Количката символ ли е на статус и възможности?

• 150 409
  • 3 676
  •   1
Отговори
# 1 260
The same myself, вредно може да е ако детето прекарва голяма част от денонощието в тази поза, по-скоро става въпрос за удобство. А иначе производителите са застраховани с факта, че са предназначени и изрично указани за 6+ месеца, когато детето може да стои седнало. Никъде не са казали, че може да пребивава там денонощно. Ползвайте си я със здраве количката, важното е вие да сте доволни  Peace

Едва ли има хора, които да държат в количка голямо дете денонощно, но знам ли, хора всякакви. Аз като се познавам едва ли ще прекарваме повече от един следобеден сън в нея, освен ако нещо не сме на почивка.
Поне се радвам, че темата придоби малко смисъл, обсъждат се реалистични неща, а не теми от сорта на изгладувани колики, стайлинг отговарящ на определена марка и т.н.  Laughing По тоя повод днес попаднах на една родна притежалка на Мимата с отрязания крак и се посмях, ама то външният й вид няма връзка с количката като цяло. Много е пош всичко:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/17 … _1368303305_n.jpg

# 1 261
  • Куциндрел
Това, което съм разбрала от моя скромен опит е, че количката трябва да има хубави колела за нашите пътища и позицията на гръбчето трябва лесно и удобно да се променя.
Имам една позната, на която количката е й беше супер, но позициите на облегалката се сменяха по някакъв много сложен механизъм и бебето й спеше полулегнало, защото не смееше да спусне облегалката, за да не го събуди.
Гумите също са важни, че като знам какви тротоари имаме...

# 1 262
И аз не мисля, че някой ще пусне на пазара количка, която уврежда детските гръбчета.

Ето оценка на едно Стоке, от майка на 4 момчета (малко по-надолу на страницата). Супер си изглежда количката, бих си я взела  Simple Smile

http://www.mommylovescoffee.com/tag/stokke

На мен не ми харесва, че крачетата стърчат така в пространството, предпочитам да има отпред нещо като стъпалце, което също е подвижно...
 Исках да ви покажа снимка на моето чадо в количката, но я забравих, много беше удобна Laughing

# 1 263
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Количката - може и да е търсен нарочно "статус" за майката ..., ама се включвам да кажа, че явно е "статус" и за подрастващите 5-6-7 годишни мацки  Wink Вчера в парка хлапетата се струпваха около едно розово Стоке за кукли, а притежателката му гордо се разхождаше и не даваше на никой да го пипне Simple Smile
Та, като нищим "статуса" ... Явно всичко може да се приеме за показност ... И, ако възрастен човек може да каже - Търсил съм удобството. Имал съм - дал съм. и т.н. То за малкото дете наистина е - Вижте какво имам, а вие нямате!

# 1 264
мен пък не ме кефи това Майло...много са ми космически тия, аз съм по по-класическите дизайни Simple Smile

Я разбирачите да кажат Cybex Callisto или Maclaren XLR? Или да ми препоръчат някоя друга такава... Изискванията са ми да има легнало, да има голям сенник, да е лека, широка и издържлива. Не съм фен на двойните гуми затова все гледам единични, но бих направила компромис с тях. Другото с което мога да направя компромис е да не е една дръжка, а две...ще го преживея.....
Bebe confort streety Използвах този модел с второто ми дете и съм много доволна. http://www.bebeconfort.com/products/pushchairs/strollers/streety-plus.aspx

Приятелката ми беше с такава:) Големи надувки, голямо чудо Wink Помогнах и 2-3 пъти за стълбите и спрях. Ми не мога само с нейната количка да се занимавам..... Продаде я след 6 мес, за по-малко от половината й цена и взе лятна която пак обясняваше каква е (ако има слепи да не прочетат,че  e ABC Wink ) Моето лятно Bertoni, незнайно защо беше по-скъпо newsm78

за бебе конфорта говориш нали?

Да  Peace За същата говорех Simple Smile

# 1 265
Таничка, в момента съм с Макларън XLR, много съм доволна! Количката може да се ползва от новородено, много е широка и удобна, а сенника е страшен, посредством цип се отваря допълнително и се покрива почти цялото бебе. Висока е доста обаче дръжките са на 111см, а може и още да се отварят, май за по-високи мацки е мислена, не за миньони , като мен:) В началото ми беше странно, но сега пък не си представям да бутам ниска количка. Ами си е тежичка 8-9 кг и е голяма в сгънато положение, ако си с малък багажник първо пробвай, да не ти го заема целия. Аз сега за път ще взема едно Воло, че ми се разказа играта с XLR-a по летища и самолети, а и бебето е голямо, не спи навън, не ми трябва пълно легнало положение. Волото е 3.900 кг, кеф. Общо взето съм на далавера, продавам много изгодно количките, те са карани малко и им взимам добра цена, така хем бутам скъпи колички, хем ми се връзват тънко, в еврейско семейство съм все пак, няма да се минем Mr. Green Стокето го взеха, преди да кажа, че се продава, за големия Макларън вече чакат, купих го преди седем осем месеца за 700 сега ще го дам за 500. Извод-скъпите колички излизат доста евтино, ако са запазени и ползвани малко.

# 1 266
  • Пловдив
Общо взето съм на далавера, продавам много изгодно количките, те са карани малко и им взимам добра цена, така хем бутам скъпи колички, хем ми се връзват тънко, в еврейско семейство съм все пак, няма да се минем Mr. Green Стокето го взеха, преди да кажа, че се продава, за големия Макларън вече чакат, купих го преди седем осем месеца за 700 сега ще го дам за 500. Извод-скъпите колички излизат доста евтино, ако са запазени и ползвани малко.
Shocked Що за цигания?!

# 1 267
Кое е цигания, Янтра ?! Че съм продала количката си ли? Стокето го купих за 2000 с допълнителни екстри и го продадох за 1000, без да съм го обявявала. Позната роди и поиска да го купи. Макларъна е чисто нов, също с допълнителни чанта и одеяло, купени отделно от количката, вървят заедно сега. Кое ти се вижда не нормално ?

# 1 268
  • Пловдив
Избирам си количка за да си возя детето, гледам размери, дръжки, багажници ... критериите нямат особено значение. А НЕ с оглед дали мога да я продам. При възможностите, които демонстрираш из форума, подобно поведение те прави ... смешна...

# 1 269
Абе аз не бих казала, че една количка е "нова" ако е бутана 6-7месеца. Simple Smile Това време е достатъчно, ако майката е мърла и количката на нищо да не прилича, да е с лекета, петна и т.н.
Да не говорим, че масово не си правят труда и колелетата да избършат дори с мокра кърпа, какво остава да ги изчеткат от мръсотията в банята.

# 1 270
  А ако не е мърла може да е като нова.
  Все пак човек трябва да прави нещо с вещи, които вече не може да ползва - да ги даде, продаде... нормално си е. Аз взех и после дадох две колички, няма да ги хвърля, още си ги карат хората.

# 1 271
  • Пловдив
  Все пак човек трябва да прави нещо с вещи, които вече не може да ползва - да ги даде, продаде... нормално си е. Аз взех и после дадох две колички, няма да ги хвърля, още си ги карат хората.
Дали ги купи с цел да ги продадеш употребявани?

# 1 272
Избирам си количка за да си возя детето, гледам размери, дръжки, багажници ... критериите нямат особено значение. А НЕ с оглед дали мога да я продам. При възможностите, които демонстрираш из форума, подобно поведение те прави ... смешна...
Последното изречение е шега, мислех, че ще се разбере:) Разбира се, че не съм си купила колички с оглед на това да ги продам, както съм писала, не съм ги обявявала дори! Познати, които са видяли количките са ги поискали. Щом съм ти смешна, смей се, смеха е здраве Simple Smile
През зимата ни няма и Стокето си стоеше в къщи, почти ново, не става за дълъг път, бяхме с друга количка. Нещата, които не са в перфектно състояние, никога не съм продавала, подарявам ги, дрешки и други по дребни неща.
 Не знам защо , но доста негативно прозвуча написаното към мен.

# 1 273
  • Пловдив
Аз съм негативна по принцип. И за използвана количка, независимо колко използвана, и в добро състояние не бих дала повече от 50% от цената и като нова. Важи за всички покупки втора ръка.

# 1 274
Дали ги купи с цел да ги продадеш употребявани?

Не, не. Без пари съм и взела и дала.
 Но бих си купила употребявана вещ, ако е в добро състояние и чиста, нямам проблем с това.

Само че обикновено има сума ти приятели и познати, които просто желаят да се оттърват от бебешките си неща, тъй като тези атрибути са обемни - колички, ванички със стойки, кошари, легла, човек няма какво да ги прави.

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 10:43 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт