Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 980
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Сега при второто няма да си така , ще видиш. Първото винаги е най-трудно! И Цветенцето ще каже, че съм права.

# 451
  • ГО
Така е! При първото е най-зор.
С второто ми беше песен. И детето спокойно и майка му спокойна.

# 452
Добра вечер!

Камъче, силно гуш, настръхнах като четох как си препратила с детенце Hug. Двете ти дечица на каква възраст са, сигурно си писала, но не помня
Джулето, много благодаря за мнението за ваксинте, ценя го високо. Много сте сладки с малката бубулечка
Тигърче, за такава кашлица знам и отвара от лукова шума.Оправяй се бързо. За кафето – смята се, че кофеинът минава през плацентата и затормозява и без това незрелият бебешки метаболизъм. Но в същност за това дали наистина вреди няма доказателства, смята се че над 5-6 кафета дневно са потенцеално опасни...но не мисля, че нормална консумация може да навреди, за това и не съм го отказала. За да качиш снимка, трябва първо да я качиш някъде – фейсбук, фликр, прикачи, от там взимаш линк на снимката и тогава слагаш в бг мама.
Бориславка, никакви скрупули нямам за дрешки от приятелки, предишния път що дрешки ми дадоха, после аз предадох нататък.
За домашните любимци и бебетата – аз нямам проблем с това. С мъж ми и двамата сме кучкари, винаги сме живели с куче от деца. В момента имаме черена лабрадорка, обезпаразитена, ваксинирана и т.н, не се качва по мебели, така е научена. Косми пуска основно есен и пролет като сменя козина пък и наистина късокосместите пускат доста повече от дългокосместите кучета. Сами като беше малък, си играеше и пълзеше само в неговата стая, там кучето знаеше и не влизаше, а на вратата имаше бебешка врата-решетка и Сами не можеше да излезе от там, така че не съм се тревожила за чистотата, там където пълзи. Един единствен път кучето е влизало при Сами тогава и то, за да го спаси – аз бях в тоалетната, малкият докопал бурканче с пюре, нали е лаком и го бутнал, то се счупило, стъкла, чудо, кучето прескочило оградката и варди детето от стъклата, аз излизам от банята и чувам дете пищи, кучето цялото с кървава муцуна нярязана от стъкла и влачи бебето за дрехите далеч от стъклата. Но милата кучка много си пати от Сами по принцип, то е дърпане за опашката, бъркане в ушите, тормоз здрав, като го види и свива уши, ляга и немърда, чака да отмине хуната, търпи. Сега само да знае, че второ я чака, милата ще избяга сигурно
Цвети, много ме натъжи разказа за кокера ти Hug
Wickedly, след пентаксим на година и половина. Никога няма да разбера със сигурност това ли е причината, вече даже не го мисля, съсредоточила съм се върху това да работим върху проблема, почти е изчистил говора, поне е само това, можеше да отключи далеч по-страшни неща.
Жана, стискам палци амниото да мине леко.
Бену, успех утре, вярвам, че всичко ще мине по мед и масло и резултатите ще те успокоят. Колко време ще ги чакаш?
Маци, като четох за приятелката ти дето по телефона познала, че си бременна, се сетих с предишната бременост, стоя си на опашка за кюфтета в обедната почивка, аз в 3 ти месец, изобщо не ми личеше. На опашката баба с дете на 3 години. Малкото се обърна към мен и ме попита, лельо бебето в коремчето ти момченце ли е или момиченце. Щях да припадна.
Бонбон, спокойно - качват се кила, после ще ги сваляме, а Маци е обещала да помага. Аз съм плюс 4 и докато се тревожех пред докторката ми колко съм качила, тя ме изгледа супер изумена и само каза – ама бременна сте, нали не сте заблавила Laughing
Цветенце, разбира се, че ще се справиш. Както казва братовчедка ми – тя е с 5 – между 3 и 4 не открих голяма разлика. А с 5 беше като с 3 и 4

Хубава вечер!  bouquet

# 453
Много мило и умно куче.
И аз много обичам животни и ММ също. Гледала съм котка 19 години.
Със сигурност по нататък пак ще имаме животно.

Колкото до магазините втора употреба- един единствен път влязох, видях черна блуза- избеляла под мишниците и завалян панталон между краката и повече никога не съм влизала. Че аз дрехите, които изхвърлям са по- хубави. Сега се сетих- в магазин Мания. Дочух от познати, че толкова са си повярвали вече, че и цените са  ooooh!

Вчера бях на ЖК. Видях бебчето. Док не ми пусна снимка, но дадох урина, да изследваме белтък- беше отрицателен. Понеже като вляза в кабинета и сърцето ми ще хвръкне, и кръвното ми се вдига и всеки път ми предлага влизане в болница. И се подписвам, че отказвам. След 20 мин, вече ми е нормално кръвното. Какво е това чудо моето. Ако всеки път ще е така, просто незнам. Така още повече се изнервям и положението става по зле. ММ пита колко см е бебето. Док на мен ми каза, че си отговаря на седмиците, но като чух 8 см и се стреснах, че май не си отговаря. А и не съм сигурна дали сериозно погледна към монитора, че беше и от далеч.
Не съм сигурно в доктора си и ставам още по несигурна.

# 454
  • ул. "Мечтание"
Малееее! 10 страници сте изписали!  Shocked Браво на вас!

Ще видим дали ще мога да ви отразя подобаващо... Скривам в спойлер, да не си личи какъв чаршаф съм изписала!  Whistling
Скрит текст:
Здравейте , да помоля за пореден път да бъда добавена , или ако има проблем , просто кажете Simple Smile  Hug Hug

Пиши ми на лични с информация за себе си!  Peace
Иначе често изгубвам инфото сред останалите публикации.

Lovebug, много се радвам за вас. Ако имаш нужда от литература - пиши ми, ще споделя каквото имам под ръка (за съжаление предимно на английски).

Siqnie, честити сини гащи!

Камъче, аз ползвам натурална козметика от различни масла и флорални води. Много съм доволна!  Peace
Дано не се повтаря неприятното ти преживяване.  Praynig

Свет, Цветелина, много се радвам, че резултатите от БХС-то са добри.

Единственото, което ме успокоява е, че момиченцата се водят по-послушни  Praynig

Да бе...  Whistling Такива бесни моми познававам.  Mr. Green

Юле, много сте готини!  Heart Eyes

И аз съм фен на втората употреба.  Mr. Green Направо си я благославям. И за децата и за нас пазарувам от там. Преди седмица-две за 60 лв. заредихме пролетни дрехи за децата и ММ. Половината неща бяха чистак-бърсак нови.
Оборота на дрехи между роднини и приятелки при нас е непрекъснат.  Mr. Green Моите диваци доста късат и лекьосват дрехи. Ако непрекъснато трябваше да купувам, не знам къде щеше да му излезе края.  ooooh! Добре че има такъв обмен и магадини за дрехи втора употреба.
Отделно, че аз съм привърженик на максималното употребяване на вещи - за голяма част от нещата гледам първо дали мога да намеря втора ръка и след това вече търся по магазините за ново. Редовно се правят вкъщи чистки за неизползвани вещи, които подаряваме (ако са подходящи за употреба).

jana 1, дано мине леко амниото и резултата да е хубав!  Praynig Praynig Praynig

Моето Пег Перего е 8,5 кг и е доста стабилна. Имала съм по-тежки колички, които са били по-нестабилни от нея.  Peace Първата ми количка беше Кенгуру Виктория, викахме ѝ оранжевия танк. Супер количка беше! За жалост по-новите варианти на този модел не струват в сравнение с този, който ние имахме.

V V, първата бременност винаги вдигах кръвно, докато съм на ЖК. Надявам се всичко да е наред с бебенцето ти.

Искам да споделя с вас какво ми се случи.
От миналата седмица се обзаведох с контракции. Стягаше ме болезнено корема щом се изправя и походя.  Confused
Положението много ме озадачаваше и се зачоплих да умувам какво по ангелите става... Най-накрая се усетих, че от около седмица пия много малко вода и ям малко, при това предимно сандвичи и подобна суха храна (не защото не ми се яде или ми е лошо, а просто забравях да ям). Тогава ми просветна, че съм се обезводнила (и други признаци имаше). От вчера наблягам на вода, чай и пресни плодове, и зеленчуци и контракциите спряха.
Първата бременност също се бях обезводнила по подобен начин, но тогава вместо контракции ми падаше яко кръвното. Сега най-вероятно матката ми е по-чувствителна и за това се е проявило по този начин.

Стига съм дрънкала! Леглото ме зове!

Лека нощ!  newsm46 Сладки сънища на всички!  smile3524 Hug

# 455
Еспа, когато гледах едно клипче за филма "Хачико" съм ревала един час и само като си спомня и като помисля какво сме причинили на тази душица и сърцето ми се къса  newsm45 Никога няма да го забравя, винаги ще е в сърцето ми и никога няма да спре това угризение, което имам  Weary А относно кучето ти, невероятно е, толкова са умни тези кучовци, а и са ми любимата порода Simple Smile Моето куче, ако знате как го кръсти сестра ми??? Рики, но цялото му име е Рики Мартин  hahaha  Joy И майка ми има един случай с него, както си го разхождала и припада ( тя има епилепсия) и нашия, ако не е на каишка не можеш да го хванеш. Тогава не е мръднал от майка и е ръмжал хора, които са искали да помогнат на мама. Седял е плътно до нея докато се свести  Hug  А ето го и него:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4394210408542&set=a. … ype=3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4394208928505&set=a. … ype=3&theater
на последната е още малък, няма годинка  Hug  Heart Eyes
Аз също обичам животни, и моя мъж иска я котка, я куче, аз предпочитам куче, ама след рики, не искам пак да си причинявам такава болка Sad Ама ако някой ден детето или децата ми искат, няма къде да ходя  Crazy

Относно дрехите за бебо, кумата ми е обещала дрешки от нейната принцеса, като цяло имам повече дрешки за момиче , но ако е момче, ще трябва да си му купувам всичко сама  newsm78

V V, и аз на една консултация дигнах кръвно 150/100  #Crazy  Shocked А аз имам или ниско, или нормално кръвно, и се озадачихме с докито, та изчакахме още малко и след 10 минути го премери и беше 110/70, нормално. Та трябваше да си следя кръвното сутрин и вечер, ама аз нали съм смотаничка и не мога сама, много, и забравям плюс това, ама от утре започвам пак да го следя, че на 4.04 съм на преглед и трябва да дам инфо Simple Smile

Нощни, дано това да не ти се случва повече  Naughty Аз като забравя да пия вода и ме заболява главата, а аз по принцип не страдам от главоболие. А и аз пия много вода, но понякога от както съм бременна, не знам защо, забравям много. Даже забравям да си пия фолиевата кислеина и ето сега се сещам че днес съм я пропуснала  newsm78 Овцаааа съм аз, и то голяма  hahaha

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 23:51 от Цветелина Костадинова

# 456
Аааа изпуснала съм един пост за които роман мога да изпиша
Единственото, което ме успокоява е, че момиченцата се водят по-послушни  Praynig
Момиченцана НЕ винаги са по послушни. Моите като малки редовно се биха, дърпаха се, караха се и сега е така. Но само като са си вкъщи   Mr. Green На улицата са най-най-добрите деца, много се обичат и се подкрепят. Ако някой ги види като се приберат, изобщо няма да ги познае, редовно има кавги за безполезни вещи... Не искам да те плаша, обаче има много палави момиченца, майка съм на две такива  Mr. Green

# 457
  • София
Еспа, кучето ти е просто уникално. Нашата Лейди не беше толкова умна, а Голдънка. Тя ходеше подир него, само защото винаги е била много страхлива и всъщност го дебнеше коя тенджера ще извади и бягаше после надалеч  Mr. Green  Миличката ми, още ми е мъчно.
Ето я красавицата
Скрит текст:
За отделената стая за игра, тогава напълно съм съгласна да има куче  Peace Малкия не можех да го отделя, защото апартаментът на майка е устроен така и нямаше как, а и трудно бих издържала на мрънкането му пред решетката.  ooooh!
Цвети, ние пък само дрешки за момчета имаме. Аз имам от Алек, които в момента са при сестра ми за нейното бебче (момче). Тя купува допълнително още момчешки дрешки. Някои от тях ще са подходящи, ама повечето няма да са и ще трябва да купуваме нови, ако ще е мома.
Нощни, също съм фен на използването до край. Редовно си правя чистки, мразя да трупам вещи, които не са ми нужни. Покрай всичките ни местения разбрах, че човек можге да живее с малко и се убедих колко много ненужни неща имаме. Естествено веднага се отървахме от тях. Внимавам много какво купувам като уреди. Имам приятел, живее с жена си, майка си и дете на 1г и 6м в гарсониера, ама на квадратура към 40кв без тераса, супер малка баня...ако ти кажа колко е претрупано от глупости.  ooooh! На секцията прах не можеш да избършеш от ненужни джунджурии. Та си купил и хот дог машина  Shocked Е не ми го побира акъла.
Радвам се, че си преборила контракциите и най-важното е, че си открила на какво се дължат. Ама друго си е да имаш опит  Laughing
Аз пък въобще не се притеснявам като ида на лекар. Кръвното ми там винаги е бетон. Всеки път я питам сестрата и тя ми казва винаги 120 на 80
Камъче, Жабче, дано е както казвате. Дано не психясам още толкова. Все не ми се вярва, че ще ми е спокойно, ама щом казвате, значи е така.  Peace Hug

# 458
Ааа, и аз не съм съгласна за момичетата, на моя мъж племенницата е правена за момче, особено когато е сред хора е нещо страшно  #Crazy Лудото ленче  Joy Всички се хващат за главите  hahaha Иначе, като е вкъщи е коренно различна, пак е щура, но не толкова, колкото когато е сред хора и то много хора Simple Smile  А и аз съм била доста щура, не чак като мъжкарана, ама само бели съм правила и като стане нещо и едната ми баба, лека й пръст, винаги викаше, "Цветелиноооооо, какво пак направи"  Mr. Green

matsutka Тази количка, ми допадна че маневрена, сенника, това че двата коша могат да се слагат и към мен и в посока на движението. А и аз съм на първия етаж, верно имам стълби, първо на входа, после до нас, ама мисля, че ще се справя, а и цената ми харесва, ама ще гледам още. моя мъж иска помпащи се гуми, ама като прочетох повечето мнения че са отрицателни и мисля да се откажа от такива колички с такива гуми. А и на тази количка, не ми харесва че няма кош за кола, ама ще намеря, мисля че етърва ми има, ако не го е дала, де, дано да не е Simple Smile
Ох, каква е красавица само. очите ми се напълниха със сълзи, като я видях, нали съм ревла, пък за животни как рева само...  newsm45

# 459
  • София
Цвети, аз също съм на 1-ви етаж. Имам 3 стъпала до входната врата и още 10 до вратата на апартамента.  Peace Брутално е, да знаеш. И аз преди да родя първото все си мислех, че ще се оправя, е, оправих се, но не и както го бях намислила.  Peace Иначе количката е прекрасна, нооооо 14кг  Naughty Хабсурд  Mr. Green Кръстът ще ми е нужен още дълго време  Peace
И аз съм била дивак като малка. Коренно различна от сестра ми. Сестра ми е първо дете, по-голяма е от мен с 6г, но аз съм била дивак и за нея. Майка ми казва, че наистина съм й стопявала лагерите.  Laughing

# 460
  • ул. "Мечтание"
Нощни, дано това да не ти се случва повече  Naughty Аз като забравя да пия вода и ме заболява главата, а аз по принцип не страдам от главоболие. А и аз пия много вода, но понякога от както съм бременна, не знам защо, забравям много. Даже забравям да си пия фолиевата кислеина и ето сега се сещам че днес съм я пропуснала  newsm78 Овцаааа съм аз, и то голяма  hahaha

Благодаря!
Принципно главоболието е типичен признак на обезводняване.

матсука Peace
Майка ми е същински Плюшкин. В момента живее в голям апартамент и една от стаите, голяма спалня, е пълна с какви ли не вещи, чак вратата не може да се отвори.  ooooh!  Tired Във всички останали стаи всичко е на вили и могили, пълно е с какво ли не.
То нейното си е болестно състояние направо, ама да видим, кога на двамата с брат ми ще ни кипне и ще изнесем  поне 2/3 от апартамента без да я питаме въобще. Whistling

# 461
  • София
Нощни, напълно ви разбирам. Баща ми е същият. С майка ми се разведоха и той живя дълго време сам в общия им партамент, в който живеехме всички като семейство 20 години, че и отгоре. Та стана така, че той живя сам около 2 години. Апартаментът има кухня, хол и две стаи. На нищо не приличаше като се изнесе баща ми. Не бяхме влизали вътре от 2 години и като видях за какво иде реч, лошо ми стана. Майка ми не й ес захващаше да чисти и хвърля. Седя празен 1 година и добре че решихме да живеем тук, че да се изрине. Сега тук живеем ние с ММ и детето, а преди това ММ и майка ми ринаха боклуци 2 седмици.  Shocked Добре че поне е ремонтиран, та само имаше за изхвърляне.  ooooh!

# 462
  • София
Ох, каква е красавица само. очите ми се напълниха със сълзи, като я видях, нали съм ревла, пък за животни как рева само...  newsm45
Леле, Цвети, не съм видяла последното изречение. Май не трябваше да слагам снимката, че наистина тая й е много сладка. Сори, че те разстроих.  Hug spoko

# 463
Здравейте мами, честито Благовещение! Нека се радваме на живи и здрави бебчета септември!

Аз усетих бебка и съм много щастлива.  Heart Eyes Днес даже беше много активна. Междувременно при мен се обади синузита...релно съм имала такъв като ученичка в гимназията и до там Sad. Личния препоръчва биопарокс още 10тина дни, при все че съм го ползвала вече 5. На мен хич не ми се ще. Правя си инхалации, слагам си морска сол на челото и мед в ноздрите, захаросан. Ако някой знае още някакъв трик, който работи, моля да сподели.

Аз почнах ягодите още преди седмица-две. Не се сдържах  #Crazy

тигърче честити сини гащи. Ние за сега зме с девойка Simple Smile аз също не ходя вече на работа и практикувам разходки из квартала. Отразяват ми се добре Peace
Рапунцел честито за сините гащи и на теб Simple Smile
Мама жаба добре дошла     bouquet
янче въпреки, че ми е първа бременност и живот, и здраве ще бъде първо детенце е добре, поне за мен, да науча междудругото и за възможните проблеми с отглеждането на детенце в бъдеще. Няма смисъл от две теми, дс не говорим, че по-опитните, както виждаш дават ценни съвети.

Относно цигарите - пушех по кутия на ден. От 1ви януари не съм палила. Пушеше ми се няколко пъти и до там. Помогнаха ми поне за това киселините. Сегс щом надуша ММ, че е пушил му се карам, щото ми става зле от цигареният дим.

Цвети и аз съм финансовият контрол в къщи, че иначе ще е страшно. То са чаркове за компютри, за коли, ужассссс. Иначе от време на време пийвам биричка. Не повече от една на седмица, да речем. Сега като стане топло ще върви с картофкииии smile3521
Сияние добре дошла и честито!
камъче със сигурност ще си взема слънцезащитен крем за лице скоро. Много съм бяла и с тия разходки трябва да се внимава. Като си взема ще пиша.
каая на мен спина бифидс ми излезе 18лв в Щерев, АГ-то ми взе материал за изследване на прегледс в 13та седмица някъде. Дорине знаех, че се прави подобно нещо.
маци  Hug за кученцето. Ние мислим бебка да я гледаме с две котенца. От сега е война с родителите...

# 464
Първо lucky14 благодаря ти!
Второ, поразрових се в темата и честно казано ми стана малко обидно. Ние майките, които не ни е първо дете да не сме по различни,че нашите съобщения се приемат като спам от някои потребителки. Мили мами, които тепърва ще стават мами, ако моето присъствие ви напряга, не с голямо удоволствие няма да пиша. Харесва ми, че мога да споделя майчините си трепети с други мацки, които ще раждат през септември и ми е приятно, че сте толкова, но от дете знам - Ако не съм желана някъде да не се бутам.

Общи условия

Активация на акаунт