Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 915
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • ул. "Мечтание"
Добро утро!

Каая, миличката!  Praynig
Отиди и при ЛЛ да те види и да ти даде направление за специалист, ако е нужно. Възможно е да не е свързано с бременността.
Бих сменила лекаря на мига.  Peace Говори и с ЛЛ дали не може да ти продължи този 30 дневен болничен, в случай, че не намериш до тогава кой друг да ти води ЖК.

Агнес, оправяй се! Дано е отминало.  Praynig

Muce, добре дошла!

Цветелина, ела ми пък на гости!  Mr. Green Кеф ти Камчия, кеф ти Галата, кеф ти Аспарухово, кеф ти варненските плажове, кеф ти Черноморец.  Sunglasses Wink Избора е голям!
На свекърва си викам "баби" (това откакто се роди големия ни син), тя си умира от кеф! Crazy Heart Eyes Мъж ми и той ѝ вика така. Joy Преди това по име ѝ казвах. На свекър ми по име казвах също.

Колибри, изчакай разговора с генетика. Такова разминаване в резултатите на двете БХС-та не знам как се тълкува. Дано всичко да е наред!  Praynig

Еспа, обсъди нещата предварително с лекаря. Често се случва при уговорка да се направят нещата така, както ти ги искаш, а не както е рутината в болницата.

Преговаряйте смело за правата си! Иначе никога няма да се научат, че има и други начини.  Hug

На мен книгата за крясъците не ми допадна, въпреки, че има полезни неща там. Повече харесвам "Как да говорим така, че детето да слуша и да го слушаме та … е да говори".

Цветелина, случайно да си спала на една страна натискайки гърдата?  newsm78 Принципно такива еденични болки, които отминават бързо не би трябвало да са проблем и най-вероятно са свързани с промяната, която настъпва в гърдите ти.

Жалко, че в Токуда не са напреднали по темата кърмене.  Rolling Eyes Когато раждах там такива глупости ми наговориха, така ужасно ме объркаха.  ooooh! Tired

Полезно е, ако желаете да си попълните знанията да ходите на срещи и лекции на НАПК и ЛЛЛ. В началната страница има и линкове към блогове на консултанти по кърмене и на IBCLC-та.  Peace На срещите, освен информацията, която ще получите, ще се срещате и с кърмещи майки, което действа много добре.  Flutter

Йоани надявам се да откриеш решение.  Praynig

# 661
Здравейте Мами!
Не е истина как пиша вече за трети път и нещо става и го изтривам..... newsm78
Напоследък успявам само да Ви изчета, но не и да се включа.
Вече от два дни и аз не съм на работа. Моята док ми се скара че ходя да се ядосвам и аз май само това чаках....а и пред перспективата да работя събота и неделя и на официални празници, за да угодя на новите шефове и техните болни амбиции в държавната администрация...хайде няма нужда...този път без мен!!!
Стана ми малко гузно, защото не съм от тези дето се скатават, но обстановката някак си го налага, не е никак здравословна за мен в момента!
Онзи ден една неприятна колежка като разбра че съм бременна и си залепи ръцете на корема ми ми стана изключително непритяно  Shocked И избобщо там където работя е едно гнездо на змии май. Затова и до сега не им казвах за добрата новина, прикривах с дрешки, но взеха да ме спират и колеги мъже да питат вече нямаше как...Казах тук там и излязох в болничен и ги оставих някои с пръст в уста... В момента не ми е до тях и искам да се поотърся!
Надявам се да запълня времето с приятни полезни занимания, а и имам нужда от една почивчица Simple Smile
На всички мами които са научили пола, Поздравления!  bouquet
Нашето мъниче си беше вдигнало крачетата почти на главата и в тази навъобразима поза неможахме да видим нищо, но се посмяхме...за сега само ранни предположения за мома Simple Smile
На всички мами, които чакат изследвания и им предстоят такива, пожелавам успех и положителни мисли!
На Каая пък и пожелавам добър доктор, защото явно настоящата дама е за смяна, определено #2gunfire

Пожелавам Ви хубав ден и приятни занимания! Twisted Evil

# 662
Забравих да добавя и за моренцето..живот и здраве и ние сме резервирали началото на юни на нашето море(на Аркутино). Миналата година беше много спокойно и релаксиращо по това време..без напрежение и съвсем като почивка, а и сега мисля че ще е подходящо за коремчо. Grinning

# 663
  • ул. "Мечтание"
Добавих анкета за заглавията, моля гласувайте!  Hug

# 664
  • have faith and be patient ..

За моренце Вече имаме запазено студио в прекрасна къщичка на плажа на беломорието за първата половина на юли. Тогава ще съм в 7 месец  Blush вярвам, че всичко ще е наред. Къщичката е на плажа с борова горичка и ливадка отпред, а точно пред ливадката е плажа. Има сянка, така, че ще си почивам сигурно през по - голямата част от времето под нея  newsm53

Здравей , може ли малко инфо за това местенце , доста ме заинтригува . Ако може и линк няма да ти се разсърдя Simple Smile)
Относно магнезия - заради предишната ми неуспешна бременност ( аборт в много късна седмица поради силни контракции и последвало разкритие ) този път започнах да пия магнерот още от 2-рия месец (макар ,че знам че действал от 4-тия ) . На предната ми бременност наблюдаващия ме лекар изобщо не ми е споменавал за магнезий , нямах си на идея какво изобщо е добре да се пие - за което съжалявам ,че не съм се информирала сама . За това този път съм си самоназначила по схема и магнезия и дуфастона и наш па-то , и органичните витамини за бременни и омега 3-то с повече DHA ( много полезно за развитието  плода по време на бременност ,а и на деца до 2-3 годишна възраст )  Simple Smile) Само биозин мама ми беше препоръчано от двама лекари в следствие на тежък грип  .Не виждам нищо лошо да се пие и без оплаквания (магнезия специално ), нещо като профилактично ,а и така съм къде къде по -спокойна ,че този път ще овладея положението  Praynig
 Относно процедурите - не съм спирала ежемесечно с кола маската и  епилатора (то аз от години  никъде не се бръсна като се замисля , даже нямам моя си бръсначка ) Не съм спирала и с  подстригването , маските за лице , грижата за нокти и т.н. Даже и кичури си правя ,представяте ли си  Simple Smile) Лек ден от мен и много  Hug

П.П. Забравих дали съм споделяла с вас - имах много ранна прогноза за момче , но след около седмица вече беше сменена с такава за момиче .. може пък да съм му отрязала пишето с това мое ежемесечно подстригване  Mr. Green Настроена съм ,а и искам да имам както момиче така и момче ,ще се радвам много и на двете ,само всичко да е наред  Praynig

# 665

Добро утро!!!

С. Алекс, какъв магнезий пиеш прахчета или таблетки. Каква марка?

Хубав и слънчев ден!!

# 666
  • София
Ади, може ли и за мен линк  Praynig Така описано звучи просто прекрасно.  Heart Eyes
Аз нямам с какво да се включа тази сутрин. Всеки ден едно и също при мен. Снощи имах зверски киселини и не успях и да вечерям дори.  Sad Дано днес съм по-добре. Не излизаме навън, понеже по градинките има само болни дечица, а като излизаме с колелото малкия винаги се спира в някоя градинка. В момента го пазя, защото е след ваксина.

# 667
За спина бифида да кажa, че моята лекарка смутолеви, че отделно изследване за това не се правело. Оглеждало се бебето на ФМ през 11-13 седмица.Но доколко е вярно нямам идея, наистина го каза малко уклончиво и несигурно.Може и на мен така да ми се е сторило.

Още едно питане, извън темата: защо някои никове на мами са в сиво, а други в синьо? Някакъв ъпдейт на сайта ли?

Относно кг – аз съм +2, като тях ги качих този месец. Вярно хапвах повечко тесто, но според мен за кг задържаме и вода, както и матката, и бебето растат.

Сетих се да ви питам още нещо – отдавна ми се иска да си купя книга за пренаталното възпитание? Някой да препоръча нещо? Или пък да споделите от опита си? Може и линкове в нета 

Относно бебефоните – наскоро близък му се роди дете и видях, че са с филипс. Не са се оплаквали да са недоволни.

Гласувах вече в анкетата, а някои от предложенията мисля, че ще са съвсем подходящи за следващите теми, ако сега не бъдат избрани 

За мамолог – от няколко години аз имам аденом на едната гърда, която никой лекар не можа да открие как се е появила, защо е там и как да я няма. Моята бучка расте когато съм в овулация и изчезва когато ми дойде. Сега по време на бременността я няма. Но пък при един от прегледите ми откриха киста на другата гърда, казаха ми че след раждане и кърмене може сама да изчезне. Добре че ме подсетихте за тях, нужно ли е да се ходи на лекар за тях по време на бременността?
На лекар съм ходила в Токуда. Това е може би една от болниците, в които бих казала че съм доста доволна от обслужването.

Сега по темата с лекарката, която ми следи бременността. Честно казано няколко вечери вече не мога да спя качествено от случилото си. Само ще кажа, че болничен ми даде засега, но след като си поисках. За болничния сега не е правила проблем, но ми стана ясно, че ще направи в последствие 
Не искам да я сменям, не за друго, а защото знам колко нерви ще ми струва това. Още в началото ЛЛ давайки ми направлението ми натърти 5 пъти, че друго не може да ми даде. Аз знам, че може да си сменям лекаря ако съм недоволна, но означава това да се карам с нея.
Ох, ще го мисля. Ако си сменям д-ра, нужно ли е да уведомявам сегашната и да вземам някакви документи от нея. Между другото вчера си донесох изследванията от ФМ и й ги дадох да ги види и не ми ги върна, а нямам копия от тях 
Отделно имам допълнително здравно осигуряване. Мога да проуча къде бих могла да се следя с него, но тези лекари дали могат да ми дават болничен?
Толкова съм ядосана, едновременно обезверена, че бях решила със следващото направление да влезна при друг лекар и да му дам направлението само ако е съгласен да ме изпише болничен Grinning
Не че не мога да го направя, но и този ход не е правилен 
И последен въпрос – какво означава да ме е регистрирала лекарката като бременна?

# 668
И аз се интересувам от бебефон, ще ми бъде много необходим. Ако някой има наблюдения, ще се радвам да сподели.
Каая, смени си и ЛЛ тогава. Какви са тия лекари  newsm78

# 669

Добро утро!!!

С. Алекс, какъв магнезий пиеш прахчета или таблетки. Каква марка?

Хубав и слънчев ден!!

Сега съм си купила от аптеката Магнерот 500 мг таблетки   , но е на свършване и мисля след консулт с наблюдаващата ме лекарка да продължа с това  

# 670
  • София
Каая, регистрация като бременна означава, че имаш едни определени безплатни неща, които ти се полагат, когато се запишеш на Женска Консултация. Веднъж записвайки се, получава 2 безплатни видеозона за цялата бременност и изследвания също безплатни. Води ти се картон, всеки месец ходи, правят ти измерване на теглото, на корема, на кръвното и евентуално видеозон. Ако са ти свършили тези по здравна, си плащаш. Какво точно имаш като безплатни изследвания и колко пъти през бременността не знам наизуст, но в нета можеш да прочетеш. Не знам дали за всичко това питаш, но надявам се инфото да ти е било полезно. За доп. осигуряване нямам никаква представа.
Ти как мислиш да я врънкаш за болничен, ако не я смениш? Ако си твърдо решена да я сменяш, наистина настоявай пред личната, ако трябва й занеси черно на бяло закона, че не може да ти отказва направления за ЖК. Просто не може. със сигурност няма да ти е до главата и личната да сменяш в момента, за това единственото решение е да си търсиш правата. В крайна сметка защо трябва да си мека, при положение, че става въпрос ца теб и за бебето ти. представи си, че бебето се е родило и трябва да се бориш със цъби и нокти с някой лекар да ти даде направление. Няма ли да го направиш? Това, че бебето е в корема още не го прави маловажно. Търси си правата. Звучи банално, ама си е самата истина. Знам, че искаш всичко да стане кротко и мирно, но виждаш, че няма как. Аз също не обичам да се дърлям с доктори, но когато става дума за детето ми, да ме видиш каква зла ставам.  Twisted Evil

# 671
Каая , ама тя и личната ти е за бой, как така ще ти каже, че не може друго маправление  #2gunfire . Моят личен, като си взимах първото направление за ЖК, ми каза, че ако не ми хареса при тази гинеколожка, имам право да я сменя, само че трябва да са минали поне 10 дни откакто ми е издал направлението за да пусне ново. Аз понеже имам намерение да я сменям към юли месец, и всяко едно изследване си го вадя на ксерокс, макар, че дори да ги нямаш не е чак такъв проблем, новият ти лекар ще ти пусне нови.

# 672
  • ГО
Аз пия Магне Б6, магнезий и витамин Б. Изписа ми го гинекологът, заради напрягането на матката.
Той ми каза, че е много доволен, че отново на пазара излязъл този препарат, защото преди време бил изчезнал.

# 673
Абе момичета , лекартката може би я е питала защо не е минала през регистратура да си регистрира прегледа , не че изобщо не е регистрирана като бременна  Mr. Green Това са моите съмнения  Wink

# 674
  • София
Абе момичета , лекартката може би я е питала защо не е минала през регистратура да си регистрира прегледа , не че изобщо не е регистрирана като бременна  Mr. Green Това са моите съмнения  Wink
Може и така да е всъщност и аз в началото се замислих са въпросната дреболия. Това не й дава право да й отказва болнични в нейното състояние.

Общи условия

Активация на акаунт