КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 56 107
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Обетованата земя
Уау... мерси  Hug Ликоподиум от тях ли е, макар да знам че ако е точното лекарство и да не е от тях може да повлияе и кашлицата, все пак-от кашлящите нощем ли е?

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 23:08 от didi24

# 496
  • Пловдив
Когато след прием на ХЛ се засилят много съществуващи симптоми повтаря ли се пак лекарството за да се смекчи влошаването,или се изчаква  да мине влошаването само?
Кой от двата варианта е по-правилния ,или няма такъв,всеки хомеопат си решава кой да практикува?

# 497
Когато след прием на ХЛ се засилят много съществуващи симптоми повтаря ли се пак лекарството за да се смекчи влошаването,или се изчаква  да мине влошаването само?
Кой от двата варианта е по-правилния ,или няма такъв,всеки хомеопат си решава кой да практикува?
Някои хомеопати вярват, че ако л-вото засили прекалено съществуващите симптоми, то дават същото в по-ниска потенция, за да смекчат кризата. Аз не работя така. Ако ми се случи, предписвам ново лекарство върху новата картина, ако кризата е непоносима. Опитът сочи, че при прекомерно засилване на съществуващите симптоми, човекът прави своеобразно остро и има нужда от остро лекарство (по-правилно е да се нарече интеркурентно, междинно), след което при нужда се връща на първоначалното лекарство с вече добре премислена доза. Тоест ако го е болял крака, но е търпял с досада, и изведнъж този крак така заболи, че човекът стане гневен и т.н., той вече е  в друга картина и има нужда от друго лекарство.
 В интерес на истината в хомеопатията свободни съчинения няма... Това, което питаш, аз лично не съм пробвала, защото не мога да открия логика, а хомеопатията е логична наука.
Смята се, че жизнената сила реагира на стимул. Ако този стимул е бил твърде висок, същото лекарство в по-ниска потенция ще накара жизнената сила да реагира по-меко, съответно ще намали силата на симптомите. Само че на мен не ми звучи логично. Защото ако обостреното състояние е твърде силно и човекът има нужда от 200СН например в момента, то как аз, давайки му ниска 30 СН ще накарам тази жизнена сила да ме чуе, след като този стимул в момента й се явява прекалено слаб, за да му отговори.
Пак казвам - не съм на сто процента убедена, че съм права. Но начинът, по който аз правя в подобни моменти, е описан в хомеопатичните правила.

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 22:54 от Мечка Малинарка

# 498
  • Обетованата земя
 Аз знам, че някой хомеопати при нетърпимо засилване на симптомите, повтарят същото(последното) лекарство, в същата потенция, с цел да помогне и да смекчи кризата, но и аз винаги съм се чудила защо и каква е логиката, даже и тук съм питала, но и до днес не мога да си обясня.

# 499
Ето, вече можеш.
(смята се, че е повторение в по-ниска потенция, но не и в същата)

# 500
  • Обетованата земя
Стана ясно каква е логиката за по-ниската потенция, но доста хомеопати практикуват като повтарят лекарството в същата потенция, това не знам защо правят. Включително и при нас е ставало така-при дъщеря ми след прием на Арника, поради сериозна травма, до 2 дни й текна сополче и хом. каза да дадем пак Арника, в същата потенция (да кажем че е леко по-висока, след сукусирането). При сина ми, който е при друг хом.след едно лекарство беше направил спазъм, и го повторихме същото лекарство, в същата потенция(пак сукусирано).  newsm78

# 501
Здравейте ,
искам да ви попитам какви ХЛ се предписват за раждане .Знам ,че превантивно не се приемат , а след самото раждане .А дали някоя от вас е давала Хл на малки бебенца и как им се е повлияело ,било то за колики ,неспокоен сьн?
Знам , ще ми отговорите да си питам хомеопата ,но сьм предвидила проследяване за август .Питам вас мамите с опит .Или  ако може линк с информациа да чета.
Благодаря ВИ .Лек ден .

# 502
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

искам да ви попитам какви ХЛ се предписват за раждане .

ами дават се, ако има проблем (липсващи контракции, непостоянни контракции или подобни неща)... иначе хапченца за раждане няма  Mr. Green

аз лекувах бебето с хомеопатия, но хомеопатът каза, че е много трудно, защото все едно бебе освен да спи, ака и яде прави много малко неща, чрез които да се определи ХЛ.
става въпрос за първата година.
колики не е имало моето дете, та не съм давала за това ХЛ. давала съм при разстройство, червено дупе, ей такива...

# 503
  • Пловдив
Аз след проследяване и предписано ХЛ,досега съм го давала,наблюдавам и съобщавам когато ми е казано да дам обратна връзка.
Но се е случвало примерно около седмица след Туберкулин,много силно засилване на страха му от тъмното,след месец няколко нощи кошмари,тези засилвания минаха постепенно и затихнаха.Незнам дали е трябвало точно когато са били много силни да се обаждам,т.е. дали е трябвало да пие друго ХЛ в тези моменти.
Но друг път след прием на друго ХЛ(3 приема бяха ),детето се наака (имаше такъв проблем преди)изцяло в гащите,и хомеопата викаше тогава,а ще пие още ХЛ,и му предписа същото ХЛ разтворено вече в 500 мл вода,да го пие цял ден.И след това имаше пак засилване на други симптоми,и постепенно затихване с времето .

# 504
 asyalein,
знам ,че ще е много трудно да се свали картина на новородено .Но все си мисля , че в голям плюс е това ,че цялото семейство се лекуваме с клас .хомеопатия и би било по лесно .
Аз ще раждам секцио ,така че може би ще потьрся помощ от хомеопата за по бьрзо вьзтановяване след операцията
Бих искала и да чуя мнението на Мечка и как влияе Кл.Хом при новородени?

# 505
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein,
знам ,че ще е много трудно да се свали картина на новородено .Но все си мисля , че в голям плюс е това ,че цялото семейство се лекуваме с клас .хомеопатия и би било по лесно .

ами ти попита за някого с опит и затова ти писах...
според мен е нормално новородено бебе да реве и често това не са колики, а иска да бъде гушкано.
това е най-нормалното нещо и хом. лечение не е нужно.
ако има АД или някакво друго заболяване - тогава съм съгласна, но по-добре е да си с нагласата, че детето ще е здраво.
леко раждане.

# 506
Здравейте ,
искам да ви попитам какви ХЛ се предписват за раждане .Знам ,че превантивно не се приемат , а след самото раждане .А дали някоя от вас е давала Хл на малки бебенца и как им се е повлияело ,било то за колики ,неспокоен сьн?
Знам , ще ми отговорите да си питам хомеопата ,но сьм предвидила проследяване за август .Питам вас мамите с опит .Или  ако може линк с информациа да чета.
Благодаря ВИ .Лек ден .
Привет. По време на и след раждане жената може да направи различни картини. Да, има набор от най-често срещани лекарства, но пък не са малко. Арника след раждане може да се приеме, но дали няма да навреди избраната потенция, не се знае. Аз лично без да ми е назначено от хомеопата при и след раждането, не бих приемала нищо.

При колики също има различни лекарства. Виждала съм влошавания при бебе от боаронски предписаната хамомила....
Най-важното от всичко е дали си струва да обезпокоите хомеопата си по време на явно важния период раждане-новородено, или не  Wink Успех  bouquet

# 507
Подкрепям това, че новороденото изразява нуждите и желанията си само и единствено с плач, това е единственият за момента начин, по който то може да общува. Логиката е елементарна: когато бебето е в утробата на майката, то е безусловно задоволено, повтарям безусловно - то не познава глад, студ, мокрота и т.н., защото бива нахранено още преди да разбере, че е гладно....и т.н.
Когато връзката майка-плод бъде прекъсната, човек, за да оцелее, трябва да заяви желанията си, особено когато е физически безпомощен, за да ги задоволи сам. Природата си знае работата (лир. отклонение - наша е грешката, че й се месим дори когато не трябва)
Картина на бебето - хм. Ами това е просто картината на майката в периода на бременността. Ако изобщо има нужда да се лекува новороденото, то предписанието му ще бъде върху преживяванията, чувствата и емоциите на бременната преди раждането. Добре е хомеопатът да бъде този, който решава дали бебето ще пие лекарство. И това е например когато бременната е имала силен стрес, шок, злоупотреба с алопатични лекарства (последното е най-често срещаното), за да може вече запаметената програма да "се изчисти" овреме от новороденото. Защото никой не иска в 10-дневното му бебе да има заложена "програма"  Болести от страх, унижение и т.н. Казали сме, че миазмите са заложени програми...
Ще си позволя един съвет към бъдещите майки. На всички тези жени, на които им се гади и имат повръщане и купища неразположения в първия триместър, препоръчвам хомеопатично лечение - и за тях, и за децата им.
И още нещо - чела съм за бебе, родено в картина на магнезиум муриатикум, и то не заради основната травма на лекарството, която не е дошла от психоемоционалния свят на бременната, а заради злоупотреба с "безобидния" магнезий по време на бременността...

# 508
Mече, а ти как можеш да бъдеш сигурна, че ако не е била "злоупотребата" с този магнезий, това бебе изобщо щеше да се роди Peace?

# 509
Това е проблем на лекарите, болшинството от които не обичат да слушат друго мнение. Вероятно звучи грубо, но е факт. Реално проблемът е всеобщ, на цялото човечество, само че шамани и сектанти никой не слуша при все многобройните опити за диалог. Защото ако всички хора бяхме отворени към старите "новости", вероятно щяхме да спестим на бременните много проблеми.
     На същия принцип е и безотговорното пиене на арника преди раждането, с което започна все по-масово да се злоупотребява...На същия принцип е и даването на хомеопатичния коктейл Коризалия при бременни жени, като "най-безобидното" средство при хрема при болната бременна. Само че в коризалия има две хом. лекарства, които при доказване могат да предизвикат аборт (а коктейлите се приемат точно на принципа, който се използва за доказване на лекарства - смучане на интервали без потенциране на дозата)
Освен това има дози и дози магнезий, точно затова писах злоупотреба. Злоупотреба в случая означава прием на нещо дори тогава, когато това не е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт