Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 33 042
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Момичета здравейте! Простете ми, че нахлувам така в темичката ви. Аз съм от Октомврийките Simple Smile и ми предстои първата ФМ. Моля мамите, които са правили сега във Фемина ако имат желание на две, на три да ми кажат как стоят нещата - като цена, доволни ли са и т.н. Само за ФМ ме интересува, без БХС.
Много благодаря предварително и извинете още веднъж   bouquet
Аз бях на 28. февруари на фм при доц. Димитрова във Фемина. Не обяснява много и беше лекичко изнервена, но на мен това ми е все едно, бих искала ако има някакъв проблем да го види, не държа да е любезна нито да ми обяснява. Държа само на професионализма, не че има гаранция, за нищо ама някак си мнението за нея в медицинските среди ми действа успокояващо, един вид поне съм се постарала да направя това което препоръчват лекарите, а пък то каквото има да става ще стане. Аз съм си хипохондричка и все ме е страх, че с бебето нещо няма да е наред. Знам, че не бива да имам такива мисли в главата си, но около мен за съжаление има три болни дечица - в квартала, познавам родителите и преживявам тяхната болка. Ама аиде стига с тия подтискащи мисли. Цената е 90 лв.

# 226
Еспа - http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63 - възраст над 35 се води "рисков" фактор и получаваш два видеозона по каса повече  Mr. Green и БХС 15-19 седмица. Тя и под 20 години се води "рискова" Simple Smile.
А аз пък да не хартисам с командировките съм първа писта - летище и самолети не ме плашат, но предния път помолих да ме преместят, заради кихащия спътник  Crazy

меги - какъв е проблема с ракията (на компрес външен де, за пиене ясно)  newsm78.

Нощни Обнадежди ме с историята за мъжа ти, че моят се е засилил да идва. Аз много се чудя, нали по филмите всичките мъжове припадат...

Shakazull Аз бях доволна като обслужване във Фемина, като цена нямам поглед. И преди писах, преглежда ме Цолова. Аз се обадих да се запиша сравнително късно (в 8,5 г.с.) и казах предпочитан час, нямах претенции за лекар. После прочетох коментари за нея във форума и се успокоих, че съм се паднала на читав доктор. Прегледа го потвърди напълно.

Yoanni Стискам палци да попаднеш на доктор.

Кристина - и аз се хващам, че спя по корем или по гръб (а никак не обичам да спя по гръб). Според мен ще се наместим с нарастването на обиколката.

# 227
Тигърче Heart Eyes

На мен също ми е много отпаднало и ми се спи.
Вече спрях да поемам каквито и да било ангажименти преди обяд. Преди 10 часа просто не ме търси за нищо. Няма значение кога съм си легнала и в 9 и в полунощ, преди 10 не мога да се излюпя (при това в най-добрия случай).  Crazy

На мен пък какво ми стана не знам. До сега не ми беше лошо и не ми се гадеше, обаче от няколко дни е зле работата. От най-малкото нещо ми се повдига. Не мога да облека дреха, която да се допира дори едва до врата ми, веднага започва да ми се повръща и от това.  Sad

Нощни, и аз съм като теб, в най-добрия случай ставам в 10  hahaha Ето днес се събудих в 12  Rolling Eyes  Shocked Аз по принцип съм си нощна птица и засипвам късно, ама в последно време още по зле, засипвам в 2, понякога в 3  #Crazy Само вчера съм заспала в 12 и станах в 12  Joy Е имах малко събуждания, един път в 3, после в 6:30 естествено за повици към тоалетната.
Не знам при вас, ама на мен много ми се ходи по малка нужда, направо понякога едвам издържам, какво ще правя в големите месеци и как ще издържам, ще видим живот и здраве  Simple Smile

# 228
Цветелина и аз съм така с тоалетната.
По-принцип казват, че е нормално, ама то направо извън пътя..... През нощта ставам по 3 пъти, през деня през половин-един час ходя. Аз по принцип и преди си ходех мн често, затова може би сега е така. Но направо не ми се мисли какво ще стане в по=крайните месеци.
Между другото четох в една книга, че е полезно да се пие много вода и да се ходи много често до тоалетна по време на бременност, тъй като намаля риска от инфекция на пикочните пътища, което било често срещано явление.

# 229
Ха здравейте и от мен Simple Smile
Отдавна не съм писала, но гледам главно да ви чета. В отпуска съм от вчера и си почивам, че на работа ми стопяват лагерите напоследък и съм твърди решена при следващия преглед да си искам болничен - нервите и психическия тормоз на работа не ми се отразяват добре и мисля да си го спестя. Та на 27 съм на лекар към 15:30 часа, та се чудех може ли него ден да ми напише болничен който да започне от 28-ми? Че някак не ми се връзва да съм била на работа и болничния ми да започва от същия ден.
Надявам се да нямам проблем.

Аз също се чудех за спането по корем - до колко е вредно то за бебето?
Снощи ми се случи нещо странно - бързах да си оправя леглото, защото бях доста уморена и се движих доста в следствие на което сърцето ми взе да бие мн силно и неритмично. Чудя се дали не излезна извън ритъм?  newsm78
Ще го коментирам с лекарката защото пък ендокринолога ми каза да се следя дали имам сърцебиене? Не знам защо (с хашимото съм).
Еспа, ММ не знам как е, миналата седмица ходи на лекар и се виждаше камък още в пикочния мехур. Изписаха му хапчета, които ми влияеха зле, всички странични ефекти имаше и някакъв чай. Вмомента няма болки, тепърва ще се следи и ако е нужно ще ходим да го разбиваме.

# 230
  • София
kama4e,  Hug Вече се чудех какво става с теб!
Аз пък нямам проблеми със съня. Спя като пън  Mr. Green Не се будя да пишкам  Party През деня не ми се доспива. Пробрлемът с пишкането с предната бременност се появи в късните месеци. Подозирам, че и този път ще е така.
Ама кооооооолко сте изписали. С малкото ходихме на разходка. Водих го в метрото. За втори път му е и много се забавлява. Ходих да си видя дружките в квартала. Бях запретнала якето отгоре, че там много клюкарска работа и не искам много хора да знаят. Ама видяха ме няколко човека, то вече си личи. Не мога да си закопчая якето  Mr. Green Здраве да е. Де да знам, не че се крия, ама не искам да го приемат като голяма новина. А и ги знам какви са клюки, после ще има да ме обсъждат, ама как така толкова скоро и т.н. Не обичам да съм повод на клюки.

# 231
Момичета специално за тези, които искат таткото да присъства на раждането  Mr. Green
http://vbox7.com/play:effa12638d

# 232
  • В центъра на Вселената...
Здравейте, момичета!
Като ви чета, се радвам че не само аз съм като ленивец. А и много бързо се уморявам, затова избягвам дългите разходки. Не ми се върши и никаква къщна работа. Ужас! Добре че моите хора са търпеливи с мен. С първата бременност не помня такова чудо  #Crazy
Момичета, да ви питам вие какво бельо носите? Аз по-принцип си нося прашки, но започват да ми стават неудобни. А като стана въпрос за дрехи, аз вече почти няма какво да нося от моя гардероб и започвам да се притеснявам. По принцип съм слаба и нося предимно тесни дънки. С рокля и клин не се харесвам и в момента наистина няма какво да облека, ако реша да излизам. Направо съм в чуденка.
А знаете ли , дали в магазини Джъмбо има интересни неща за бременни?
Нощни очи - много съжалявам, че не съм от София, за да присъствам на някой тренинг за носене на слинг. Предлагам ти да запишеш филмчета, че да може да се учим от разстояние Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 19:06 от SilvaZone

# 233
SilvaZone, и аз много бързо се изморявам. Задъхвам се и се ядосвам на ММ, че все върви бързо и не мога да му насмогна на темпото.
За пишкането, задължително 1 път през нощта, ако не и два пъти. И като се върна в леглото, чувам ММ как хърка. И не мога да заспя, явно като се унеса, не го чувам, но той много хърка  #Silly
В нашето Джъмбо не съм видяла дрехи за бременни.
Аз нося ,рокли и клинове, не ми е останало време от ,работа да отида и нещо друго да си взема.

Един клиент днес толкова много ми вика по телефона, че не можах да взема думата. До сега не ми се беше случвало, че и накрая ми затвори, гад мръсна

# 234
Здравейте, аз днес си купих първата специална дреха за бременни. Имаше намаление и си взех една пола кадифена почти до долу на 5 лева. Сега ми е точна, но мисля, че скоро ще ми отеснее, защото е s-ка, но си заслужава за тези пари! И аз вече нямам какво да нося. От началото, досега съм качила 5 килограма  Confused

# 235
спешно питане - мисля, че имам контракции - усещам резки болки най-вече ниско долу и по корема на различни места. Дали е възможно вместо нош па да пия спазмалгон?

# 236
  • В центъра на Вселената...
Каая, доколкото знам по-добре но-шпа. Усещаш ли стягане на матката?

# 237
  • София
Каая, защо не идеш да те прегледат веднага? Мисля, че щом се притесняваш от острите болки, значи не са никак леки. Според мен иди да те видят.
Аз вчера има резки болки ниско в корема, после към стомаха. Но наистина режещи. Бяха от стомашно неразположение, което имах и сутринта. Болката си беше остра, но съвсем различна. За това е важно да установиш дали болката идва от матката или и теб евентуално може да те болят червата и стомаха.

# 238
Здравейте момичета,
и аз съм много ленива,бързо се умарям и се запъхтявам  Embarassed Всеки ден си правя обедна почивка в леглото по час и съм ок.Но днес например трябваше да посетя няколко учреждения и я пропуснах и в 5 часа вече много ме болеше кръста.
Сега ми се гади много по-често отколкото в началото  Sick
Освен това ми кървят венците и носа   Sad
  Embarassed не че се оплаквам де....все пак  всяко преживяно неразположение е крачка към щастието ни!!! и ще изтърпим всичко с удоволствие,нали!!?!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 239
  • София
Само една бременна жена може да приеме така всяко едно неразположение. Ако не бяхме бременни, представете си такива болежки как се търпят нон стоп и то без видима причина  Mr. Green Главоболие, отпадналост, сънливост, киселини, гадене, пишкане, газове, проблеми с кожата, косата, раздразнителност, непоносимост към храни, миризми........Да изброявам ли още?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт