Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 200
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Благодаря!Не мога да взема решение...притеснява ме това да не се наложи накрая да ги връщаме..Ти мислиш ли да запишеш? На мен ще ми е втора магистратура,но първата не ми е била държавна поръчка,така че мисля че няма да има проблем...

Да,аз ще запиша задължително.Моята магистратура също не е държавна поръчка.Но и сега едва ли ще се доберем до държ поръчка.Отпускат се по 2-3 на специалност и е мисия невъзможна и пак ще е платено.В ПУ свестните маг специалности са 800-900 лв на семестър
Elfita благодаря че сподели за количките!
Относно ученето, ходих в СО и те ме увериха че изплащат парите и никой не може да те задължи да върнеш парите ако не завършиш! Имам и позната която плати само един семестър и прекъсна (преди това естествено си взе помоща).
Относно дали бакалавър или магистратура ( това ако мислите да не го завършевате) при бакалавъра се кандидатства с изпит, а при магистратурата не. Обаче пък бакалавъра е по-евтин от магистратурата. В Русенския между другото миналата година септември месец имаха останали свободни места за бакалавър и приемаха без държан изпит.
Имам въпрос - оставам с впечатление че ако родим юли, а запишем септември няма да можем да вземем цяла сума която ни се полага 2880,00. А ще бъдат приспаднати два месеца тъй като детето вече ще е на 2 месеца. Така ли е?

# 331
Забравих да ви кажа Добро утро и да Ви се оплача - болна съм  ooooh! имам хрема и гърлото така ме боли Tired Взех си болничен и 7 дена ще съм си в къщи  Grinning

# 332
Добро утро, момичета!
Влизам при вас с едно питане, което е малко встрани от темата, но...Когато дойде време за подаване на документи за ясли и детски градини, в документите се взема впредвид само това къде работи майката, или и двамата родители се вписват? /това за София  Tired/ Т.е.ако това заведение е по-близо до работата на бащата, това ще има ли тежест за онези прословути точки?
Питам това, защото скоро ще ни се налага да търсим квартира и искам да знам на къде горе долу да се насочваме?

# 333
Добро утро, маменца!
Сутринта като влязох да ви чета попаднах на много сладурска тема тук. Пращам линк да се посмеете Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:
С пожелания за прекрасен ден!

# 334
  • Варна
Добро утро, момичета!

Аз снощи сън не спах, само колички са ми в главата. Много ми е трудно да намеря Моята количка, най-вече защото бюджетът ми е ограничен.
Гледах Бритакс-а и отначало всичко му изглеждаше много добре, но открих един голям недостатък, който поне за мен е непреодолим - не може да се променя посоката на седалката и в първите месеци, когато държа да виждам бебето няма да имам тази възможност.

Междувременно открих 2 нови фаворита на Грако, които май се вписват. Едната в БГ е 690 лв., но ако си я поръчам от Амазон ще ми излезе около 450 лв. Другата е 460, но сякаш по не ми харесва (сенникът й изглежда по-малък и май е само в синьо). Ето ги и тях:

http://rayatoys.com/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA% … co-Evo-sand-13683

http://rayatoys.com/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA% … bio-Peacoat-14249

Чували ли сте нещо за тези колички? И знаете ли как стои въпроса с гаранцията при закупуване от чужбина?

# 335
  • Бургас
Добро утро, дами!
Пишете, едвам Ви смогвам!
♥Elfita♥, количката е прекрасна, много е хубава.
Коментирате помпи! HugИмам ръчна на Авент, доволна съм, мисля нея да си ползвам отново.Относно памперсите, ще заложа на Памперс.
Днес отново съм на лекар, надявам да ме освободят от домашния арест. Hug

# 336
Авенсис, мисля, че ще мога да те позная (от публикуваните снимки)  и ще ти се обадя на лекцията  Laughing
Ще чакам  Mr. Green

# 337
  • Варна
Гледах Бритакс-а и отначало всичко му изглеждаше много добре, но открих един голям недостатък, който поне за мен е непреодолим - не може да се променя посоката на седалката и в първите месеци, когато държа да виждам бебето няма да имам тази възможност.

Би могла с кош за новородено, ако мислиш да ползваш такъв. Ако обаче смяташ да го пропуснеш.. Това е единственото в нея, което и аз не харесвам. Обаче мога да го преглътна.  Flutter

Тези, за които си дала линк са с анатомична седалка, която не възприемам нещо, за новородено пък съвсем. Т.е. и те трябва да имат кош за новородено.

# 338
Добро утро  Hug
Снощи ходихме да ,,полеем новата придобивка" на младото семейство  Mr. Green и се прибрах в 3  Crazy Станах сутрината в 7 и 30 и изобщо не ми се спеше. Заведох малкия на градина и сега да се пооплача: Аз ,,полях" бебе Марти с една чаша кола и...сутринта едвам си обух чорапите  Embarassed(започвам да задържам вода).
Така и с предната бременост бях станала като пластелин и докато ме изпишат от болницата (3дни) свалих 10кг.  Shocked
Утре съм на консултация и ще питам доки какво да се прави...защо няма хапчета за това?
Хубав ден от мен  Hug

# 339
Добро утро и от мен Hug
mama@cvety, аз май го имам същия проблем  Cry. Понеже кантарът взе много бясно да се качва и то без кой знае какво ояждане, вчера реших че ще правя лунен ден с пълнолунието и 24 часа бях на 1 литър фреш, вода и билков чай с цел да изхвърля малко задържани течности и токсини. Ами в неделя сутрин се мерих 60,3 кг, днес- 61 Shocked Shocked И понеже и аз вечер като си събуя чорапите, имам дълбоки следи от ластиците, съм убедена че става дума задържане на течности. Та се поразчетох  пише: 1. да се ограничи консумацията на натрий ( съдържа се и в сирене, колбаси, кисели краставички черен хляб), 2.да се ограничи консумацията на кафе и чай, както и на сладичко и мазничко ( тип бисквитки и сладкишчета да речем) 3. Да се пият по 8-10 чаши вода, за да се изхвърли излишния натрий 4. Листата от глухарче били подходящ диуретик по време на бременност без странични ефекти, както и екстракт от хвощ.
Пише и че диуретици на бременни не се дават защото заедно със задържаните течности се изхвърля и магнезия

Добро утро, момичета!
Влизам при вас с едно питане, което е малко встрани от темата, но...Когато дойде време за подаване на документи за ясли и детски градини, в документите се взема впредвид само това къде работи майката, или и двамата родители се вписват? /това за София  Tired/ Т.е.ако това заведение е по-близо до работата на бащата, това ще има ли тежест за онези прословути точки?
Питам това, защото скоро ще ни се налага да търсим квартира и искам да знам на къде горе долу да се насочваме?

С яслата е много страшно, много малко места има. Ние сме кандидатствали за градина, като точките на единия родител за месторабота в района на градината са достатъчни. Важно е поне единият родител да е регистриран по местожителство в същия район и по месторабота. Като ще сменяте квартира, променете си и двамата адресната регистрация по лична карта да е в района на градината.  Брои се също и ако местоработата е в съседен на градината район. Примерно ако живееш и бачкаш в район Възраждане, район Красна поляна, да речем ти е съседен и точките ти важат и за тамошните  градини, но да речем за Младоска, шансове нямаш. Друга техника, която при мен проработи е при избора на Детско заведение да си сложиш на първо желание някое за което има по-малко чакащи, така си увеличаваш шанса. Друго точки се дават от това че и двамата работят. Ако единия не бачка, значи може да си стои вкъщи и да гледа детето

# 340
За помощите в Русенския университет магистратурите по педагогика са около 350лв.  там май са и най-евтините семестри. Някой , ако реши мога да помагам.

Много далеч ми идва на мен...Няма ли филиал в други градове?
Едит: Май намерих Филиал на Русенския университет в гр. Силистра,
Филиал на Русенския университет в гр. Разград
Знаеш ли кои специалности са им редовно?

Добро утро мамчета   food010

за помощта за учащи Аз си мисля че ще успея да изкарам една магистартура (възможно най кратката) все пак трябва да се ходи само събота и неделя пък и ние като майки имаме право на 50% отсъствия така че може да се ходи само единия ден. А това за връщането всички които питам казват че не е вярно, но все пак да се знае. Аз не съм сигурна че ще завърша  Rolling Eyes и така... хайде хубав ден аз днес ще обикалям лекциите навсякъде. В Селена в 16:00 има среща, която ще бъде насочена към насърчаване на естественото раждане .

Аааа и да ви рекна от днес вече съм 6ти месец  newsm44

Момичета хайде заедно да запишем, ще се редуваме кога коя да ходи(който смята да ходи де) и ще си разменяме лекции...

Имах намерение и аз днес да дойда до Пловдив на лекцията,но за съжаление е много рано....ММ се връща в 10ч. от работа , докато дойдем до Пловдив ще е станало 11ч. и лекцията ще е свършила...Поради същата причина ще пропусна и лекцията в Стара Загора...  Confused

Аз днес съм на изследвания, кръв и урина , за първи път ще ходя на гладно да ми ги взимат.И МБ ще ми правят най-накрая (за първи път от началото на бременността).
Днес май се заформя приятно време, желая на всички един прекрасен ден!!!!   bouquet

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 09:29 от Nina_88

# 341
Връщам се само да кажа че споменатата по-назад паста за зъби наистина помага!!!Препоръчвам я на всеки,който има проблеми с венците...Още на третия път венците ми спряха да кървят...

# 342
  • Пловдив
bebe2, мисля, че не е подходящо за бременни да правят разтоварващ ден, заради токсините. Може и да бъркам  Peace

# 343
мдаа, иаз си го представях така. и моята АГ има договор С ТК. аз се чудя просто кога ще отворим темата, разбирам я че иска да понапредна още и тогава, но пък искам да си знам. не че съм избрала дата, ама ей така....
а за апартамента, не знаех че има, бях в двоен вип, не знам на кой етаж, високо беше  Laughing и не беше зле, не е супер лукс, ама си е ок.

Секцио ли ще раждаш? Аз мога да ти кажа на мен колко ми взеха миналата година. Само не знам дали не е по-добре да ти пиша на лични или да си коментирам тук по колко взимат докторите  Mr. Green

# 344
Добро утро, момичета!

Аз снощи сън не спах, само колички са ми в главата. Много ми е трудно да намеря Моята количка, най-вече защото бюджетът ми е ограничен.

Междувременно открих 2 нови фаворита на Грако, които май се вписват. Едната в БГ е 690 лв., но ако си я поръчам от Амазон ще ми излезе около 450 лв. Другата е 460, но сякаш по не ми харесва (сенникът й изглежда по-малък и май е само в синьо). Ето ги и тях:

http://rayatoys.com/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA% … co-Evo-sand-13683

http://rayatoys.com/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA% … bio-Peacoat-14249

Чували ли сте нещо за тези колички? И знаете ли как стои въпроса с гаранцията при закупуване от чужбина?

Здравейте!Да ти кажа и аз съм се побъркала по темата с количките.....за Гракото съм чела само хубави неща,само това мога да кажа.Тук в БГ-мамата има тема за количките,но ако почнеш да я четеш може да полудееш още повече!Понеже моя бюджет също е май около твоя,аз съм харесала тези две(ЗАСЕГА  #Crazy ):

http://www.novobebe.com/bebeshki-kolichki-stolcheta-i-aksesoari- … -1-deep-blue.html

http://www.novobebe.com/bebeshki-detski-kolichki-navington/navin … dar-k-chanta.html

Някоя по-опитна мама да каже какво мисли.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт