Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 33 046
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Само една бременна жена може да приеме така всяко едно неразположение. Ако не бяхме бременни, представете си такива болежки как се търпят нон стоп и то без видима причина  Mr. Green Главоболие, отпадналост, сънливост, киселини, гадене, пишкане, газове, проблеми с кожата, косата, раздразнителност, непоносимост към храни, миризми........Да изброявам ли още?  Joy

hahaha

# 241
Каая, как си сега?
Тигърче, как ти се отрази разходката? Не се притеснявай за свикването да не ходиш на работа. С това хубаво време никак няма да ти е трудно Simple Smile
Момичета, как спите до 10-12 часа? Аз се будя обикновено към 5-6 часа  Shocked. От малка съм ранобудна и след 2 години майчинство, пак си останах такава.  Спала съм до 10 -11 ч. единствено при лягане към 6-7 ч.  Като спя много и се изнервям  Embarassed И детето ми е ранобудно и също като мен се наспива бързо. Лошото е, че хем спя малко, хем ставам често до тоалетната.
Ох, бях намислила да пиша доста неща, но пак ги забравих  Embarassed

# 242
  • София
Ехх, де тоя късмет да ми се съберат 8-9 часа сън без прекъсване...  Embarassed Малката се буди ВСЯКА сутрин в 5:30-6ч., няма пропуск.  Crazy Лошото е, че се буди и през нощта- я за вода, я за биба, и аз заедно с нея. Убива ме това накъсване на съня, не друго. Иначе и аз съм ранобудна.
Онзи ден заявих на докторката, че сегашното бебе няма да го вадим толкова рано сутринта, че ако и то е тооолкова ранобудно, не знам докога ще издържа.  Laughing Секциото с Луиза ми беше в 5:35ч. сутринта и виж какво става...  Crazy Laughing

Момичета, благодаря на всички за хубавите думи и пожелания, около бъбречната криза на мъжа ми. Както казах, размина се с малкото зло, още на следващия ден вършееше из София по задачи. Ходи да го видят пак, няма на хоризонта други камъчета, пие си антибиотика и така...

Той присъства на раждането....даже и на секциото накрая, зад стъклото. Всичко гледаше, даже измоли дежурния неонатолог да иде с нея да снемат първоначален статус на бебето. И сега сигурно ще иска да присъства, не може да си представи нещата по друг начин. Ама той е лекар, по- привикнал е на разни гледки. Wink

# 243
Цветенце,готино клипче  Joy  ММ ми е обещал да присъства на раждането, но да видим...има доста време дотогава .Като ми взимат кръв и той излиза навън да не гледа,пък как ще издържи при раждането незнам   newsm78

# 244
Добро утро!
Юле, да съберем децата. Тъкмо ще ви научим и музика да слушате през нощта. Друго си е вместо за вода да те будят за танци в 3-4 часа Wink Моето секцио беше вечерта, но детето ми почти не спи - става рано, ляга късно и по цял ден е в отлична спортна форма  Laughing
Мами, желая ви един чудесен съботен ден!

# 245
Момичета, в дълбоката провинция съм и читави лекари няма в близките 100 км, както и нямахме нош па, а само спазмалгон. Слава Богу намерихме аптека и купихме хапчетата, та сега съм по-добре. Но дали съм усещала болката като свиване на матката, честно казано не се замислих, съсредоточих се главно от какво може да е болката.

# 246
Благодаря ви за отговорите момичета!   bouquet

# 247
Аз четох, че в 4-тия месец започва да се променя изцяло жената, коса, кожа, зъби, окосмяване....Даже една приятелка ми каза, че кожата около корема и се напукала и ме посъветва да се мажа с лосиони. До сега изтърпявам гадене, умора, болки в корема, а тези промени просто не знам.  Поне знам, че е за хубаво всичко през което минавам Simple Smile

# 248
Каая, радвам, се, че днес си по-добре  Hug В спазмалгона мисля, че има аналгин, който повечето лекари забраняват. Аз от четвъртък съм с контракции, макар и вече по-леки - ще пия но-шпа 3х2 няколко дни и по 1 таблетка утрогестан (но него просто си го продължавам, вместо да го спра). Трябва да избягваме натоварването (вкл. дългото ходене). Ако не си ходила на лекар според мен е добре да отидеш, за да видят дали няма скъсяване на шийката и да трябва да пазиш леглото. Hug
А, по това време на бремеността е възможно болките да са от вдигане на матката

# 249
  • София
Ох, първо разтягане, после вдигане  ooooh! Е  га ти и матката  Joy

# 250
Наистина,егати матката  Grinning Grinning Grinning
И мен от няколко дни ме наболява от време на време  ,а съм на преглед чаак на 10.04 .... и днес пия последния Утрогестан и дано не ми зацапа следващите дни,малко ми е притеснено ,но се надявам всичко да е ок  Hug

# 251
Видях,че си говорите за присъствието на мъжете на раждането.Аз искам моят да присъства,все пак е общо бебето и искам да го посрещнем заедно,а пък той припада само като му взимат кръв и не знам дали е редно да го карам насила..питах го и той каза,че не иска ,но аз се разсърдих и замалко да ревна понеже сега от всичко ми се плаче.След това пък каза добре,но за да ми угоди. Какво да го правя,грешно ли е да го карам да идва да ми бъде упора,защото чувствам,че без него ще съм много изплашена?

# 252
Лекарката като ме преглежда предния месец ми каза да пия но-шпа, явно видя, че имам контракции.
Честно казано обаче, аз не обичам тровенето с лекарства, и ако не усещам болки - не пия. Може би е безотговорно, но пък и отказвам да живея с притесненията какво може да се случи с бебето, още преди да се е случило. Пък дано всички всевишни сили и късмет да са с мен  Peace

След няколко дни съм на преглед, ще споделя с д-р какво се случва и ако имам болничен ще пазя повече леглото. Да не говорим, че аз продължавам да повръщам, вечер особено.

ММ няма да издържи да ме гледа как се гърча при раждането. Говорили сме по въпроса, не му се иска да ми стиска ръката, а и аз мисля, че няма нужда освен за бебето, себе си, да мисля и за него.

# 253
  • Италия
Еей Тигърче много се радвам, че вече си вкъщи. А времето е идеално за леки разходки!
eli_t -  newsm65
Borislavka - не можеш ли да си извадиш европейска здравна карта или нещо подобно, за да се признаят тези осигуровки. Иначе за неосигурени според мен цените са според зависи от лечебното заведение. Повечето имат ценоразписи на сайтовете си. А тук има описание какво се полага по каса http://www.puls.bg/health/childbirth/news_9726.html
sis88 - лека бременност
Matsutka - в 12.2 седмица на феталната казаха, че ако имаше нещо да расте щеше да се вижда вече (макар да си запази правото на грешка докторката, аз и ММ и цялата фамилия си "знаем" още от преди, че ще е мадама)

Благодаря ти!

# 254
Каая, докторката не ти ли каза защо ти изписва но-шпа? Не спомена ли за контракции?

Общи условия

Активация на акаунт