Унищожава ли чалгата и телевизията децата/младите хора

• 13 450
  • 143
  •   1
Отговори
# 30
  • Ямбол
И аз съм срещала слушащи чалга.

# 31
Аз също.
Това че не пишат в тази тема си е лично тяхно решение.
Което съвсем не значи, че в бгмамма никой не слуша.
Иронията е излишна.

# 32
Просто се пошегувах(и не до там)Simple Smile Смятам, че към момента ТВ-то и чалгата са просто най-елементарното ни оправдание за моралният безпорядък и упадък. Всичко случващо се в държавата ни цели, чрез неграмотност и немотия, да ни подчини на определен кръг от хора.

# 33
...към момента ТВ-то и чалгата са просто най-елементарното ни оправдание за моралният безпорядък и упадък...

Аз затова дадох пример за моралния упадък преди няколко века. Нищо не се е променило  Simple Smile
А за оправдания, това да искаш, те винаги могат да се намерят. Ако не е чалгата, друго ще е  Laughing

# 34
Имам наблюдения над нощният живот в Студенски град. Е, честно да си кажа, човек или носи простотията в себе си,  или е абсурдно да твърдим, че малко разголена гръд и издути джуки ще го доведат до морална деградация Peace

# 35
Носи я в себе си  Peace
Няма как да не го носиш в себе си и да излезе на бял свят.

# 36
Не разбирам как точно чалгата унищожава децата Ви!
Аз слушам чалга понякога, не ми е от любимите музики, но пък за сметка на това дъщеря ми я обожава. Аз никога не съм имала против да слуша щом и харесва.
Това не и пречи да е една от най-добрите ученички в класа, да има артистични наклонности и много добър изказ. Само да спомена тя е на 12.
Не разбирам защо възпитанието на децата ни да слушат оперна музика, го прави добро възпитание. Може би някой ще ми обясни.
Музиката не е ли предимно вътрешно усещане, а не наложено такова?

Та бъдете конкретни как чалгата унищожава децата Ви?

# 37
  • София
Ето, нали искахте да се включи някой, който слуша чалга  Mr. Green

# 38
  • София
Аз засега не се притеснявам, детето иска да му пускам Godsmack и куфее  superuu
CN съм го блокирала Sunglasses

# 39
  • Велико Търново
Чак да унищожава.... Thinking Аз не слушам чалга, никой у дома - също, още по-малко - 7- годишната ми дъщеря. Телевизия гледаме, тя - супер 7 или Картуун Нетуърк , но определени филмчета - любими са й Том и Джери и Бъгс Бъни, и предимно вечер- преди да заспи. Не съм забелязала нито промяна в изказа й, нито в поведението. Важен е личният пример, разговорите помежду ни, и обясняване кое е редно, допустимо, правилно, възпитано и прочие....

# 40
  Всички писали дотук, обаче, са със малки деца, така че е съвсем естествено, след като в семейството не се слуша чалга и не се набляга на пошлости и децата да не ги познават добре.
 Като станат на 13-14 тогава ще бъде интересно какви са им ценностите и вкуса и как се получава така, че масово слушат и споделят разни простотии.

# 41
  • Ямбол
  Всички писали дотук, обаче, са със малки деца, така че е съвсем естествено, след като в семейството не се слуша чалга и не се набляга на пошлости и децата да не ги познават добре.
 Като станат на 13-14 тогава ще бъде интересно какви са им ценностите и вкуса и как се получава така, че масово слушат и споделят разни простотии.
Голямото ми дете е на почти 16. И не, не слуша чалга и не само че не слуша, а я и ненавижда също като мен.

Не разбирам как точно чалгата унищожава децата Ви!
Аз слушам чалга понякога, не ми е от любимите музики, но пък за сметка на това дъщеря ми я обожава. Аз никога не съм имала против да слуша щом и харесва.
Това не и пречи да е една от най-добрите ученички в класа, да има артистични наклонности и много добър изказ. Само да спомена тя е на 12.
Не разбирам защо възпитанието на децата ни да слушат оперна музика, го прави добро възпитание. Може би някой ще ми обясни.
Музиката не е ли предимно вътрешно усещане, а не наложено такова?

Та бъдете конкретни как чалгата унищожава децата Ви?
Чалгата унищожава с пошлостта си. Освен музиката има и една друга част, която е неприятна и това са текстовете и и вулгарното държание на чалгарките. Малките деца им подражават доста успешно и смятам това за унищожаващо. Както ти е добро и ученолюбиво детето, така, като се остави в ръцете на чалгата ще стане предизвикателно и пошло. Не е задължително, но в повечето случаи така става. Достатъчно е да им погледнеш профилите в социалните мрежи и от сто км си личат поклонниците на този жанр.
Алтернативата на чалгата не е опера.

# 42
Според мен децата не възприемат толкова това което им говориш , колкото  това което им показваш.  Ако си прост и посредствен ще имаш прости и посредствени деца ( е, има някои изключения, колкото да потвърдят правилото). Да, унищожават чалгата и телевизията. Масово поразяване, не само децата.

ПП: Сега се зачетох малко назад.

Ирис, няма ли начин да постеле някак един родител когато децата са малки, така че да не се хлъзват така лесно на 13-14г. Питам защото ми е интересно точно това - как точно става това превключване към пошлостта и простотията. Напр. си отглеждан в семейство на меломани, в които класиката, джаза, лоунджа и тн преобладават и изведнъж на 14г. детето ти се качва на табуретката в кухнята и пуска Планета. Или дете което от малко е свикало да чете как се заглежда в Денсинг старс, напр.  Самият експеримент ( да правиш нещо различно) го разбирам напълно, но задържането в пошлостта/простотията не мога да си го обясня. Изкажете мнения като все пак родители ( и то на по-големи деца), аз нямам никакъв опит.

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 20:18 от 10 c`s

# 43

Ирис, няма ли начин да постеле някак един родител когато децата са малки, така че да не се хлъзват така лесно на 13-14г.

Има, разбира се. И много родители го постигат.
Другото е просто оправдания.

# 44
  • София
Ами точно такива примери даваме..за родители, които са ''постлали'' когато е трябвало. Моите бяха такива, надявам се, че и ние с мъжа ми ще успеем.

Около мен има доста пораснали деца в семейства като нашето, тоест семейства където няма чалга, има рок/джаз/класика/диско, телевизията или липсва, или е малко количество. И съответно въпросните пораснали деца, чиято възраст е м/у 13-18 години, са едни много симпатични, свестни млади хора. Нито един не е прослушал чалга, не слага грим с кофпомпата, и не цупи джуки.

Ходят на концерти, опера, театър, обичат да четат, да ходят из планините, повечето спортуват. Ако един ден моето хлапе стане като тях, ще се считам за ''успял'' родител  Wink

Общи условия

Активация на акаунт