КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 32-ра тема

• 56 092
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте ,можеби сте го коментирали десетки пъти,но съм с ужасно главоболие и не мога да чета из цялата тема.Всеки месец по време на ПМС съм с ужасно главоболие,гадна пулсираща болка,моля помогнете

Решим с хомеопатия проблем (личен опит).

# 526
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Смятате ли, че слънцезащитният фактор на олиото от малинови семена наистина е между 28 и 50? Днес в една билкова аптека жената ми каза, че изобщо не било вярно, да не съм била вярвала на "писанките" в интернет, имало фактор около 7, най-много 10 и не ставало за деца в никакъв случай, а аз точно за децата главно исках да го взема.

Скрит текст:
някъде четах, че поглъща до 50% от слънч. лъчи, което не е SPF 50.
отделно никъде не намирам инфо дали поглъща UVA и/или UVB в какво съотношение и т.н.
още нещо важно: крем с фактор 20 предпазва 93% от вредните лъчи, фактор 50 - 97% разликата е минимална въпреки голямата разлика във фактора.
в много от продуктите се използват минерални филтри с нано размер, аз ги избягвам.
олиото от малинови семена е доста скъшо, продават ли го в аптеката в Бг?

но ми се иска поне за лятото да изчистим, ако има нещо.

честно казано не разбирам теорията за чистенето - ваксини се чистят, болести се чистят и т.н.
според мен си намери клас. хомеопат, който да ти решава проблема, а не да "чисти".
аз коктейли не давам.

да ви споделя нов маркетингов трик, който използва хомеопатията, за да продава супер скъпи и ненужни стоки:
има някаква си диета, при която се пият някакви скъпи хран. добавки и хормонът humanes Choriongonadotropin на хапчета (произвежда се само по време на бременност, за да се осигури изхранването на плода). та тези хапчета са доста скъпи, съответно и диетата е доста скъпа и сега вместо на хапчета хормонът се предлага в хом. потенции  Sick
една приятелка гордо ми показа шишенцата с потенциран хормон... понеже не знаех какво е това, я посъветвах да не почва с С200 3 пъти на ден, а да взима ниската потенция...

# 527
  • Обетованата земя
Продават олиото, но не в аптеките, а в био магазините. Скъпичко е, 10 мл за около 10 лв, или 100 мл за 40 лв, зависи и от фирмата. Има ли някой който го е ползвал и може да сподели лични наблюдения? Аз си мислех да го смеся с други масла, например кокосово, но то пък е с още по-малка защита, а не ми се купуват разни химии против слънце. Но пък и така да оставя децата без нищо пак не става.

# 528
ама сигурна ли си, че е чисто олио, а не смесено с базово олио?
аз намирам цени за чисто масло от малинови семки 1л 600Е Thinking

мисля, че в някоя от другите теми може да намериш по-скоро отговор...
скоро коментирахме темата във веганската тема, има и тема за алтернативна козметика, може и там да пробваш.

аз смятам скоро да правя слънцезащитно олио за мен, за детето ползвам един крем без нано, само с минерални филтри, че е много бял.

# 529
  • Обетованата земя
Мерси, ще попитам там Simple Smile

# 530
Здравейте ,можеби сте го коментирали десетки пъти,но съм с ужасно главоболие и не мога да чета из цялата тема.Всеки месец по време на ПМС съм с ужасно главоболие,гадна пулсираща болка,моля помогнете

Решим с хомеопатия проблем (личен опит).
Ще можете ли да ме насочите към подходящия продукт

# 531

Ще можете ли да ме насочите към подходящия продукт

трябва да си намериш хомеопат.
няма продукт за главоболие в хомеопатията.
има хом. лекарство, което е точно за теб и ще ти помогне не само за главоболието, а вероятно и за други неща.
успех.

# 532
  • Пловдив
Будико, няма значение чаши, или не. Принципът е общ. Дали ще има нужда за Х л-во през 3 чаши, или Х л-во през 5,7 чаши, това се определя само от моментното състояние, независимо дали е остро, или не. Иначе наистина е така: имаме 5 /6/, 9, 15, 30 СН и от там директно скачаме на 200 СН. Стъпките са големи, а понякога имаме нужда от по-малки стъпки. Затова разреждането през чаши върши прекрасна работа, за да намали енергията на стимула с увеличаването на площта.

tweetys, отговорът ми остава същият.
Благодаря за отговорите Hug
последен въпрос в тази връзка - когато например 30 потенция се явява ниска,а 200 висока(само примерно го пиша),за да се постигне нужното коя потенция всъщност правим през чашите-30-ката или 200-та?

# 533
Будико, няма значение чаши, или не. Принципът е общ. Дали ще има нужда за Х л-во през 3 чаши, или Х л-во през 5,7 чаши, това се определя само от моментното състояние, независимо дали е остро, или не. Иначе наистина е така: имаме 5 /6/, 9, 15, 30 СН и от там директно скачаме на 200 СН. Стъпките са големи, а понякога имаме нужда от по-малки стъпки. Затова разреждането през чаши върши прекрасна работа, за да намали енергията на стимула с увеличаването на площта.

tweetys, отговорът ми остава същият.
Благодаря за отговорите Hug
последен въпрос в тази връзка - когато например 30 потенция се явява ниска,а 200 висока(само примерно го пиша),за да се постигне нужното коя потенция всъщност правим през чашите-30-ката или 200-та?
Моля.
Зависи колко ниска се явява 30 и колко висока се явява 200. Може 200 през N-чаши да свърши работа в еднократен прием, може и пък 30 СН в серия от приеми (примерно 5 приема през 5 минути от една чаша разреждане или директно капки) да работи по-добре. Преценява се съответното моментно състояние.

# 534
По повод слънцезащитните масла споделям лично мнение (респективно това, което правим със семейството ми). Мъжът ми е с доста бяла кожа, преди да започне хомеопатично лечение преди около 2 години, слънцето, директното, много го влошаваше - почервеняваше бързо, образуваше бенки и т.н. Вече няма тези проблеми, а все така си е беличък (е, поне в сравнение с мен). Аз: никога не ме е влошавало слънцето, с нормална кожа съм като тен, никога не съм се мазала с нищо и директно почернявам. Никога не сме прекалявали с летните слънчеви лъчи, но и съм гледала да не сме на слънце в периода 14-16 следобед. Децата ми никога не са мазани със защитни препарати, независимо от видимо по-бялата кожа на едното хлапе. Установила съм от опит, че хомеопатичното лечение "оправи" и тези проблеми, независимо, че никога не сме ги споменавали на хомеопата.
По-важното е следното, поне за мен: ако слънцето, озоновия слой и т.н. прочие фактори се променят, аз не мога да се защитя, мога само да се адаптирам и променя. Тоест не стрелям в симптома, не се пазя от неизбежното, а се опитвам да се адаптирам спрямо него. Скоро имаше интересна статия, че след хиляди години, ако успеем да оцелеем като вид, сме щели да се "захранваме" повече с въглероден диоксид, отколкото с кислород. Адаптация, мутация, както щете го наречете, при нас работи.

# 535
  • Бургас
По този повод да попитам, това че човек лесно прави бенки лош признак ли е и какво всъщност означава това от физиологична гледна точка? Аз съм такъв тип.

# 536
  • Пловдив
Ако детето 3 години е приемало все грешни ХЛ,които са били симиле ,помагали са само отчасти,но основния проблем си стои-до какво може да доведе всичко това?
той е пил толкова различни лекарства,в смисъл те всички имат нещо общо в картините си,но са от всички миазми,растения,животни ,минерали.
И как аз като описвам поведението ,болестите му да знам кое е наистина негово,и кое е останало от някое доказало се ХЛ,защото той е доказал симптоми вече на няколко лекарства.
Като ме питат имало ли го еди кое си преди 3 години,аз самата вече незнам отговора на някой въпроси.
Последно като ходихме на хомеопат-жената викаше че има някакъв блокаж,може да е още след ваксините,или от подтиснати обриви като бебе,или упойките на операциите да са му повлияли на нервната система.и Всичкото лечение в последствие затова е нерезултатно.

# 537
  • Обетованата земя
На нас хом. ни каза, че при децата много бенки излизат от ваксините. Те са едни такива тъмни, малки точици, ,равни с кожата. Моите деца се родиха без бенки, но сега постоянно им излизат нови Sad

# 538
Звучи интересно това с бенките и ваксините. И всъщност си има своето обяснение, понеже всяко потискане, когато е системно, води към определен миазъм.

Ако причината за състоянието е ваксина или упойка, е добре да се има предвид при реперторизацията. Може да се наложи да пие потенцирана ваксина, може и да не се наложи. При всички положения аз бих започнала по метода на изключването и предвид опита, който имам, ще започна със себе си лечение, за да отхвърля една от най-честите причини за боледуване при децата. След това ще търся останалите причини. Това си е лично мое мнение, никого не ангажирам с него.

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 20:27 от Мечка Малинарка

# 539
въпрос: детето пи сулфур, след това tub.
след туберкулина започна да изкарва сулфурски симпроми - потене, иска да върви бос при 13С  Crazy, подсечен и т.н.
доказване ли е това? или туберкулина антидотира?

Общи условия

Активация на акаунт