КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 55 805
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Сънчо, ако правилно си спомням, в една от своите книги Витулкас обясняваше, че грешно подбраното ХЛ не влиза в резонанс (тоест има разминаване между честотата на неговото енергийно въздействие и тази на организма и поради това не се получава значимо взаимодействие между двете) и затова не бива да ни притеснява.  newsm78 Не помня за доказването обаче пишеше ли нещо...

# 106
Предполагам в Нежната медицина го пише, но не е в мен да погледна. Там пишеше и че може при грешно лечение да се доведе до необратимост на заболяването, но не съм сигурна какъв беше контекста, така че говоря малко наизуст.

Според мен това за безвредността се използва от всякакви лечители и лекари, които учили-недоучили хомеопатия и успокояват пациентите си да пробват с едно,  второ, трето л-во и че ако не помогне, то няма да навреди.
Скрит текст:
Ако разсъждаваме малко как правят доказвания тогава? Ако л-вото е симилимум, доказващият няма да изяви симптоми, защото ще излекува наличните му. Ако не е, при достатъчен брой приеми той изявява симптоми. Всяко л-во бута ЖС в дадена посока. Възможно е тя да не изяви симптоми и да си мислим, че то не ни е подействало. Възможно е стимулът да е твърде малък и тя бързо да успее да възстанови предишното си състояние, етц.

Хом.л-ва са изкуствени болести.
В параграф 36 пише, че ако 2 неподобни болести се срещнат  и стара болест е по-силна от новата, пациентът няма да се разболее от новата. Много психичноболни ходят цяла зима по улиците и не боледуват от настинки. По същия начин и л-вото няма да сработи, защото то ще се яви по-слабата болест.
Ако обаче новата болест, в случая хомеопатичното л-во, е по-силна от естествената болест на пациента, новата болест временно ще потисне старата и пациентът може да си каже, че се е излекувал. Но след спиране на л-вото ще се възвърнат старите симптоми.  Ако л-вото се повтаря за дълъг период, ЖС системно ще бъде потискана и накрая е възможно да изяви и симптомите на новата болест, тоест да се получи доказване.

Само от една доза е малко вероятно, но има и такива хора с висока чувствителност и възприемчивост, които ще докажат л-во и от 1 доза. При повечето боаронци, че даже и при някои класически х-и, се повтарят седмици наред л-ва.

Не знам дали се разбира нещо. Обясненията не са ми сила. Александър да се включи с поправки Simple Smile

# 107
А какво значи при нас - ларингиални спазми, минаха уж. Високата температура дойде и мина. И сега пак има спазми?!

# 108
Някой ползва ли тази паста за зъби http://www.himalaya.bg/product/15/bilkova-pasta-za-zabi-himalaya-100-g.html Дали е подходяща за хомеопатично лечение?

Аз съм ползвала тази паста и съм  доволна, много ми харесва , независимо от това че на цвят е кафеникава, няма отражение на белотата на зъбите. 

Едва ли е сериозно противопоказна при прием на ХЛ , при положение че си приел ХЛ  например 1 час преди да си измиеш зъбите. Е това си е мое мнение , хомеопатите в темата може да кажат по - точно.

# 109
А какво значи при нас - ларингиални спазми, минаха уж. Високата температура дойде и мина. И сега пак има спазми?!

Нов вирус Wink. Сега всяко трето дете е тези симптоми. Нашата група в градината се изредиха миналата седмица, сега една приятелка ми каза, че в тяхната група са останали 15 деца.

# 110
  • Пловдив
И аз напоследък ми прави впечатление много деца със спазми.Ето вчера приятел на баткото от ДГ -майката го води ту на един ,ту на друг лекар,от 3 седмици само кашлица имал,и вчера казали че има спазъм-и една торба лекарства.
Разправям й за хомеопатията,а тя буквално ми се изсмя-приема го като пиене на чиста вода........

# 111
А как се познава този спазъм? И на белия дроб ли е или ларингиален?

# 112
Сънчо, при нас поне е така: започва да кашля /влажно, с храчки/ в продължение на минута примерно, като все по-трудно му става да си поеме въздух. В тежките му пристъпи като мине минутата кашляне след 20 сек. почва пак  ooooh! ooooh!
Да, наистина много деца тия дни има и с висока Т.
А помеждудругото вече въобще не съм сигурна какво и как съм поела през кожата примерно, въпреки хомеопатията. Одеве бях на кола маска и тръгна да ме маже с някакъв крем и аз викам: ама да няма нещо кортикостероид. И тя ми вика: "аа, не..да пази Господ, само малко АБ и цинк"..викам супер  Joy

# 113
  • Пловдив
Сънчо, мисля, че при изпитванията доброволци приемат дълго време материални дози от съответната субстанция и документират подробно състоянието си, тоест при изпитванията е по-различно.
Абе нещо не мога докрай да го разбера това с доказването.... newsm78
По принцип, ако има доказване, тоест изявят се нови симптоми, но самите симптоми не са чак страшни, не би ли следвало да не му се отдава чак такова внимание?Симптомите винаги ли преминават след антидотиране и спиране на лекарството? Или понякога е нужна намеса за отстраняване на изкуствено създадената болест?
Вероятно има различни случаи и не знам дали с моите лаишки познания мога да разбера. А и в темата вече пишем основно почитателни на хомеопатията и лекуващи се с нея, хомеопатите един по един изчезнаха, а Александър вероятно няма време да отговаря на всички въпроси....
beauty_ , ама това при козметичка ли се случва?!...Откога и те са компетентни да използват АБ мазила... #Crazy
Наистина има много деца с такива спазми... Не мисля, че тук можем с положителност да определим за какво става дума при вас. Хомеопатът би следвало най-добре да знае! Peace

# 114
Юлинга, да бе, при козметичка  ooooh! то имало малко само Joy

# 115
Абе, не приемат чак толкова дълго л-вата. Препоръките за доказване  от здрави хора  са хомеопатичното л-во да се приема по 3 пъти дневно за 2  дни, след което се отчита динамиката.
Може и да не преминат след антидотиране. Херинг нали е останал с парализирана ръка цял живот от Лахезис. Не го е приемал в материални дози. Но той много пъти е доказвал Лахезис.
Архангел беше писала, че след Лахезис 200 е получила разширени вени, от които доколкото помня чак след година се е оттървала?
То, това са крайни случаи де. В крайна сметка всеки от нас е пил грешни л-ва и нищо ни няма или поне си мислим, че нищо ни няма Simple Smile Но според мен хомеопатите не трябва да се успокояват, че видиш ли сега и да не улуча л-вото нищо няма да му стане.

Бюти, благодаря!
Разсмя ме с тая твоя козметичка hahaha

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 15:11 от Сънчo

# 116
  • Пловдив
Отворих Витулкас, там пише, че при доказването на ново лекарство, то се приема в хипотоксични дози в продължение на месец или до появата на някакви симптоми. Наблюденията продължават до 3 месеца след спиране на лекарството.
Май трябва да препрочета пак книгата, доста неща ми се губят...Четох я още при първия досега с хомеопатията, преди доста време...
Хмм, това за Херинг не го знаех. Интересно. Предполагам, от доказване до доказване има разлика все пак...
Сънчо, а ти да не си учила хомеопатията?Виждам, че си доста запозната...Извинявай, ако вече е ставало дума, а не си спомням... Embarassed

# 117
Този Витулкас някой има ли го сканиран или някъде из нета   Blush

# 118
Този Витулкас някой има ли го сканиран или някъде из нета   Blush

Напиши в търсачката "Хомеопатия – нежната медицината" и ще ти излезе. Не съм сигурна дали е цялата.

Какво значи хипотоксична доза в хомеопатията?

# 119
Аз съм си записала на записки горното за двата дена, но сега погледнах в Органон. Там пише в параграф 128, че л-вото се дава в потенция 30 за няколко дни, но не е уточнено колко. Ето тук намерих откъсче на Джеръми Шер за доказванията.
 Той пише, че има много подходи-от една доза до приемане с месеци, от майчина тинктура до потенции СМ   Shocked
Скрит текст:
Уча сега, но съм в началото.

Общи условия

Активация на акаунт