КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 55 802
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
nikeya , защото алопатичните действат локално .....

Добре, но алопатичните не нанасят ли необратимо въздействие върху органите, което с времето да доведе до цялостна вреда на организма....

# 76
  • Пловдив
Едни познати,детето им много боледува,решават да посетат хомеопат,от Пловдив са,отиват в София-препоръчан от техни познати хомеопат.Изписва им капки.Чуват се при нужда по телефона,но много малко пъти се е налагало да звънят.
Минало е вече 1 година,детето им спряло да се разболява,само след 1 единствено посещение.Бащата по принцип е от невярващите в хомеопатията,но след успешното действие при детето казва че и той ще ходи,че имал сенна хрема.
Разпитвах го одеве,и той казва,че цяла година детето е здраво,само 1 път е дигнало Т,давали са пак от капките и се е оправило.Аз чак не вярвам........Казва че и други техни познати били доволни от нея.
Само че за тази една година,уж не е боледувало детето,а каза че шишето с капките е свършило.И си поръчали друго.Но той е много доволен.Забравили що е лекарства.
Доколкото помня ХЛ което му беше дала хомеопата беше фосфор.

# 77
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Добре, но алопатичните не нанасят ли необратимо въздействие върху органите, което с времето да доведе до цялостна вреда на организма....

за кои лекарства говориш?
органите се повлияват при дълга употреба или злоупотреба.

Само че за тази една година,уж не е боледувало детето,а каза че шишето с капките е свършило.И си поръчали друго.

цяла година само фосфор?
на мен не ми се струва историята наред... особено след като и шишенцето е свършило...

# 78
  • Пловдив
и на мен не ми се струва редно да е така,аз разбирам да е пил 1 път,и толкова.
Но е факт че детето е здраво,поне видимо.

# 79
  • София - Варна - Бургас
asyalein
Цитат
.........................
............................

цяла година само фосфор?
на мен не ми се струва историята наред... особено след като и шишенцето е свършило...

За мен историята с Фосфора вероятно си е наред, защо? - Защото с голяма доза вероятност, това си му е Симилимума на детето.

# 80
Ние започваме второ шишенце фосфор в рамките на година и половина.
Въртим, сучим и накрая пак до фосфора стигаме.
Дори заболяването да тръгне с друга картина, което е изключително рядко, минаваме през едно или две хл и след два дена пак е стигнала до фосфор и той вече безотказано я оправя.
Вече дори се чудя дали да давам хл при начални симптоми, а не е ли по-добре да изчакам ден-два да направи картина на фосфор и да си давам директно него Thinking.

# 81
Мамаден, ами нормално да съм объркана като хем виждам, че помага, хем, че става бавно, което не ме устройва. Да не казвам, че и вашите мнения ми влияят естествено  Mr. Green Все пак преди да почна при нея имах мигрена, която от 30 дни в месеца 20 дни постоянно ме болеше главата, примерно Wink Според мен в острите може да не я бива, но в хроничните е желязна. Цистит също съм лекувала, а уж не минавал без АБ. А и не съм във възторг детето ми да е с 40.5 градуса три дни, просто се чудих защо при нас в България все е наобратно.
Мистик, ние пихме Фосфор LM1  Peace

# 82
  • Обетованата земя
 Някои хомеопати просто не дават х.л. за всеки сопол, Т или кашлица, оставят максимално организмът да се справи сам и включват хомеопатията в краен случай, като всичко е според пациента. Идеята е, поне според мен, организмът да се научи да се справя сам, да си изгради добър имунитет и с времето да започне да боледува много рядко и да изкарва нещата леко, а не да се разчита и за най-малкото на помощ отвън, било то и хомеопатия. 

# 83
  • Пловдив
Цитат
Някои хомеопати просто не дават х.л. за всеки сопол, Т или кашлица, оставят максимално организмът да се справи сам и включват хомеопатията в краен случай, като всичко е според пациента. Идеята е, поне според мен, организмът да се научи да се справя сам, да си изгради добър имунитет и с времето да започне да боледува много рядко и да изкарва нещата леко, а не да се разчита и за най-малкото на помощ отвън, било то и хомеопатия.
Нашата хомеопатка така процедира!В началото тя доста ме насърчаваше да изчаквам, да се науча да бъда търпелива и да имам вяра в оздравителните сили на тялото!В резултат не сме я посещавали от години... Peace Мисля, че специално за лечението на децата от голямо значение е отношението на майката - не само към детето по принцип, а и към болестите, как действа, когато детето е болно, и т.н.
beauty_ , ние тук можем да си говорим много неща, но всъщност никой от нас не познава случая. Не е гарантирано и че след лечение при друг хомеопат е невъзможно детето да стои 3 дни с толкова висока температура. Така че ти си преценяваш как да действаш и доколко имаш доверие на хомеопата! Peace

# 84
  • Пловдив

Мистик, ние пихме Фосфор LM1  Peace

Да...само не казвай,че ви го е определила като конст.ХЛ,щото по едно време почти всички деца им беше дала етикет-Фосфор  Wink

А за колко време го пихте?

А пр теб подобренията от първия прием ли дойдоха?Ти имала ли си влошаване/връщане на симптоми..или оплакванията изчезнаха и край?

п.п. Все ми мисля,а и хом. ми е казвал,че при някои индивиди ЖС има нужда от повече "побутване",а при други и един път стига.Жалко,че моето детете е от първия случай и се налагат все по няколко приема на ХЛ.

А според вас,ако детето не боледува от какво може да му падне имунитета и ЖС???

# 85
  • Обетованата земя
Цитат
Нашата хомеопатка така процедира!В началото тя доста ме насърчаваше да изчаквам, да се науча да бъда търпелива и да имам вяра в оздравителните сили на тялото!В резултат не сме я посещавали от години... Peace Мисля, че специално за лечението на децата от голямо значение е отношението на майката - не само към детето по принцип, а и към болестите, как действа, когато детето е болно, и т.н.
И нашата така процедира, затова го написах, аз мисля че е правилно, въпросът е да не се откажеш първата година, защото тогава е най-големия зор.
И двете ми деца са Фосфор, и наистина съм убедена че са Фосфор, действа им магически направо. При по-малкото ми дете се опитахме да избягаме от фосфора, имаше колебания, опитахме първо с Калкареа фосфорика, обаче много се объркаха нещата, стигнахме до аб. На следващо разболяване дадохме Фосфор и всичко мина супер бързо, и дори се появиха червени петна на бузката за 20 минути и изчезнаха пред очите ми, според хом. си е изчистила аб, а после го прочетох и на други места, че такива червени петна често означават изчистени антибиотици. Така че явно наистина доста деца са Фосфор, включително и на доста мои познати, при различни хомеопати.  Peace

# 86
  • Пловдив

Мистик, ние пихме Фосфор LM1  Peace

Да...само не казвай,че ви го е определила като конст.ХЛ,щото по едно време почти всички деца им беше дала етикет-Фосфор  Wink

А за колко време го пихте?

А пр теб подобренията от първия прием ли дойдоха?Ти имала ли си влошаване/връщане на симптоми..или оплакванията изчезнаха и край?

п.п. Все ми мисля,а и хом. ми е казвал,че при някои индивиди ЖС има нужда от повече "побутване",а при други и един път стига.Жалко,че моето детете е от първия случай и се налагат все по няколко приема на ХЛ.

А според вас,ако детето не боледува от какво може да му падне имунитета и ЖС???[/b]

Стрес Peace

# 87
  • Пловдив
Правилно...не се сетих Blush

# 88

Моето не е Фосфор. Даже не знам дали е пило някога Фосфор, но сигурно е пила, защото го имам вкъщи. Съгласна съм, че някои хора имат нужда от повече стумули, докато ЖС реагира. Други ще реагират и  от първия път.

# 89
Момичета,Александър,може ли да ми помогнете с мнение:детенцето ми снощи със засилка скочи и си удари носа и края на окото в ръба на един шкаф.Нямаше много кръв,само от разранетата част на кожата,но днес отока на окото е голям,горен клепач подут,долу под окото също,в синьо лилаво червената гама,леко и е затворено оченцето от подутината.Аз нямам спешни лекарства,спомних си за Арника,но и някакво друго при удари,и не посмях да купя нищо.Нашата лекарка е следобед на работа.Кое лекарство е подходящо да дам ,без да объркам нещо?
Горкичката,тъкмо мислих да я пускам на градина,но в момента изглежда ужаснои ще се въздържа.

Общи условия

Активация на акаунт