Количката символ ли е на статус и възможности?

• 150 383
  • 3 676
  •   1
Отговори
# 1 245
  • София
The same myself, след 6-месечна възраст детето все още спи през доста от часовете на деня, особено навън и да се спи в този кош ми се струва все едно да спиш на стола, само че да ти го дръпне някой назад. Кръстът е сгънат, краката са вдигнати, мнението ми е лично, но според мен се нарушава нормалната стойка за сън, кръвообращение и т.н.  И какво излиза - дотогава сме го пазили с хубавия кош за новородено, а после изведнъж го натрисаме да спи на стола.
Да не говорим, че доста от бебенцата като започнат да виждат, към 2-3 месец, отказват да стоят в коша за новородено, защото не се вижда от него околния свят и да се премести бебето на тази възраст в другия кош (от горния тип) за мен е много неразумно.

# 1 246
За коша за новородено е така. Не мисля да го местя в седалката преди 5 месечна възраст, но аз както и да го мисля, то бебето само ще си покаже. А за останалото- кръстта не виждам как ще се сгъне, та даже и на стол да спиш, единствено краката са на една идея по- високо ниво. Като цяло това съм забелязала, че само някой от майките в БГ го правят на въпрос и затова си мислех, че не е голям проблем. Има къде по- неудобни летни колички и не само дето детето буквално висва като в торба. А за спането навън през по-голямата част от деня ние едва ли ще го практикуваме, особено пък всеки ден Peace

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 23:34 от The same myself

# 1 247
Специално разгледах коша за след 6 мес. възраст на Стоке
и определено не виждам нищо нередно и неудобно.
Моето Бугабу беше подобно, не се изкривява гърба и децата си спяха в количката.
Точно тези колички са тествани за какво ли не и едва ли ще пуснат нещо,
което да уврежда детските гърбове.

# 1 248
Точно тези колички са тествани за какво ли не и едва ли ще пуснат нещо,
което да уврежда детските гърбове.

И аз така мисля.

# 1 249
  • София
На мен си ми изглежда ок, ама може и проблемът да е в моя телевизор:
http://www.jollymom.com/wp-content/uploads/2013/05/Stokke-Xplory … 1367611889380.jpg
...
Поне толкова малки не трябва да се возят в такава седалка.
То "навън" знам, че масово си возят бебетата и в кошниците за кола, но не е редно.

# 1 250
Лошото с количките е, че преди да си покарал няколко дни няма как да разбереш дали си се прецакал. На мен ми подариха една количка, за която смятах че е с много хубави амортисьори и т.н. обаче като я покарах малко,  10 кг беше май, не щях да я виждам повече. После си купих друга, общо взето това което ме устройва, но с времето започна да ме дразни как се вдига и сваля гърба.

# 1 251
  • София
И аз не мисля, че някой ще пусне на пазара количка, която уврежда детските гръбчета.

Ето оценка на едно Стоке, от майка на 4 момчета (малко по-надолу на страницата). Супер си изглежда количката, бих си я взела  Simple Smile

http://www.mommylovescoffee.com/tag/stokke

# 1 252
На мен си ми изглежда ок, ама може и проблемът да е в моя телевизор:
http://www.jollymom.com/wp-content/uploads/2013/05/Stokke-Xplory … 1367611889380.jpg
...
Поне толкова малки не трябва да се возят в такава седалка.
То "навън" знам, че масово си возят бебетата и в кошниците за кола, но не е редно.

Този път ще се съглася почти 100%. С уточнение, че за мен кошът е задължителен, но знам, че някои майки по ред причини не го купуват. За столчето пък моето изобщо и не мисля да го слагам на рамата.

# 1 253
  • София
Гърбът е прав, кръстът и краката са в неестествена поза (за сън). С тези кошове нямаш възможност за избор на положение на тялото, което е седящо, имаш избор само за наклон.

# 1 254
  • София
Аз затова писах по-назад, килнете си фотьойла и спете една нощ с вирнати крака, пък после ще прецените удобно ли сте спали.
Но едва ли е чак увреждащо, всеки сам си преценява. Аз принципно нямам навика много, много да се доверявам, защото на пазара си има откровено опасни и увреждащи детски съоръжения.

# 1 255
Истината е някъде по средата може би, но това в крайна сметка не са колички, мислени в Китай, като Чиполино, например. Както вече се каза преминават тестове и т.н. и ако наистина бяха вредни, не е в интерес на производителя да ги има, даже напротив. Да не говорим, че отдавна щеше да има и осъдени по мое мнение. Съгласна съм, че ако може да легне в напълно изпънато положение, ще е най-добре, но масовото мнение тук, че тези седалки са мъчение, горките деца и т.н. мнени са леко смешни поне за мен. Като уточни, че ако бебето ми е едро и видя, че се мъчи, веднага ще сменя количката. Аз поне не съм така категорична като повечето тук дето само са виждали горките деца Grinning

# 1 256
  • Бургас
Деситта, не можах да видя сенника нолко се отваря на тази количка, а като цена как е горе долу?

# 1 257
мен пък не ме кефи това Майло...много са ми космически тия, аз съм по по-класическите дизайни Simple Smile

Я разбирачите да кажат Cybex Callisto или Maclaren XLR? Или да ми препоръчат някоя друга такава... Изискванията са ми да има легнало, да има голям сенник, да е лека, широка и издържлива. Не съм фен на двойните гуми затова все гледам единични, но бих направила компромис с тях. Другото с което мога да направя компромис е да не е една дръжка, а две...ще го преживея.....
Bebe confort streety Използвах този модел с второто ми дете и съм много доволна. http://www.bebeconfort.com/products/pushchairs/strollers/streety-plus.aspx

Приятелката ми беше с такава:) Големи надувки, голямо чудо Wink Помогнах и 2-3 пъти за стълбите и спрях. Ми не мога само с нейната количка да се занимавам..... Продаде я след 6 мес, за по-малко от половината й цена и взе лятна която пак обясняваше каква е (ако има слепи да не прочетат,че  e ABC Wink ) Моето лятно Bertoni, незнайно защо беше по-скъпо newsm78

# 1 258
  • София
The same myself, вредно може да е ако детето прекарва голяма част от денонощието в тази поза, по-скоро става въпрос за удобство. А иначе производителите са застраховани с факта, че са предназначени и изрично указани за 6+ месеца, когато детето може да стои седнало. Никъде не са казали, че може да пребивава там денонощно. Ползвайте си я със здраве количката, важното е вие да сте доволни  Peace

# 1 259
  • Бургас
мен пък не ме кефи това Майло...много са ми космически тия, аз съм по по-класическите дизайни Simple Smile

Я разбирачите да кажат Cybex Callisto или Maclaren XLR? Или да ми препоръчат някоя друга такава... Изискванията са ми да има легнало, да има голям сенник, да е лека, широка и издържлива. Не съм фен на двойните гуми затова все гледам единични, но бих направила компромис с тях. Другото с което мога да направя компромис е да не е една дръжка, а две...ще го преживея.....
Bebe confort streety Използвах този модел с второто ми дете и съм много доволна. http://www.bebeconfort.com/products/pushchairs/strollers/streety-plus.aspx

Приятелката ми беше с такава:) Големи надувки, голямо чудо Wink Помогнах и 2-3 пъти за стълбите и спрях. Ми не мога само с нейната количка да се занимавам..... Продаде я след 6 мес, за по-малко от половината й цена и взе лятна която пак обясняваше каква е (ако има слепи да не прочетат,че  e ABC Wink ) Моето лятно Bertoni, незнайно защо беше по-скъпо newsm78

за бебе конфорта говориш нали?

Общи условия

Активация на акаунт