СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ деца,те са нашите слънца!

• 87 871
  • 684
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Нищо не пише на сайта на училището ,освен "Информация ще бъде качена след заседание на педагогическия съвет!" ,а ми е важно .За Шилер и Луис Карол приемат заявления до края на месеца ,а в Шилер може да се отбележи само едно училище .

# 541
  • София
v_spasova: Много благодаря за съветите. Свалих разни неща от Крокотак. Ние имаме подобни книжки и карти, с които Матея се занимаваше преди време.
При нея проблема е, че всичко й омръзва много бързо и ако не се справи с нещо определено, оставя всичко. Инат страхотен е също и ако не иска да направи нещо - не става. Да не говорим колко чувствителна и докачлива е. Ужас.
Много обаче обича да рисува и се справя доста добре, поне според мен. Понякога може ден да изкара само в рисуване.
За училището и за първи клас още не ми се мисли. Спряла съм се на три училища горе долу в района, но като гледам ако нямаш връзки няма как да стане. Все сме извън района, а на другите критерии хич не отговаряме.

# 542
  • София
Герганака ,доколкото знам за тази възраст 20-25 минути им е макс ,за да им се задържи вниманието .

# 543
Здравейте, много отдавна не съм влизала в темата.
Много ще съм благодарна, ако ми препоръчате добър детски зъболекар в Пловдив.
Има ли детенце с умъртвени зъби? Прези половин година бяхме на преглед, всичко беше идеално, сега два зъба, които са за умъртвяване  Confused Изобщо не знам как стана това.

# 544
  • Варна
marigold_, кой велик ум установи това? При млечните зъби липсва това което се умъртвява при постоянните. Това разбирасе не означава, че не могат да заболеят и да трябва да се лекуват. Сменете си зъболекаря. Peace

# 545
А как се лекува млечно зъбче, където нещата са стигнали до нерва?
Много сериозно ме развъртат тукашните стоматолози.

# 546
  • София
Лора направи пулпит на 4г6м някъде, насред зима. Ревеше от болка и по спешност ходихме по нощите да започнат да правят зъбчето.
Със сигурност слагаха лекарство няколко пъти. После и пломба има. Сега зъбчето не е бяло като другите, а стои розово.
Това не е ли умъртвяване? Т.е. не се ли казва така тази техника? Просто ми е интересно.

# 547
На мен ми казаха, че ги умъртвяват, но с по-леки лекарства отколкото при възрастните.

# 548
  • Пловдив
Ако още ти трябва - пиши ми, да ти дам координатите на нашия семеен зъболекар.
Не е детски, но Дидко го водим от шестмесечен, (малката - от осеммесечна) при него и сме доволни. Има подход към децата човека Peace

# 549
  • София
Ако беше за Сф. веднага препоръчвам тази лекарка, при която ходи сега Сами. От 5-ти опит я намерихме т.е. преди това минахме през други 4-ма. Като едната се води детски зъбар, с нам си к'ви хвалби и от позната, и от форума тук...

При сегашната лекарка ходихме поне 6-7 пъти в рамките на 2 месеца, за да се опознават. Тя го оставяше да пипа по машината, да си играе, да сваля/вдига стола. И вече 2 пъти даде да му работи по зъбчето.

Добре, че я намерихме и че се получиха нещата. Иначе бяхме решили да го заведем, да му боцнат една упойка и да му оправят зъбите. Което много не ми харесва - за всеки зъб да се прави упойка. Като при него е хубаво, че не го боли. Ако беше писнал от болка както кака му навремето, упойката не му мърдаше.

# 550
Мъниче, ще съм благодарна за координати.
Ужасно подхождат тук при нас, вадят млечни зъби с по-дълбоки кариеси, вместо да ги лекуват. Ранното вадене на млечни зъби води до разкривяване на постоянните и после се създава работа и за ортодонтите  Confused
v_spasova, за София ще ми е по-трудно, да.
Иначе за две по-малко кариесчета синът ми даже не се притесни на стола. Но му слагаха упойки, аз самата от много години не искам да се тормозя без упойка. Интересно как до много късно не съм си помисляла да ме обезболяват и нямах проблем със зъболекари.

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 17:33 от marigold_

# 551
Здравейте мами. Радвам се че повечето от вас още пишете във форума. Някой от вас може и да си ме спомнят, пък може и да не. Много време отсъствам от тук. Децата ни вече пораснаха  Hug  Моята Антония расте и хубавее, голяма госпожица ми стана, кипра и половина. В семейството ни се случи нещастие, за съжаление нашия тати почина  Cry  Това се случи 2013 г. Антония много страда и едва ли ще си го спомня. Бегли спомени ще има за баща си. Това е причината поради която не съм писала тук с години. Това са годините през които семействата са най-щастливи, а аз трябва да отгледам детето си сама и сама да се боря с живота. Тежък е живота, но винаги ни поднася най-неочакваното. Гадна съдба. Надявам се при всички вас нещата да са съвсем по различни и да сте щастливи. Дано дечицата ни да са живи и здрави. Детето ми е моя живот и моята надежда.
Обещавам да се включвам честичко отново.
Хубав ден желая на всички и едно незабравимо лято и летни преживявания  Hug

# 552
  • София
gerinceto, много съжалявам Sad
Ако имаш нужда от помощ за нещо, пиши. Аз лично, ако мога, бих помогнала, дори и да е с нещо дребно.

# 553
  • София
Мила, Гери,
И аз отскоро отново се включих в редиците на септемврийските майки.
Децата наистина порастнаха, проблемите и грижите станаха повече, някои родиха още дечица и време за форума няма. Но винаги е хубаво, когато хората отново се "срещат" и общуват.
Приеми съболезнованията ми за таткото и пожеланията всичко вече да е наред и отново да се почувстваш щастлива.
Аз също отглеждам Матея сама, защото се разделихме с таткото, който почти няма общо с нас и знам с какви трудности се срещаш и как се чувстваш в определени моменти.
Радвам се, че си отново сред нас.

# 554
gerinceto, съжалявам за загубата ви!
Знам, че колкото и време да мине, болката и празнотата си остават....
Но си имаш Антония и ви предстоят много щастливи моменти!
Прегръдки от мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт