КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 55 808
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Denito, най- добре нищо не давай според мен! Peace
Детските типове, доколкото съм чела, са краен брой, предполагам, че има и някои, които се срещат по-често. Затова е нормално за много деца КЛ да е фосфор. И с моето едното е така.
И това за жизнената сила също е вярно, като, предполагам, подлежи на промяна във времето.
Мистик, аз мисля, че това "детето не боледува много често" не значи непременно, че детето е здраво. Физически може да е, да не го ловят вируси, но може да е изнервено, сприхаво, неудовлетворено, постоянно искащо нещо, неспособно да общува адекватно, да не е адаптивно към нови ситуации и др. Мисля, това трябва да се има предвид... Peace

# 91
  • Пловдив
Да...ама моето не е такова Rolling Eyes поне не в моите очи.Е,цупи се,мрънка,но в границите на нормалното.Спокоен е,сприятелява се лесно,лъчезарен и много любвеобвилен Heart Eyes
Единствената промяна,която повлия,и то на токова ниво невидимо за очите,е тръгването на училище...Е,те това е...

# 92
Мистик, как се повлия тръгването на училище?
Какво реши за антибиотичните капки?

# 93
  • Пловдив
Не съм ги купила...Сега почнах пак ХЛ и ще чакам...

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 10:07 от mystic woman

# 94
  • Пловдив
Аз имам спомени  че Фосфора е полихрест-едно от големите лекарства,с мнооого симптоми.
Имам книгата на Кетрин Култър -Хомеопатични очерци на детските типове-23 ХЛ има вътре описани при децата,отделно още една книга имаме в къщи пак за детските типове,там има още повече описани.
Моя син ,независимо че сменихме доста хомеопати-не е определян като тип Фосфор.При остри състояния са му го предписвали ,единия път беше при бронхит,другия път беше при един чревен вирус,нямаше ефект от него,третия  път беше болен и ако вдигнеше много висока Т да му дам,но той пък тогава след него направи пневмонията.

# 95
  • Добрич
Някой ползва ли тази паста за зъби http://www.himalaya.bg/product/15/bilkova-pasta-za-zabi-himalaya-100-g.html Дали е подходяща за хомеопатично лечение?

# 96
Някой ползва ли тази паста за зъби http://www.himalaya.bg/product/15/bilkova-pasta-za-zabi-himalaya-100-g.html Дали е подходяща за хомеопатично лечение?

"Билковата паста за зъби „Хималая” е приятна за употреба, със свеж, ментов аромат"

# 97
  • Пловдив
Хомеопатът най-добре ще каже Wink. Според мен (освен ако не сте с непоносимост към мента), не е проблем да се ползва Peace

# 98
  • Русе
И аз миналата година ги разглеждах тези пасти за баткото, но всичките са с мента. После хом. спомена за някаква аюрведична, но като я видях с какъв цвят е и ми се отщя да я купя  Laughing А и като го знам той какъв е гнуслив, едва ли щеше да се мие с нея.

# 99
  • Пловдив
Някой да има отзиви за Нели Стефанова- хомеопат е в София???

# 100
Моля, по-запознатите потребители да ударят едно рамо на моите размисли Peace.
Каква е разликата между боаронско предписание и грешно изписано хл на класичеки принцип? В началото мислих, че е опасността от доказване. Но в хода на дискусиите тук е ставало въпрос за доказване на хл и при прием по класическите принципи.
В боаронската школа се изписват 2-3 хл по симптоми, в класическата при остри състояния пак изписването е по съвкупност от симптоми, макар и само на едно хл. Пак тук, в темата стана въпрос, че в тежки състояния е допустимо редуването на 2 хл в класическата хомеопатия.

Ако оставим на страна абсурдните схеми от 3-5-10 гранулки/ сутрин-обед-вечер / за еди колко си дена, границата между двете школи малко ми се разминава Thinking.

Изрично подчертавам : не става въпрос за сравнение с правилно определено хл, а с грешно предписано хл на класически принцип.
Изхождам от презумцията, че боаронското предписание винаги е грешно. Да го сравним и намерим разликите с грешното класическо предписание и последствията от това за организма Peace.

# 101
Мистик, някой път съм имала връщане на симптомите. Като цяло преди също много силно ме болеше главата преди цикъл, примерно 1 седмица. Сега ми се случва рядко да ме заболи пак по това време. Но ми се е случвало и без причина, или поне аз да не я разбера де..що точно сега ме боли глава примерно.
Да, КЛ му е Фосфор. Прави ми впечатление, че наистина много деца са Фосфор. Моето лекарство понеже е по-интересно, поне за мен де, като чуя, че 5 деца пият фосфор и все си мисля - уж индивидуалното, пък то излиза, че всички деца си приличат  Mr. Green
В смисъл кога колко време сме го пили? Той си го пие него при "боледувания"

# 102
При боаронско предписание за всеки симптом се дава отделно л-во и л-вата се приемат наведнъж по няколко.
При класическото предписание се взема набор от симптоми, вкарват се в реперториума и от там излизат няколко л-ва, които най-добре съответстват на тези вси4ките симптоми. Избира се само едно л-во, като се прави диференциална диагноза между съответни л-ва и се дава. Дори да се изберат две л-ва и да се редуват, те не се дават едновременно и двете. Тоест ЖС получава само един стимул от 1 л-во в даден момент. При боаронията ЖС получава много стимули наведнъж от много посоки в даден момент. Все едно да те дърпат пет човека в различни посоки.

Ако л-вото, което е избрано при реперторизация при класическото предписание, е грешно, то тогава има много варианти. Да е стимулирало ЖС в грешна посока, да не подейства, да потисне и т.н.  Не претендирам за изчерпателност.

# 103
 yulinga в много интересни размисли ме хвърли, за което много, много благодаря  bouquet!

Сънчо, сетих се за теорията, че грешното хл те подминава. Тогава би трябвало и боаронските да те подминават, а ако са улучили правилното, то да подейства.
Права си за действието на всички  в един и същи момент и времевото отстояние при редуване в класическо предписание.

# 104

Сънчо, сетих се за теорията, че грешното хл те подминава. .
Не знам кой я е измислил тая теория, но не е вярна.

Общи условия

Активация на акаунт