Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 922
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • have faith and be patient ..
Ама как ще и отказва изобщо нещо ,аз ако попадна на нещо такова тук - гледай какво става Simple Smile) Просто уточнявам за въпросното "регистриране " .Ей момичета и преди съм казвала - много се дразня на такива лекари - търсете си правата и си намерете своя лекар , с който всичко ще минава спокойно  - и с болнични и с направления за изследвания и т.н. - все пак сме бременни ,спокойствието е най-важно !!  Peace

# 676
Рали85 аз пия диаспорал 300, по едно на ден. това са прахчета. а това за болничните е направо ужасно. моято докторка даже ми каза, че може да ми издаде болничен до края, но само да е след 12с, а има ли услужнение даже каза, че нямало и да ме пита и направо болничен.
относно регистрацията нали става точно когато отидеш за първи път при гинеколога и се запишеш за ЖК с направлението от ЛД. то това си е грешка от страна на гинеколога. или бъркам?

# 677
Espa , благодаря ти мила, за помоща с осъразмеряването на профилната снимка smile3525

# 678
  • София
Ей, Тигреееее, ама каква мацка си!!! Пу пу  Hug

# 679
matsutka , благодаря ти, миличка  love001 , ама и аз да покажа моето пораснало ''бебе'' хихихи

# 680
  • София
Много сте сладки!!! Честно да т икажа, помислих си, че това е мъжа ти.  Embarassed Ама така ми младееш  Mr. Green

# 681
Абе момичета , лекартката може би я е питала защо не е минала през регистратура да си регистрира прегледа , не че изобщо не е регистрирана като бременна  Mr. Green Това са моите съмнения  Wink

само уточнявам: 1-вият път когато посетих лекарката се регистрирах и платих такса, обаче всеки път когато ходя при нея, преди да влезна пак трябва да мина и да се регистрирам, нищо не плащам, само си казвам егн-то и ме отбелязват за нещо. Не ме интересува дори за какво, не отказвам да го правя, но държа да ме информират преди да ме навикват.

До 24-ти април съм в болничен, а на 4-ти май ми е сватбата. Имам време да си намеря решението.
Съвсем не съм от хората, които не знаят как да си търсят правата и да викат, просто наред с всичко друго - сватби, апартаменти, кредити, засега нямам нерви и затова, но ако се наложи ще го направя. Онзи ден нямах сили за нищо друго освен да се разрева Simple Smile

Всеки съвет ми е ного ползен, благодаря ви   bouquet

# 682
Здравейте, дами   bouquet

Докато изчета всичко и забравих 90% от нещата, за които исках да пиша  smile3555

Каая, личният ти лекар няма право да ти откаже второ направление, защото по закон ти се полагат 2 направления за жк по време на бременност, т.е. ако до момента ти е издала само 1, то тя няма никакво право да не ти издаде второ. Кажи й, че и нея ще я смениш и ще видиш как бързо ще ти даде  ooooh! . Много се дразня на тия лекари, които се мислят за много велики и си правят, каквото си искат. Не трябва да ги оставяме да ни тъпчат! Апелирам към търсене на правата ни до дупка!  Crossing Arms До колкото знам, при смяна на аг-то трябва да си вземеш цялата документация, която ти се съхранява при предишната аг, защото всички данни и изследвания до момента, които си правила са при нея. Аз лично като си правя изследвания и каквото и да било, си правя по едно копие и тогава давам на аг-то резултатите. Така че у нас си имам папка, в която са ми всички изследвания, ехографски снимки, точно описание на лекарства които съм приемала, кога съм ги приемала, защо съм ги приемала, кога съм ги спряла и защо съм ги спряла. Мисля, че е полезно тези неща да си ги имам и при мен и да не разчитам само на това, че се пазят при аг-то. Права си, че смяната на аг ще ти докара много излишни главоболия, но ти сама каза как от няколко дни не можеш да спиш спокойно, заради случилото се. Това не е ли излишно главоболие? Ами ако всяка твоя среща с тази АГ е последвано от 4-5-6 безсънни нощи? Освен това как ще раждаш при тази жена като й нямаш доверие и само се нервираш с нея? По-добре си съсдай малко нерви покрай смяната, но след това да си спокойна, че ще си изкараш една хубава и приятна бременност до края  Naughty
Тук се сещам, че една мама (може би миналата седмица), но забравих коя  smile3555 , от Смолян беше. Та тя беше писала някакво оплакване от нейния лекар. Има ли някакво развитие по случая?

За сфекъра и свекървата, ами нищо не им викам, дори по име не се обръщам към тях. Не, че са лоши хора, но просто, за да им кажа мамо/тате, трябва да ги чувствам като родители, а не е така. Свекърва ми е златна женица, много добра и обичлива и много помага, но не може да се сравнява с майка ми, която ме е отгледала напълно сама и ми е дала абсолютно всичко, от което се нуждая, за мен друга като нея - НЯМА! Със свекъра малко не мелим брашно напоследък, защото той е голям инат и е свикнал само неговата дума да се чува и другите около него само да мълчат и да правят, каквото той каже. Да не говорим, че за него жената не трябва да учи или да се развива, защото нейната функция била да ражда деца и да си ги гледа. Ами, първо, аз през живота си на никого не съм казвала "татко" и второ, той е последният човек, на който бих го казала. Майка ми ме е възпитала да имам характер, да си отстоявам позициите, да се оправям сама, да разчитам главно на себе си. Изучила съм се, имам перспективна професия и се гордея с това. Освен това, за мен е изключително егоистично да гледаш как мъжът ти се скъсва от работа, а ти да си седиш вкъщи, без да си мръдваш пръста, само защото, видиш ли, ти си жена и от теб се иска само да раждаш и да чистиш  Crossing Arms . Аз имам планове един ден да си седя вкъщи и да се радвам на децата си, но в планът ми е включено да не спирам да изкарвам пари. Ако един ден нещата ми се наредят така, че да работя от вкъщи, с удоволствие ще го правя. Жадувам за този ден  Crazy . Вие на какво мнение сте по въпроса с еманципацията? Аз съм малко по-крайна в някои свои разсъждения по темата, но предполагам, че това се дължи и на примера, който имам от майка си. Имам и други примери: Жени, малтретирани от мъжете си, но не смеят и не могат да ги напуснат, защото са изцяло зависими от тях финансово и психически. Съжалявам за излиянията, но понеже кръстосахме шпаги със свекъра онзи ден и аз просто още не мога да се успокоя. Извинявам се за спама, но трябваше да си кажа...  Naughty

За моренцето, сега като се съберат няколко почивни дни през май месец, ще си направим една разходка до морето. За лятото, не знам, мисля че жегата няма много да ми понесе като съм с тумбака, пък и аз по принцип предпочитам планините и не съм голям фен на морето, но всяка година ходим, защото ММ го обожава, а аз само ходя по сенките  Whistling Освен това обичам на морето да съм през симата или пролетта, но не и в навалиците през юни-юли-август, изнервям се, когато покрай мен е пълно с толкова много сган  #2gunfire .

Хубав ден, момичета   bouquet

# 683
За моренцето за момичетата, които се интересуват това: http://www.halkidiki.com/efi/ е нашето местенце.
В интерес на истината открих го, ровейки из форума Simple Smile
Ето тук, в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772967.0 има още много идеи.   bouquet

# 684
...
Тук се сещам, че една мама (може би миналата седмица), но забравих коя  smile3555 , от Смолян беше. Та тя беше писала някакво оплакване от нейния лекар. Има ли някакво развитие по случая?

...
Дааа, сигналът беше мой. Имам все още неофициална информация, че им е шокана репата на въпросните медицински лица и са писали обяснения. Официален отговор не съм получила още. На мен това ми стига засега ... да се стреснат малко тея ... да не казвам какви, че аман от селяния!

# 685
Аз пък съм на Магнецит. Моята гинеколожка твърди, че е един от най-добрите продукти на пазара.

# 686
цвети, и аз не казвам "майка" и "татко" на свекърите си, но и те не искат. аз майка и баща си имам, на тях им казвам по име.

лавбъг, все пак ще ми е много интересно да я видя. аз правя торти предимно декември-януари (тогава са рд на нас тримата, на майка ми и на ид на баща ми), през останалото време си купувам инструменти за декември Mr. Green Mr. Green Mr. Green

агнес, аз ли бъркам, но доколкото знам в токуда лекарките, които следят по зк не израждат. да не би нещо да се е променило?
иначе и аз съм раждала в токуда и живот и здраве сега пак там, де Simple Smile

еспа, като раждах Дара ми я дадоха след като си тръгна мм (бях в нормална стая и там бащата идва само веднъж в началото, политиката е бебетата да нямат досег с външни хора с оглед предпазване от инфекции). това е било някъде около час-час и нещо след раждането, но аз и не съм настоявала да ми я дават по-рано, просто не знаех къде се намирам. после вече по цял ден бебто си е при теб и мисля, че към 22 ч. докъм 7 ч. сутринта ги взимаха, но това беше по желание. ако искаш да си остане при теб си остава. ако си във вип стая си е при теб през цялото време. взимаха ги само сутрин за тоалет и когато им правят изследванията.
за кърменето аз вярно, че нямам опит и не знам кое е правилно и кое не, но определено на мен ми беше много полезно, че с нас почти на всяко хранене имаше акушерка, която да ни показва как да слагаме бебето на гърда и да дава съвети. и 4-те бебета в стаята бяха с различни проблеми при кърменето и общо взето всички бяха решени с дейното участие на акушерките.

колибри, доколкото четох за бхс при втория се актуализират резултатите от първия, т.е. презичисяват се на база новите стойности от хормоните. при теб първят път е имало такъв хубав резултат заради добрата гънка, която има огромна тежест, сега се гледат други показатели и все пак предполагам, че интегрираният ти риск е доста по-висок, нали? проф. кременски казва, че пърият скиринг е с по-голяма тежест и дава 90% сигурност, вторият бил с 80%, а интегрираният дава 95%.
при риск 1:250 препоръчват винаги амниоцентеза (естествено решението е твое), защото това е приблизително и рискът от процедурата, т.е. рискът е съизмерим, а ще получиш 100% отговор здравичко ли е бебчето или не.

кая, всяко АГ може да дава болничен, аз се следя само на частно и от там ми издават болничния (вкл. този за раждане). бих си сменила аг-то не защото ми е отказало болничен, а просто защото на такъв лекар не може да се има доверие, нали трябва да се грижи за теб! просто не разбирам! освен това казаното за спина бифида категорично не е вярно, в толкова ранни седмици не се гледа за това, това се случва около 16 г.с. а и защо да хабиш неври като може да става съвсем по друг начин?

# 687
adyto  ооо и аз съм била там , това на кой ръкав е ? Ние бяхме на Касандра в страхотен хотел ,със страхотна тропическа градина и плаж пред хотела естествено  Heart Eyes

# 688
matsutka , hahaha rotfImbo, хахах аааа мъжът ми е доста по големичък
Момичета във връзка с проблемите на Каая , като и изтече болничния не трябва ли за следващият да се ходи на ЛКК, а не отново при същата гинеколожка  newsm78

# 689
tigar4e на предната ми бременност не са ме занимавали с комисии- аг-то изготвяше болнични и сам го придвижваше до комисията .Аз си го взимах да другия или по-другия ден от аг-то ми .Мисля ,че и сега ше е така ,макар че съм при съвсем друго АГ

Общи условия

Активация на акаунт