Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 972
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета!
Честита нова тема и от мен. Дано наистина скоро дойде времето да разберем какви са бебчетата. Аз вече нямам търпение  Blush
Сега навлизам във втори триместър и още не намирам никаква разлика, понеже имах огромния късмет да нямам неприятни странични ефекти, нито болки, нито гадене. По едно време започнах да се притеснявам дали всичко е ок, защото беше все едно не съм бременна.
Иначе относно желанието за  luvbed - изобщо не е изчезвало, даже май на моменти прекалявам, с ММ сме изморени, а аз и вечер и сутрин преди работа  Embarassed Ама.. какво да се прави, поне доколкото се запознах с темата, няма никакъв проблем. (п.с. притеснява ме факта, че говорят за увеличаване на желанието през втори триместър - не че се оплаква, но съжелявам ММ  Laughing)
Желая ви прекрасен слънчев ден! Аз ще се поровя още малко из Нета, понеже съм твърдо на вълна обзавеждане - местим се най-накрая в собствено жилище  smile3521

# 121
Добро утро, дами   bouquet

teddi91, добре дошла и леко бременеене Simple Smile . На мен първите изследвания ми ги пуснаха някъде 7-8 седмица, когато ме записаха на ЖК.

Agness, не се впрягай толкова за ориза. Аз толкова ориз съм изяла през живота си и все още няма нищо китайско в мен  baby_neutral . Освен това, по-добре и по-здравословно е да хапваш ориз, отколкото баници и теста  Naughty

Fiona1, добре дошла

Нощни очи, ще ти бъда много благодарна да споделиш възможно най-много информация за СД и начините и терапиите за справяне с нея  Praynig

Espa, спуках се от смях с мъжът ти и стегнатата палатка  Joy , но трябва да признаем, че човекът е напълно в правото си да се притеснява  hahaha . Това с контракциите малко ме постресна. Как да ги различа дали са притеснителни и дали трябва да отида на лекар, защото то реално кръстът си ме боли по цял ден (но това е от седенето на стола предполагам  newsm78 ), а коремът рядко ме приболява, но болката може да се определи като менструална, това значи ли че това са контракции 100% ?  newsm78

Kolibri86, аз към 6-7-8 седмица бях много зле със запека  ooooh! . Направо не искам да си припомням какъв ад беше  #Crazy Та отгоре на всичко, от целия този зор, не закъсняха и братята хемороиди  #2gunfire . Преборих ги със смрадлика. Вземи си от аптеката, направи си запарка и след всяко ходене и къпане се подмивай със запарката. При мен веднага облекчаваше, а след 4-5 дена, ми изчезнаха напълно, но разбира се това се случи, след като си реши проблемът със запека.  ooooh!

benu7, стискам палци за амниото, ти наистина твърде много изстрада  ooooh! . Тук да вметна, че точно вчера говорих с една бременна в 14седмица, на 38год. с много лоши резултати на бхс, с гънка 2,7. А то съответно лошите резултати на бхс идват главно от гънката. Та тази моя позната изпаднала и тя в ужас, ревала няколко дни и т.н. Отишла при нейната АГ и тя и казала да направи амнио, защото бхс-то абсолютно нищо не значи. Освен това в последствие се оказало, че въпросната гънка не била измерена правилно и от 2,7, се разбрало че реално тя е 1,1  newsm78 . Сега моята позната е наистина по-спокойна и чака с нетърпение амниото. Стегнала се е след стреса и сега наистина гледа с надежда напред и е супер позитивна. Пожелавам на всички момичета, които ще ходят на амнио, отлични резултати и да се приключва с вашите терзания, за да си бременеете спокойни до септември  Hug

tigar4eHug  Flutter

kristina_nk, честито ви ново жилище  Peace . Да го напълните с радост  Flutter

# 122
Аз също се интересувам от амниоцентезата. Моля момичета които минат през тази процедура да споделят как е минало,колкото повече информация имаме толкова по спокойна се чувствам.Аз за сега чакам резултата от втория БХС,но вече едвам издържам незнам как ще чакам резултатите от амниоцентезата ако се наложи.

# 123
Момичета, вчера дръпнах дявола за опашката от хвалби, че нищо не ме боли  smile3518
И точно след вечеря, ме заболя гърлото Sad Нос тече, гърло боли, а и аз съм без сливици и това ми е най-болното място. Там ме удря жестоко и болките са ужасно гадни, будила съм се на всеки един час от болки, ужасно е просто  #Cussing out вече ми писна  #2gunfire надявам се това да не е проблем за БХС, а и утре след него съм си записала час при личната да ме прегледа, а и трябва отново да си купувам маски, мразя ги ooooh! Смуча стрепсиалс, пия чайчета, пия си парацетамол, вит. С и пазя леглото, сега за малко съм станала да ви проверя и после ще ви следя през телефона Sad Дано утре да се чувствам по добре  Praynig
Искам да ви питам, има ли други момичета, които са пускали само БХС, без ранна феталната?

# 124
Jana 1, в коя седмица беше като направи 2-ия БХС?
Аз се чудя дали да го правя .Другата седмица сьм на консултация и ще се консултирам с АГ.
Иначе пьрвия е ок 1 на 7100.

# 125
В 15 седмица бях но ти защо  ти е да правиш втория след като първия е ок.Моят беше 1 на 290 затова  си правя втория.

# 126
  • София
Здравейте, момичета! Не съм се включвала скоро и не мога да насмогна да ви изчета.  Simple Smile

За запека и хемороидите: През предишната ми бременност бях закъсала ужасно. По съвет на проследяващия ме АГ започнах всяка вечер преди лятане да пия Дуфастон. Лекарството съдържа лактулоза (дано да съм точна), която не се достига до плода. Пих Дуфастон през цялата бременност - пия вечер, а на сутринта - в тоалетната. Като родих, спрях Дуфастона и се оказа, че ме е приучил на режим и оттогава 5 години всяка сутрин съм редовна след изпиване на чаша вода.

Като забременях сега отново започна запека и веднага започнах Дуфастон. Питах и сега АГ - каза, че няма проблем да си го пия, по-лошо било да имам запек и да напъвам много.

Поздрави!

# 127
За запека и хемороидите: През предишната ми бременност бях закъсала ужасно. По съвет на проследяващия ме АГ започнах всяка вечер преди лятане да пия Дуфастон. Лекарството съдържа лактулоза (дано да съм точна), която не се достига до плода. Пих Дуфастон през цялата бременност - пия вечер, а на сутринта - в тоалетната. Като родих, спрях Дуфастона и се оказа, че ме е приучил на режим и оттогава 5 години всяка сутрин съм редовна след изпиване на чаша вода.

Като забременях сега отново започна запека и веднага започнах Дуфастон. Питах и сега АГ - каза, че няма проблем да си го пия, по-лошо било да имам запек и да напъвам много.

Не ми звучи много логично да пиеш хормони, защото съдържат лактулоза. Ако е само заради запек, по-добре си вземи сироп Лактулоза-МиП, който се изписва при бременни и кърмачета. А както се оказа в моя случай, запекът се дължеше именно на утрогестана, който пиех, а то е същото като дуфастон, ако не се лъжа  newsm78

# 128
  • София
Eспа, аз също имам екселски файл със захранване по чавове, нови видове храни и т.н. всякакви подробности. Отделно рецепти за готвене за малкия и разни други неща, ама адски много неща имам като инфо. И аз изпаднах в ужас като ги преглеждах скоро  Mr. Green
Момичета сега ще ви изчета назад, че някой доброжелателен съсед ни беше срязал кабела на интернета и нямах интернет от вчера на обяд.  Sad

# 129
  • София

Не ми звучи много логично да пиеш хормони, защото съдържат лактулоза. Ако е само заради запек, по-добре си вземи сироп Лактулоза-МиП, който се изписва при бременни и кърмачета. А както се оказа в моя случай, запекът се дължеше именно на утрогестана, който пиех, а то е същото като дуфастон, ако не се лъжа  newsm78

Ама и аз съм една патка заспала  Embarassed Голяма грешка - имах предвид Дуфалак, а не Дуфастон  Embarassed Моля да ме извините.

# 130
  • София
Здравейте  Hug
Моя термин е на 30/09. На 31г. съм и това ми е първа бременност preggo
Засега ми се разминава доста леко, без оплаквания освен нормалното понаболяване на матката, но съм притеснена докога ще е така...
Работата ми е изключително стресираща - работим с клиенти, които плащат луди пари и напрежението и отговорността са огромни - всичко е спешно и за веднага.  Шефката ми категорично отказа да ми облекчи задълженията ( тя е по-малка от мен и не е забременявала още). Освен това работим в един офис - общо помещение над 60 човека и сега с тези вируси само треперя да не се заразя  #Puppy dog
Искам да си пусна непрекъснат болничен до раждането от страх за здравето на бебо, пък и моето.
Гинеколожката, при която ходя отказа да ми дава болнични, докато не ми се случи нещо!!! smile3515 А аз точно това искам да предотвратя!!!
Не знам накъде да хвана - не ми се обикаля по произволни лекари и от вратата да ги питам ще ми дадат ли болничен...
Ако някой може да ми препоръча лекар в София, който ще ми влезе в положение и ще ми пуска болнични и ще ми ги удължава с комисия моля ви пишете ми! newsm17
Ако може само да работи с НЗОК или фонд Доверие, защото съм осигурена и ми се иска да събирам парички за самото раждане и за бебо, а не да ги давам за прегледи.
Много ви благодаря предварително smile3525

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 20:30 от Yoanny

# 131
Здравейте , аз рядко пиша ,но ви чета редовно. Днес ми излязоха резултатите от БХС ,някой може ли да ги разчита ?

# 132
  • София
Приве-е-т!  wavey

Днес си минах на месечната женска консултация- докторката е много доволна, значи и аз съм доволна. Намира ме в перфектно състояние.  Grinning Бебето много е пораснало, бедрото му/й е цели 22мм. Плацентата е с чудесна структура. Кръвно- като по учебник, обиколка на корема- +1см. за един месец (Слава Богу! Praynig), килограми- +1 за един месец, +3 до момента, което също много ме радва, защото забременях с 6 килограма повече от предишната бременност. А съм ниска и мн.ми личи... Пусна ми отново ПКК и урина, контролно. Първите ми /изходни/ изследвания бяха блестящи по нейните думи. Та така, доволна съм и пожелавам на всички такава лека бременност, каквато карам аз до момента.  Praynig
Опита се да види пола, но не успя- значи ще си чакам феталната след 1 месец. Simple Smile

кристина, фиона- добре дошли!   bouquet

нези, радвам се, е се завърна сред нас!  Hug

# 133
Yoanny
Здравей, аз съм от октомврийките, но при вас ми харесва много и ви чета.
Искам само да ти кажа, аз съм на 34 с трето, моята свекърва ми каза, че за жени над 27г. се полага болничен за цялата бременност. Не знам дали е така наистина не ми е потвърдила и аз не съм търсила, но може да разпиташ. Аз съм с малко гадна бременност и ми беше доста зле по едно време сега съм в 11гс и съм болничен от Болницата, защото само там могат да те разберат. Все още не съм се записала на ЖК ако се запиша в болницата, но там е платено ще ми продължат болничните. Иначе АГ-тата казват, че ако те пуснат болничен имат лимит от не знам си колко дни и няма как да е от самото начало защото няма да стигнат до края.
Надявам се да съм била полезна, но според мен иди на място при няколко лекари разкажи им какво искаш и виж дали някой ще откликне.

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 21:46 от dejavu791

# 134
  • ул. "Мечтание"
Добръ вечер, мили дами!   bouquet Hug

Днес чудесно си прекарахме с децата. Божидар нещо го болеше коремче сутринта и не отиде на училище. Та цял ден бяхме навън. Чудничко просто!

alaskan summer, благодаря ти!
Има време за курса, няма страшно.  Peace Wink Този месец ще имам само среща за обмяна на опит и тестване. Но иначе правя също така лекции, обучения и индивидуални консултации.

Тигърче, от моя страна чувствата са взаимни!  Hug

Стискам палци на всички, на които им предстои амнио. Дано всичко е наред с бебетата ви и да няма усложнения!  Praynig Praynig Praynig

kristina_nk, честито за местенето! Ще си направите удобно и уютно местенце!  Heart Eyes
ТМ не го мисли, надали му е зле!  Mr. Green

Wickedly, как си с английския? Да знам какво и как да ти пращам, тъй като основна част от материалите, които имам са на английски. На български няма много материали за СД.

Цветелина, бързо да се оправяш!  Hug

Yoanny, добре дошла!  Hug
Дано да си намериш по-сговорчив гинеколог!  Peace

dejavu791, не знам свекърва ти от къде има тази информация, звучи много странно.  newsm78 Принципно извън 45 дневния болничен преди раждането имаш право на 180 дни. Които долу-горе покриват цялата бременност. Доколкото ми е известно не е обвързано с възрастта.

Общи условия

Активация на акаунт