Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 955
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Камъче честит празник   bouquet
Елч стисках се за ягодоте именно поради тази причина - гледаш ги хубави, узрели пък имат вкус на картофи...хрупат ли хрупат. И ми е съвестно като знам, колко нитрати имат, особено в началото като ги пуснат на пазара. Иначе количката, ако се поръча от английският ибей, би трябвало да дойде за окло 2 седмици. Ние също мислим да поръчаме от там, втора ръка. Харесали сме Bugaboo cameleon.

Аз още нищо не съм купувала, някак рано ми се струва. Ама като гледам вие, как пазарите с пълна сила и ми иде да изляза и аз на пазар, и да се развихря като лудия с картечницата Mr. Green
Нещо се обърках с броенето по месеци и г.с. Аз съм в 18 та г.с. Първата седмица на 5я месец не е ли 19та г.с.? Дори и според календара в началото на всяка тема в 18та седмица, което си е 19та г.с. си в 5я?

# 496
Лъки, и аз се водя по календара на първа страница за календарните месеци и според мен от 16г.с+1д. съм в пети лунарен месец, а от 17г.с.+1 д. съм в пети календарен Simple Smile страшна драма с тези месеци  Laughing Laughing Laughing

# 497
Ха добър ден и добре дошли на новите.

Нощни ще те налазя за литература, английският не е проблем (даже е предпочитан, че на такива ужасни преводи съм се нагледала). Предварително   bouquet

Гледам за колички си говорите - аз имам сериозни колебания дали да я купуваме от чужбина. За нова говоря. Нали уж има някаква гаранция. Та ако си я купя от Англия да кажем като започнат намаленията дали ще важи тук гаранцията (и втелясвам ли се прекалено?).

Другата ми чуденка са триколките, някак неудобни ми изглеждат. Но аз опит с бутане нямам та не знам дали автоматично да ги изхвърля от кандидатите.

И аз искам да усещам бебето вечееее... Но нали съм първескиня, с предна плацента и стабилна подплънка на коремчето не се надявам особено да е скоро. 

# 498
лавбъг, за триколките трябва да идеш да пробваш в някой магазин. на мен лично са ми неудобни, но аз бутам из центъра и минавам много бордюри, понякога е удобно да двигнеш количката на предни гуми, с триколките това е напълно изключено, защото веднага започва да се клати. все пак предполагам, че е въпрос на навик де.

# 499
Миличка , за триколките искам да те убедя от личен опит че това е една невероятно маневрена и удобна количка .Аз сьм ползвала Jane Slalom Pro,за други триколки мнение не давам, но тази е  просто уникална , а и красива ,това за мен не е без значение.Преди 6 години когато за пьрви пьт избирах ,не прочетох лощо мнение за нея и не сгреших ,Сега след толкова много нови модели вероятно пак ще си купя Jane ,вече на много по ниска цена .

# 500
  • София
Според мен от магазините трябва да дават количките да се пробват навън на реална настилка. В магазина всичко е прекрасно. Количката вози меко и гладко  Mr. Green Излизаш навън с бебе и ситуацията е коренно различна.

# 501
  • гр.Варна
Елч,пратките в Англия се изпращат до адрес на куриерска фирма там.Отнема около седмица и после 1 или 2 седмици ,за да я доставят до БГ.Около 2-3 седмици отнема цялата работа.Аз ползвам определена фирма за тр-рт от там до тук,която взема 1 лира на кг!:)
За количките, не са ми вариант триколките.Подлезът е до нас и има много,много стълби.Издърпването на ход назад е трудно, а нагоре с триколка е абсурд!Това е съобразено с мен,обаче;) Hug

# 502
Мама Жаба, никъде няма да ходиш  Naughty ти си една от полезните мами, така че, къде хукна?
Ако на някой нещо му е неприятно, просто да не го чете и така  Naughty  Peace

На мен всички мами, и с първо, и с второ, и с трето и т.н. дете, са ми много полезни и не искам да се разделят темите! Аз пак да питам, че не разбрах  newsm78, лунарния календар ли е по добре да се гледа или календарния??? И каква е разликата? Изивнете за тъпия въпорос и сигурно го повтарям, ама ми е малко неясно Simple Smile
Аз също не съм усетила още как мърда бебо, къде е рано, къде си имам добра облицовка  hahaha

# 503
  • София
Аляскан, защо нагоре е трудно с тироклка?

# 504
Сега при второто няма да си така , ще видиш. Първото винаги е най-трудно! И Цветенцето ще каже, че съм права.
Дано си права. Преди да родя Павел и си казвах само да е живо и здраво, пък ако ще да е най-лошото дете на света. Сега освен че искам да  е живо и здраво ми се иска да е с по-лесен характер. Дано да е по-лесно. Понякога много ме е страх, че няма да се справя е тайничко си поплаквам. Аз съм доста чувствителна, но гледам да не го показвам. Страх, ме е че всички негативни емоции вредят на бебето, но чета, че и вие плачете, та се успокоявам, че не съм само аз.

# 505
  • София
Сега при второто няма да си така , ще видиш. Първото винаги е най-трудно! И Цветенцето ще каже, че съм права.
Сега освен че искам да  е живо и здраво ми се иска да е с по-лесен характер. Дано да е по-лесно. Понякога много ме е страх, че няма да се справя е тайничко си поплаквам. Аз съм доста чувствителна, но гледам да не го показвам. Страх, ме е че всички негативни емоции вредят на бебето, но чета, че и вие плачете, та се успокоявам, че не съм само аз.
И аз така.

# 506
  • гр.Варна
matsutkaпробвах с Куини-то на съседката,но трябва да вдигам предната гума,а аз съм свикнала и 4-те да са на релсите.По-стабилно ми е.А и аз съм толкова схваната в краката....преди 5 мин щях да се пребия на напълно равен терен! Rolling Eyes Rolling Eyes

# 507
  • София
Добре де, предните колелета нали са двойни? Как ги вкарваш в релсите? Аз качвам нагоре, но назад. Ако ме разбираш  ooooh! Не знам как да го обясня. Качвам се нагоре, количката е с лице към стълбите надолу, а аз дърпам нагоре и само задните колелета са на рампата, защото предните няма как да ги вкарам в нея - двойни са. Може би твоите са единични предните.

# 508
Здравейте!
Знам, че има много палави момичета. Както казах аз самата бях голямо диване и то до доста късна възраст. Брат ми винаги е бил добър и все ми го даваха за пример. И до ден днешен хората, които ни познават от малки казват колко добро дете е бил той, а за мен само весели случки се разнасят. Защото това, което сега ни ядосва, след време остава само като поредната история за забавление. Бях типичната мъжкарана, но пък всички момиченца около мен не бяха такива. Сега се сещам за една такава случка. Играех на криеница и се наврях в един строеж. В бързината паднах в пресния бетон. Прибрах се веднаха да се преоблека с мисълта, че майка ми ще ме насмете от вратата. Тя само ме погледна, попита къде съм се навирала и каза да й дам по-бързо дрехите, че да не се втвърдят. Дори не ми се скара, толкова беше свикнала. Не знам защо, но в целия блок брат ми беше детето за добър пример, а аз ... Embarassed Та надеждата ми е да не ми се падне една такава мома, каквато съм била аз. Баща ми все повтаряше, че няма търпение да имам деца и  да ги научи на всичко, което аз съм правела.
Камъче, да ти живо и здраво момчето!  nbirthday
Елч, и аз съм със сенна хрема. Вече дори започнах да й се радвам  Simple Smile
Криси, Матсутка, плачете си щом ви се плаче. Така разтоварвате натрупаното напрежение, което е много по-добре от задържането му. Аз какво да кажа като ми се иска да пребия някой?  Embarassed Вече не съм във възраст, в която ще се приеме за нормално  Embarassed
За количките - и аз смятам, че подлезите с лайсни за количките са много неудобни за триколки. Поне моят опит е такъв. Друг е въпросът, че според мен единственото удобно за количките са велоалеиите, които обаче не са майките, а за велосипедистите. Въпросът с гаранциите е добре да го проучите, преди да поръчате от чужди сайтове. Чувала съм, че обикновено не важи или пък трябва да си поемеш транспорта. Би било добре да се провери за сервиз в БГ. То да не се стига до там де, но доста мами са имали проблем с колелетата на количките. Да чукна на дърво на мен не ми се е налагало  Praynig .
Мама Жаба, много се радвам в парка на майки с няколко деца. Ако някой те е гледал странно вероятно ти се е възхищавал  Simple Smile
Цвети, лунарният месец винаги е от 25 дни, т.е. 4 седмици. Календарният е по-дълъг. Когато доктор те попита в кой месец си обикновено има предвид лунарен, а когато се попита някой познат на улицата - мисли за календарния. Който и от двата да си избереш да следиш, няма да сбъркаш. Въпросът е кое на теб ти е по-удобно.
Ох, пак забравих какво друго щях да пиша. От снощи съм се засилила, но се наложи да ходя до спешен АГ кабинет. Малкият ми скочи със засилка на корема и ходих да видя дали бебка е добре. Казаха ми, че няма причина за притеснение, т.к. си имала защита  Thinking Явно защитата е много добра щом скок върху корема ми не е проблем  newsm78. Както и да е, важното е, че е добре  Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 14:51 от megi_zdr

# 509
  • гр.Варна
megi_zdr ,и при нас непрестанно има борба и ритници в корема,Слава Богу засега не толкова сериозни!
matsutka ,и предните ми гуми са двойни,но успявам с избутване да се справя нагоре в подлеза.Аз преди да купим количката мерих колко е разстоянието между релсите и после го измервах и между гумите Blush Blush

Общи условия

Активация на акаунт