"Селски" номера и пинизи

• 5 183 989
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 105
Руснаци предимно ако има значение.
Българи не го правят, да. Основно от бившите съветски републики.

# 106
Обсъдили сте омразното кликване, тип "обади ми се ти, че съм тарикат". Имам(х) близка приятелка, съквартирантка и колежка, която все така действаше, а по-късно изобщо спря да ме търси и ако някой се сеща за празник или просто ей-така, това съм аз. Болно ми е, аз също не съм цъфнала и вързала. Когато тя има нужда от нещо, отново само кликва, в този случай обаче го прави по-често - "на зор съм".

Други са се опитвали да пестят от глупости и да цепят стотинката на две: "ааа, как да давам пари за тоалетно блокче!",  "няма да слагаш пълна капачка от препарата, че да има за по-дълго" и пр.

Лошо впечатление ми прави, когато сме няколко души и закъсняваме заради транспорт. ЕЙ, значи, стиснатият от девет кладенеца вода вади да не се хваща такси! А ако не дай Боже хванем, то винаги казва "Добре, ама ти седни отпред, че аз не мога"  Mr. Green и бързо се шмугва вътре!  Joy

Много е лошо да се комбинирате за подарък на общ приятел: почва се обикаляне и мрънкане. Все нещо не харесва, все измисля вместо да си каже, че това е цената. Купуваме комплект козметика за, например, 15 лв. - плаща тя, купуваме и букет за 15лв - плащам аз, накрая вика "Ама нещо не излиза сметката" и смята ли, смята, ти се чувстваш като крадец, защото се съмняват в теб, обясняваш логиката на сметката ( Shocked), чудиш се как да не засегнеш отсрещния, че дребни и че е тъп и така.. Аз се научих просто да кажа, че съм готова да уравня дела както другата страна прецени и че повече общи подаръци няма да правя. Е, обиди се. Хайде, обяснете ми на мен като на идиот от най-най- знаете кои защо един шмекер се засяга когато му покажеш, че не си баламурник?

Колежки редовно се сваляха с по-горестоящия от нас и излизаха на кафе с него без нас, другите, и то демонстративно и в работно време, а след това мигаха с оченца да им свършиш работата, че и те заплата трябва да вземат. Колегиалната етика и взаимоотношения не са каквито трябва да бъдат. Добре, веднъж, два пъти, ама ..  Rolling Eyes

Плащането на сметки в заведение са комична случка, както сте отбелязали. Започвам да се замислям обаче как е правилно да постъпвам, за да не се окаже, че съм направила лошо впечатление на някого.

# 107
  • София
За първи път чувам за такова..преселение  Rolling Eyes Звучи ужасно, не разбирам защо сте търпяли.

Тези, които живееха по морето, често се оплакваха от нашествие на роднини и познати през лятото. Не беше нещо необичайно.

Другото, което мразя, е това зареждане с негативна енергия. Някои хора ти се обаждат само за лошо и като видя, че ми звънят, косите ми се изправят  ooooh!

Комбинирането за транспорт, подаъци и т.н. сме го правили преди много години и то само по веднъж /бяхме още гаджета/. Повече не повторихме  Stop

# 108
 Ох, сега се сетих за нещо, с което баща ми ме подлудява. В Свищов, където живеят родителите ми, пенсионерите обикалят цял ден между Била и Пени маркет да сравняват кое къде е по евтино. Баща ми дори за хляб ходи там и винаги се връща с 5-6 торбички, от онези за плодове и зеленчуци ooooh! Не е ясно за какво му са, то дори не са торбички с дръжки.

# 109
Скрит текст:
За първи път чувам за такова..преселение  Rolling Eyes Звучи ужасно, не разбирам защо сте търпяли.

Тези, които живееха по морето, често се оплакваха от нашествие на роднини и познати през лятото. Не беше нещо необичайно.

Другото, което мразя, е това зареждане с негативна енергия. Някои хора ти се обаждат само за лошо и като видя, че ми звънят, косите ми се изправят  ooooh!

Комбинирането за транспорт, подаъци и т.н. сме го правили преди много години и то само по веднъж /бяхме още гаджета/. Повече не повторихме  Stop
За безплатното море:
Съученичка се запозна в IRC (о, темпора, о, морес! ) с момче от Варна.  Замина в началото на ваканцията да си търси работа там, не намери, но остана у тях, в гарсониера, с момчето, майка му и болната му възрастна баба цяло лято. Даже на гости ме покани  Shocked
На другата година отиде в Бургас - чрез запознанство през форум. Разказвала ми е как не ги е било срам ония (момче+гаджето му) да правят секс докато си мислят, че я няма и колко гадно се чувствала.

А се предава не само лошата енергия от оплакванията, но и лошата от надуването и самохвалството. Ако някоя съфорумка е имала случай да ѝ звъннат само за да ѝ се похвалят и да я накарат да се чувства зле, че, виждаш ли, не е толкоз успяла, ама от тях да мине - търсят я, значи се е слувало и с други, не само с мен.

# 110
Ох, сега се сетих за нещо, с което баща ми ме подлудява. В Свищов, където живеят родителите ми, пенсионерите обикалят цял ден между Била и Пени маркет да сравняват кое къде е по евтино. Баща ми дори за хляб ходи там и винаги се връща с 5-6 торбички, от онези за плодове и зеленчуци ooooh! Не е ясно за какво му са, то дори не са торбички с дръжки.
E, това е друго. Възрастни хора - пестят. А и освен това се разнообразяват малко като няма какво да правят цял ден.

# 111
  • София
Голяма част от детството съм живяла в чужбина. Предполагам, затова не съм чувала..не знам.

Но пък лятото винаги си идвахме и ходехме на море. Никога не сме нахалствали на познати, безумно е това  Tired

А, ти затова си изненадана. Натрисането на роднини в курортни градове и столицата беше  нещо като национална традиция. То затова морските жители се пазят от запознанства в началото на лятото  Simple Smile

Мда, още един нашенски феномен, който се радвам, че съм пропуснала  Rolling Eyes

Добре, че вече не се практикува. Отвратително  ooooh!

# 112
Скрит текст:
З

А се предава не само лошата енергия от оплакванията, но и лошата от надуването и самохвалството. Ако някоя съфорумка е имала случай да ѝ звъннат само за да ѝ се похвалят и да я накарат да се чувства зле, че, виждаш ли, не е толкоз успяла, ама от тях да мине - търсят я, значи се е слувало и с други, не само с мен.

Точна така. И едната и другата крайност мразя. Мрънкането и подсмърчането наистина натоварват, обаче има една категория познати, които малко като живнат финансово и стават непреодолимо противни, демонстративно ми дават да разбера, че са върхът на сладоледа и аз не мога да се меря с тях, благосклонно ме съветват как да възпитам детето си, че да стане милионер, каква кола и апартамент да му купя /като че ли на мен някой нещо ми е купувал/.  Стигна се до там, че на вечеря у дома се изказаха колко са изгладнели хората от нашата професия......и  се почувствах много зле от това тъпо изказване, още повече че не е вярно.

# 113
За тъпотиите на нашите и свекърите и бивши шефове трябва цял ферман да напиша, затова случки с познати..
Една "приятелка" когато бяхме съученички все ми взимаше книги "назаем" да чете във влака, когато пътуваше за родното място-така и не ми ги върна, а въпросната я бях приютила за около 6 месеца вкъщи, след като напусна квартирата, тъй като щяха да я продават. Слава Богу, че се събра с кофти компания и взе да се прибира пияна та да ми се отворят очите и да ѝ покажа вратата!
Друга "приятелка" и съквартирантка се беше научила да си дава всичките пари за козметика и парфюми, а от моите неща в хладилника не само да похапва, ами и да прави сандвичи на гаджето си ooooh! Когато се преместихме в по-голяма квартира с още едно момиче, започнах да държа храната в шкаф при мен и тя веднага се преориентира към другата мома  Mr. Green Че даже и после се изнесоха на друга квартира двечките  Joy та се отървах Peace
И отделно преди давах луди пари за телефон, защото приятелите ми се разпръснаха и нали все нямаха пари за ваучери и сметки и аз тъпачката въртях ooooh!
Сега вече никой не търся, който няма пари да ми пише във фейса съм казала и да видиш как бройката спадна драстично  Mr. Green но ми е 100 пъти по-добре така!

# 114
Grinning И като им кажа,че нямам търпение да ги направят с пари...се сърдят. Работя на такова място,че ги виждам всекидневно. Другото - при печивата има и щипки и ръкавици-кой ,както му е най-удобно и лесно-да си вземе от това,което е избрал. Е,не-с ръчичка Confused и най ми е любимо,като направя забележка,да ми отговорят-ама аз пипам само това,което взимам. Е,това само ти си знаеш. Няма как аз да го знам или другият клиент след теб. Ако изобщо отговорят....Обикновено ти се сопват и после се оплакват от некултурно обслужване  Stop

п.п. Тези торбички без дръжки по принцип са предназначени за плод-зеленчука . И пристига клиента на касата,увил в една -шоколад,в другата-сапунче,в третата сложил суха пастичка...а мрежата лук -без. И както си вървял из магазина наръсил също като един същ Хензел люспи от лука по цялото трасе.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 21:49 от ol

# 115
  • София
Милитана, пак си ме объркала с цитата  Peace  Hug

В университета имах колежка от Македония, която редовно ме молеше да звънне ''само за половин минута'' на техните и на гаджето си. Не ми беше удобно да и откажа. Тя се извиняваше и отиваше на някъде си, уж за да говори на спокойствие. Няколко пъти сметките бяха впечатляващи  Wink

Бившият ми мъж по едно време се ядоса и предложи да и купи отделна карта. Пък и беше ревнив, все не вярваше, че някой друг навърта сметки с Македония-та  Joy

ол, пипането на храна с ръце ме вбесява и мен. Сега браня хляба от малката, щото само като види отворите в ''кутиите'', и веднага тръгва да бърка. Преди това обаче е лазила по пода, събирала е камъчета, и други разни интересни, но крайно нехигиенични дейности  Wink

# 116
Толкова искам да се включа, а няма с какво или с кого.

И аз така. От години няма такива екземпляри около мен. Разчистила съм явно  Rolling Eyes

От "селските" номера и пинизи най-много се дразня от издребняването. Издребняването и сметкаджийството. Не ги понасям даже и с такива хора не бихме могли да бъдем приятели.

Дразнила съм се и когато ми закръглят небрежно сумата - в заведение, в такси - обичам да оставям и оставям бакшиши, но, когато не ми връщат цялото ресто ме дразнят Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 22:09 от Самсара

# 117
Охо, съквартирантка!

Имах една, която ставаше рано сутринта, обличаше ми новите дрехи и излизаше на работа. На тези дрехи, на които имах етикети, тя старателно ги отрязваше, защото я дразнели. Joy  Дали мен дразнят отрязани етикети, кого го е еня! Момичето беше кинта и двайсет високо и панталоните ми бяха в безобразен вид от търкането на крачолите по земята, все пак аз си купувам дрехи за моята височина, а не за нейната. Много мил период беше. Flutter

# 118
  • Варна
Цонне, бих я размазала с кабърче тая. Twisted Evil

# 119
Винаги ми е било гнусно размяна на дрехи или козметика. Никога не давам. Една рокля така я подарих- и без това вече ми беше омръзнала. Момичето толкова много ме молеше да й я дам за вечерта, че дори я взе носена и непрана Shocked Извадих я от коша за пране, защото още не беше пускана такава пералня, откакто я бях обличала.  ooooh!
Друг приятелка пък се беше влюбила в гланца ми за усн- поиска един да си сложи, втори път и след това й купих и подарих същия. От тогава разбра, че не го обичам тези неща. Нищо лично.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт