз си слагах  newsm10 , и то - профилактично, по предписание на АГ-то.
четох, че много бременни го слагат.

# 271
За памперсите да ви кажа ползвам на Памперс и все се каня да ги сменя. 1 път сме взимали Пуфис (средна хубост), 1 път на Бочко (една идея по-хубави от пуфис), 2 пъти  Либеро ( Peace), 1 път Чико (забележете Chicco Mr. Green супер са), Памперса попиват добре, събират доста, но моето дете се подсича от тях, а и искам да ги сменя защото имат прекалено много абсорбиращ гел. Като барнеш неупотребяван памперс и все едно е пълен с пясък  Sick

# 272
Пловдивчанки и другите желаещи за помощта за студенти-във ВСИ започва кампанията на предварителните изпити за бакалавърска степен.Аз обмислям да се пробвам за бакалавър,щото ще е по-малка таксата.Шансът ми е малък,но все пак.Документи се подават до 26 ти март в учебен отдел.Носите ЛК-копие и оригинал,и 20 лв за изпит.Изпитът по Български език е на 29 ти март от 9 часа

Елфита,

БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА    bouquet

защо да ти е малък шансът ?  Онзи ден останах с впечатлението, че ще записваш наесен  newsm78

# 273
Аз мисля да ползвам Памперс най съм доволна от тях , за козметиката още се чудя каква ще е и се двоумя между комплект шишета на Чико http://shopping.bg/chicco-starter-set-shisheta-step-up и тези на авент http://befit.bg/eshop/AVENT-NATURAL-PP-%D0%9A%D0%9E%D0%9C%D0%9F% … %9A%D0%90).350434 кой ще ме посъветвате .
И вече стартирах и аз с пазара Simple Smile като за начало си купх само подплънки за кърмачки от днес почвам усилено да пазарувам че другият месец малкият ми е рожденник , май месец сестра ми бал искам и освежителен ремонт на спалнята и няма да чакам до 8 месец , ще ми дойде изнанагорно с паричките .

# 274
  • София
Привет и от мен !
Мама Цвети : Да е жив и здрав малкият Мартин, както и татко ти!  bouquet

ЧРД и на другия рожденник   bouquet

Pival, mini moni : Стиснати палчета от мен !  Pival не съм наясно, но така дали може да са един над друг серклажите? надявам се всичко да се нареди при вас  Praynig

за кърменето копвам това което се случи и при мен, да не повтарям:
Аз съм кърмила само от едната гърда на едно хранене и на следващото хранене от другата гърда, именно с цел да се напие и наяде с предното и задно мляко. Докато ядеше от едната, другата обикновено потичаше сама и така напрежението в нея спадаше. Това беше само първите седмици, докато се регулира кърмата според потребностите на бебето.

за пране - сано максима, персил сензитив и тео бебе съм ползвала за дребния, перях и стерилизрах до 6 м. само.

за памперси
- ползвах основно либеро и чат-пат памперс. от молфикса при сина ми избиваше навсякъде. според мен е индивидуално много, защото на други бебчета молфикса им беше супер. от памперс когато "въведоха" тези зелени линии по средата, преди нямаше, дупенцето му ставаше цялото на пъпчици, а не е имал никога проблеми с кожата. като смених с либерото беше супер, а на памперс пък пуснаха едни без лента и взимах от тях, не помня как се казваха Peace

за помпите вече писах, но определено намирам авент за много подходяща, на ръка цеденето ми се стори много трудоемко и затова взех помпата. сега поръчах и електрическата, понеже от един мометн насетне имах проблеми с кърменето от едната гърда, определиха причината като вазоспазми и нея я цедях, а не го кърмех.
всички продукти на авент "стават един за друг", помпата се мие и стерилизира много лесно. при нея обърнете внимание на диафрагмата- една малка силиконова частица която е между шишето и "фунията" както го наричам аз. ако тя се прецака и помпата не е ок. мисля че в комплект на авент се продаваха общо 2 бр., но не съм сигурна, отдавна беше.

за дрешките за изписването и след това, понеже сина ми е роден на 14 юли също писах, но да ви постна пак - преценя се според времето, ако е хладно лятото няма да го съблечете голо, то е ясно. но в жегата не е нужно да се вари в собствен сос, въпреки че е факт че не усеща топло о студено съвсем в началото.
аз лично основно ползвах бодита с къс ръкав, дори такива които са без ръкав, беше адска жега.
завиване с леки памучни пелени и в мн краен случай, много тънко одеалце.
комплектчето за изписване му беше боди с къс ръкав, гащеризон и пелена, която махнах веднага след като го снимаха, а къщи махнах и гащеризона.
принципа е каквото носиш ти +1 Peace

полижинакс - слагала съм си докато съм била бременна.

# 275
  • Варна
Пивал, стискам ти палци да закрепите положението. Ужасна ситуация. Нали уж системите помогнаха.  Praynig Praynig Praynig

Мимето14, аз съм ползвала основно Pampers. Междувременно съм пробвала всякакви други, просто за експеримент, всички пропускаха, само не и Памперс. Другите хубави са Pufies с една пандичка май бяха. Наистина са много хубави, но и много плътни и дебели и в жегите категорично не ги ползвах.

Мама Цвети, честито бебенце на кумицата ти (мразя я тази дума, кръстница по-благозвучно ми е  Mr. Green) и да е жив и здрав баща ти.

За ехографа - в деня на раждането ехографа показа 4 кг бебе, а то се роди 4350 кг. Няма да забравя как цяла бременност на всеки преглед ми казваха "това бебе е много голямо" и един ден доктора ми вика "като гледам таткото (понеже е голям) нормално бебето да е такова, а аз уточнявам, че не е от него, а от мен - аз съм родена 4250, нищо, че сега съм малка. Явно си е ген. А таткото, нищо, че сега е голям човек, е преносен с около 2 седмици и се е родил около 3500 (мисля).  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 276
  • Бургас
Здравейте момичета,
mama@cvety, да е жив и здрав малкия Мартин, а също така жив и здрав да е и юбиляра и да бъде много грижовен дядо.
  Днес мина и моята консултация, при нас всичко си е Ок, малката добре си наддава за сега в 25 седмица по ехограф тежи 860г  Smile , дано и за напред да си е така, малко ме понаболяват вече и ритничетата и, но е сладка болка. Разположила се е седалищно и от рано сутринта е заритала.
   Това е засега от мен. Лек и спокоен ден!

# 277
Моето също беше седалищно и до последно не се знаеше колко тежи, защото при такова предлежание не може да се измери правилно и когато родих бех изненадана  Shocked

# 278
slunchoz, има ли ограничение за поръчките от Mothercare.uk - като брой/кг/цена? Доставката 2 лв. за поръчка ли е или зависи от обема?
Къде ти пристигат доставките и налага ли се да ходиш до митница, ако е по-голяма поръчка? Питам, защото хич не ми се занимава с митници и освобождаване на стока...

Предполагам, че и от Amazon.co.uk e по същият начин...

Аз вчера видях количката на Britax, само че беше триколка. Стори ми се много лека и супер маневрена. Летният кош си има напълно легнало положение за новородено. Само че количката без никакви екстри, освен дъждобран беше към 600 лв. С кошницата за кола излиза около 800 лв.

Здрасти, на килограм е 2.20лв. пристигат ми директно в софия в офис ана габко и от там си ги взимам, теми доставят и всички други поръчани продукти амазон, ебай.... аз непрекъснато пазарувам, не се занимавам изобщо с митници, просто имам адрес в англия и там се изпраща всичко

# 279
  • Телиш/Плевен
mama@cvety и  bani4arkata, да са ви живи и здрави бащите и дълги години да ви радват! bdbaloni

mini_moni, радвам се, че вече си вкъщи. Ще си почиваш активно и ще издържите с бебка до термин. Hug

pival, всичко ще бъде наред, вярвай го. Hug  Стискам палци, ако се наложи втори серклаж. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

diyana_mihova, браво за хубавите новини! Hug

Днес и аз бях на консултация, но не беше нещо особено. Само мерки и теглилки. Crazy

За памперсите - и аз събирам впечатления все още. Но каквото и да избера, знам, че последната дума ще е на щерката. Laughing

# 280
Ето ме пак  Mr. Green
Благодаря ви за пожеланията  Hug   bouquet
Влизам да кажа,че в айко са пуснали шишетата от 73лв. на авент на промоция.Също така помпа(електрическа) и стерелизатор за микровълнова на 30лв.
Пивал вече много се повтаряме, но ти желая успех,късмет,кураж...всичко да е наред... Hug
Представям си под какво напрежение си. Дано накрая всичко да е наред и да гушкаш едно прекрасно бебенце  Hug
За памперсите аз използвах на памперс и стига да нямаме проблем пак тях мисля да си използвам

# 281
  • София
 Днес мина и моята консултация, при нас всичко си е Ок, малката добре си наддава за сега в 25 седмица по ехограф тежи 860г  Smile , дано и за напред да си е така, малко ме понаболяват вече и ритничетата и, но е сладка болка. Разположила се е седалищно и от рано сутринта е заритала.
мдам аз от бързане да изчета последните 10 стр та забравих да пиша и аз за консултацията - днес бях, регистрирах +1 кг (общо дотук +9), бебче си отговаря на семидците по ехограф (което е относително според доктора), като за орентировъчни мерки каза че по ехограф беб е 800 гр. и 31 см.

застанал е както и при диана михова - аз се чудех защо усещам ритничетата ниско долу, а той човека е седалищно застанал и си хвърля чифтета  Laughing доктора ме успокои че щял да се завърти  Grinning

mama@cvety колко е промоцията в айко, има ли инфо на сайта?

# 282
mama Cveti : Мерси за информацията за Айко. Знаеш ли , може и да се възползвам !

Между другото някой може ли да ми сподели каква е разликата между тези две помпи? http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=66038 и http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=77189

И втори въпрос - какви са тези подплънки за кърмачки? За какво служат?

Аз утре съм на ЖК и нямам търпение вече!!

Последна редакция: пн, 17 мар 2014, 16:26 от Monik@

# 283
mama Cveti : Мерси за информацията за Айко. Знаеш ли , може и да се възползвам !

Между другото някой може ли да ми сподели каква е разликата между тези две помпи? http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=66038 и http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=108&pid=77189

Аз утре съм на ЖК и нямам търпение вече!!
чичко гугъл каза, че във втората помпа са включени новите шише и биберон за хранене от серията Natural Peace
http://www.hippoland.net/avent-elektricheska-pompa-comfort

# 284
Сравнителния тест на памперсите е супер, niya_nicko браво че си го изнамерила, според мен е наистина полезен.

Иначе собствения ми опит показа, че pampers наистина са най-добри, другите или са много дебели, или твърде груби, или пропускат... а от pufies такъв обрив сме получавали още от първото слагане, че тотално са ме отказали. Но наистина никой не знае по-добре от самото бебе, ние ще трябва да се адаптираме като му дойде времето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт