Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 33 044
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добро утро  Simple Smile
Много благодаря на всички за подкрепата  Hug
Определено ще сменям доктора, само се надявам да стане бързо, а не с обикаляне на Софето...
Мисля да почна от Софиямед, защото живот и здраве мисля да раждам там - чувам само страхотни отзиви за тази болница и персонал и отношение и всичко.
Така че стискайте палци да уцеля лекар там, че ще гледам да си запиша час за възможно най-скоро, че да мога да почна с болничните от 1ви април
Желая ви прекрасен ден и разкошен уикенд  Grinning

# 196
Добро утро, момичета Simple Smile

Прекрасен слънчев ден, идеален за разходки, но аз съм на работа  Confused Както и да е, след малко ще се захващам с дневните задачки, досега ви четох.

Моят режим на сън е същия, рано ми се приспива. Всъщност сутрин изобщо не ми се става, все спирам алармата до последния момент. Имам чувството, че ако нямам работа ще спя по 12 часа  Joy Може би е така, защото все се налага да стоя до по-късно и спя по 5- 6 часа.

Обаче мн често се хващам, че спя по корем. Толкова ли е вредно, какви са последствията - аз мислех, че е лошо в по-късен етап от бременността, предимно заради неудобството на големия корем. Просто след като заспя се въртя много по принцип и явно все тази поза си намирам.

Добре дошли на новите попълнения  smile3503!

# 197
Ах, замалко да забравя.... Наближава времето на многобройни плодове и зеленчуци, по-дълги дни и повече разходки  Grinning

Честита първа пролет!   smile3525 newsm03

# 198
Здравейте, момичета!

И на мен винаги ме спи. Много се измарям на работа, нямам търпение да се махне тоя март месец, че ми писна. И съм станала много раздразнителна, всички ме дразнят и ми досаждат.

Я кажете, кой плод да очакваме най- напред  Mr. Green

# 199
Ягоди, малини, череши.... охаа  smile3508

# 200
V V , аааа плод ли е не го връщам голям съм унищожител  newsm03,  обаче сега с това кисело дето все ми се яде, чакам с нетърпение зелените сливи, хихиих и после всичко що узрее под ножа, поне ще имаме избор  newsm53
И аз така като ходех на работа, сутрин едвам ставах, все ми се спеше, виках си ох един път да си остана в къщи, че да се наспя, ама сега като съм все у нас и се чудя пък какво ще правя, това не са ден два, ужас голяма скука ще е  newsm12

# 201
А и за болничките момичета, ето тук една домашна ефикасна рецепта Simple Smile
http://www.zajenata.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B5%D0%B … 82-news16937.html

# 202
  • София
Добро утро и от мен. За работа си говорите. Ми аз с предната бременност ходих до края до 45 дневния болничен. Тогава работех съвсем различно нещо - на бюро в офис, спокойна работа. Понеже е застояла работата, ходех пеша до офиса и се връщах пеша. По 3км на отиване и 3км на връщане. Като имаше много сняг ММ ме караше, защото няколко пъти се опитах да ида с метрото, ама някой брига ли го въобще, че си с корем?  ooooh! Мачкат, блъскат..... Sad просто кошмар. Сега съм си вкъщи и не работя, заради детето. Още не е на ясла, ще тръгва септември и аз ще карам на болнични до края. Доки като ми чу ситуацията дори сама предложи от тук насетне да продължавам с болнични.
Тигърче, не се впрягай, супер ще си почиваш, ще ходиш по разходки с приятелки, ще разглеждате бебешки дрешки. То си е хубаво да не работиш, а и като нямаш за кого да се грижиш си е друго. Аз с малък разбойник на 2г, въобще не ми е почивка стоенето вкъщи. По-скоро работата би могла да ми бъде някаква почивка.
kristina_nk, просто явно такава поза ти е удобна нощно време. Щом не ти е дискомфортно и тялото ти се чувства добре, защо не. Вярно, че уж не било хубаво, ама все още нямаме кореми и не е пречка. По-натам няма да можеш да се обръщаш. Подсъзнателно нощно време ще спиш само на една страна. Неизбежно е.

# 203
matsutka , ох колко хубаво звучи така като ми го казваш. Най вероятно ще е така, сигурно бързо бързо ще свикна, ама още ме гони носталгията по това колко весело си прекарвахме на работа с колегите... newsm03. Ама като се замисля, за колко неща пък все нямах време преди....например гадните гардероби...ееее сега няма на къде да се мърда, особенно пък като се затопли вече, всичко в момента из тях е мата хари. Да не говорим, че за това има вина и ММ, че сега като бях в болницата и за една седмица сетете се какво ровене е паднало за да си намери това което му трябва например  smile3514

# 204
  • ул. "Мечтание"
Тигърче, мисли креативно!  Wink Сега пък ще имаш време за толкова други полезни и интересни неща, които не би могла да правиш, ако си на работа.... Например цял ден да се търкаляш по дивана и да си говориш на корема (бебето).  Mr. Green

Е, лесно ми е на мен, предвид, че да си стоя вкъщи си ми е най-естественото нещо на света. Simple Smile В офис почти не съм работила (общо взето само по практиките в университета), все от вкъщи съм работила, при това работа без работно време и без особена натовареност. Simple Smile

Yoanny, успех с търсенето на лекар!
На мен ми беше много трудно да реша къде да се запиша. Спрях се на няколко имена и накрая теглих чоп при кого да съм!  hahaha Joy

Кристина, щом все още ти се отдава да спиш по корем, не се впрягай. Не се тормози допълнително и да се чудиш как на сън да не се обърнеш по корем. Hug В някакъв момент ще спре да ти е удобно така и ще спреш да спиш по корем. Simple Smile Нищо му няма на бебето за сега.  Hug Аз вече по корем не мога да спя. По гръб само за кратко.

Снощи нещо ми беше някак много тежко. Място не можах да си намеря, въртях се много. Даже по едно време седнах по турски в леглото и бях решила, че така ще спя, облегната на таблата на леглото. Но се присетих, че две възглавници могат да ми помогнат и пробвах - едната я сложих зад гърба си, да ми подпира кръста, а другата между коленете и бедрата и определено ми беше добре. Заспах бързо. По някое време съм ги изритала, защото сутринта ги намерих на земята.

Вече подкарах ягодите...  Mr. Green Макар че от няколко дни ме мъчи една неприятна алергия и ще ми се наложи да се въздържам докато отмине.  Tired

# 205
  • София
Нощни, много е гот да работиш от вкъщи. Разполагаш с времето си, което е повече от важно.  Peace А не да мрънкаш на шефа, че детето ти е болно и трябва да си останеш вкъщи, а той да ти мрънка за това.
Никога през живота си не съм спала по корем. Мразех от дън душа. Но  Peace след първата бременност, след това кърмене 1г и 2м (беше ме страх да легна по корем, да не отиде папуто навътре  Mr. Green Mr. Green Mr. Green като спрях да кърмя основно спях по корем. Няма такова удоволствие от нова поза за сън  Mr. Green Та така до скоро. Сега пак спрях.  Sad Е, понякога я наподобявам с някакви усуквания, ама не е същото  Simple Smile

# 206
Йоани, добре си решила да си избереш лекар там, където мислиш да раждаш. друго си е да си познаваш лекаря като дойде моментът.

еспа, на мен ще ми правят амниоцентезата в частен кабинет, предполагам, че ще ме пуснат веднага. ужасява ме мисълта, че ще трябва да лежа в майчин дом. не знам защо плащам осигуровки като не ползвам ЗК за нищо Laughing

а като ви слушам как сте раждали разбирам на мен защо всички ми се кефеха колко съм кротка Mr. Green мен като ме боли стискам зъби, не викам. 4 часа, докато ми траеха контракциите си приказвах с акушерката, която ме изроди. не ме хващаха нещо уредите за тонове и тя седеше до мен, дрънкаме си и като види, че млъквам и ми се опъва лицето и вика "ааа, сега имаш контракция!" Laughing Laughing Laughing

твърдо съм на мнение, че не искам мм да е с мен дори и само защото на мен някой като ми съчувства и аз се глезя, а когато съм сама се мобизирам много повече. да не говорим, че според мен види ли какво се случва там долу после ще го е страх (няма да изпадам в подробности от какво Mr. Green). а и наистина знам, че има много травмирани от гледката мъже. имам приятелка психоложка, която казва, че редовно терапират такива. то и мен самата 3 дни ме беше страх да погледна да видя какво се е случило Mr. Green

# 207
  • София
Йоани, добре си решила да си избереш лекар там, където мислиш да раждаш. друго си е да си познаваш лекаря като дойде моментът.

еспа, на мен ще ми правят амниоцентезата в частен кабинет, предполагам, че ще ме пуснат веднага. ужасява ме мисълта, че ще трябва да лежа в майчин дом. не знам защо плащам осигуровки като не ползвам ЗК за нищо Laughing

а като ви слушам как сте раждали разбирам на мен защо всички ми се кефеха колко съм кротка Mr. Green мен като ме боли стискам зъби, не викам. 4 часа, докато ми траеха контракциите си приказвах с акушерката, която ме изроди. не ме хващаха нещо уредите за тонове и тя седеше до мен, дрънкаме си и като види, че млъквам и ми се опъва лицето и вика "ааа, сега имаш контракция!" Laughing Laughing Laughing

твърдо съм на мнение, че не искам мм да е с мен дори и само защото на мен някой като ми съчувства и аз се глезя, а когато съм сама се мобизирам много повече. да не говорим, че според мен види ли какво се случва там долу после ще го е страх (няма да изпадам в подробности от какво Mr. Green). а и наистина знам, че има много травмирани от гледката мъже. имам приятелка психоложка, която казва, че редовно терапират такива. то и мен самата 3 дни ме беше страх да погледна да видя какво се е случило Mr. Green
Хахахаха, все едно аз пиша. Едвам се престраших да се погледна. Да не ти обяснявам, че се миех почти без да се пипам, едва едва  Mr. Green  Моят вероятно няма да има нужда от терапия и ще издържи, ама аз не искам. Не му е мястото там. това си е лично мнение, разбира се. Нямам опит с присъствието на таткото и не мога да изкажа другата гледна точка.

# 208

Здравейте Simple Smile

megi_zdr  Хапвам плодове, но както и всичко останало и тях ям насила. Нямам абсолютно никакъв апетит тая седмица.

tigar4e Радвам се, че всичко при теб е наред и си си у дома.  newsm44

sis88matsutka на мен лекарката в 13седмица ми каза, че има вероятност да е момче. Но докато не е сигурна не вярвам. Имам приятелки на които да началото на 5-ти месец са смятали, че е момче, а то момиченце Wink

Wickedly, Благодаря Simple Smile

Juletо доста неприятно е това с бъбрека на ММ. Дано сега е по- добре.

Цветелина Костадинова радвам се за добрите резултати от БХС. Имаш си едно поспаливо бебче, за разлика от моето, което не спира да подскача, върти и ръкомаха. На феталната лекарката едвам го измери. Дано бързо оздравееш и да не те мъчи гърлото.

Еспа аз не си го представим с мен на раждането. Все си мисля, че после цял живот ще сънува кошмари, та това изживяване ще му го спестя.

kristina_nk и аз спя по корем. Всъщност от малка така съм свикнала и все се притеснявам като ми порасне  още малко коремчето как ще спя.

Момичета на вчера ами беше една от най- тежките нощи от както съм бременна. По принцип цикълът ми беше около 19,20-то число и винаги и придружен с ужасни болки.  Снощи много силно ме заболя десният яйчник и много се уплаших. Реших, че ще изчакам да видим дали ще отмине, а хапчета не искам да пия. Мина около половин час, и все така си болеше. Вкъщи имаме електрическо одеяло и си го включих да ме загрее и точно след 10мин. нямаше и помен от болката. Сега за щастие ми няма нищо, ама ММ го бях строила до вратата да ходим до Токуда в спешното и той доста се поуплаши, миличкият. Дано няма повече такива кризи Simple Smile

Пожелавам ви един много слънчев и топъл петък. И ако можете се разходете в това прекрано време.

# 209
Нощни очи , хихиихи да,да то и без това като съм сама по цял ден в къщи кой друг ще ми отнася брътвежите, освен бебо / милото дано  не му писна от много бъра- бъра, още преди да сме се срещнали/, а и добре, че сте и вие тука, че поне половината вие ще го ''отнасяте'' хихихи
Иначе за спането и аз спя по корем, незнам защо много ми се услажда съня по този начин, а когато ми е нещо тежко и не мога да се наместя, тогава гушкам едната възглавница и си подпирам един вид гърдите и корема с нея и заспивам бързи бързо  newsm03
Agness , и на мен миналата седмица /13г.с./, лекарката ми каза, че ще е момче, даже ми показа ''пилето'',  smile3521 ама то много ясно се виждаше, щото след голямо швъкане и кръстосване на кълките по едно време, бебо си сви крачетата към гърдичките и отдолу се видя атребутчето. И все пак лекарката каза, че е сигурно на 65-70 процента на този етап

Общи условия

Активация на акаунт