"Селски" номера и пинизи

• 5 180 672
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 570
Пресен селски пиниз от днес.
Пътувах поне половин час права, затисната от хора в градския транспорт. До мен един човек тръгна да слиза, но преди да седна на мястото му, ненадейно един младеж(който тъкмо се беше качил) се затича и седна. Много беше галантен  Simple Smile
По принцип не съм баба да искам да съм седнала, но пътувам поне час до работа, а съм с ниско кръвно-понякога имам необходимост.

# 12 571
  • Оптимист по принуда
Трябваше да му подложиш краче  Grinning,шегувам се естествено.

# 12 572
  • Другата България
Абсолютно имаш право да пипаш нечии чужди вещи,зарязани в междуетажното пространство.Всъщност зарязани по този начин те вече не са вещи,а просто боклук.И всъщност никой няма нужда от нечие одобрение за да си извика,който си реши,да му прибере дървата в мазето.

Сериозно?  Crazy
Чек, така е.
В Малта не носите дърва, Laughing та не ти се налага, но сама разбираш предполагам колко несериозно звучи /от 24 апартамента във входа половината са на дърва/, та 12 човека като тръгнат да си нанасят дървата задължително с помощта на други хора да обикалят да питат съседите имат ли против. Това никога не се е правило, поне при нас, предполагам и на друго място. Масово народа си складира дървата не само в мазето, а на стълбищното пространство където е останало място от изнесени ...неща, пресен ми е примерът от вчера как прибирайки се, двама роми под надзора на съседа на 3 етаж чинно ги носеха по стълбите до там /асансьорът не работи в момента, та и аз се качвах тогава/.
Не само че не ме е питал никой Grinning, но дори и в момента просто се поздравихме и толкова с някакви общи приказки за времето и децата.
А ако се замислиш, изнесения диван от преди 3 години на Пенчо /  когато си е купил нов и просто го е домързяло да го изнесе до контейнера или да си го закара на село, или дори да го насече за дърва за парното си/ на същото това междустълбищно пространство отдавна се е превърнал не само в боклук, ненужен и забравен, а в развъдник на всякакви бубулечки  и прочие през лятото, та аз направо се моля така някой да реши да влезе да ни "почисти" входа.
Не само, че не бих го спряла, ами бих му и показала къде са боклуците.

# 12 573
  • Ямбол
Пресен селски пиниз от днес.
Пътувах поне половин час права, затисната от хора в градския транспорт. До мен един човек тръгна да слиза, но преди да седна на мястото му, ненадейно един младеж(който тъкмо се беше качил) се затича и седна. Много беше галантен  Simple Smile
По принцип не съм баба да искам да съм седнала, но пътувам поне час до работа, а съм с ниско кръвно-понякога имам необходимост.
Кое му е селското на това? Видяло е момчето свободно място, бил е по-бърз от теб. нито на теб ти пише на челото, какво ти е кръвното, нито ти знаеш на младежа дали не му е нещо друго ниско, че и той да има нужда от сядане.
Единственото селско е такова мрънкане.

# 12 574
Лиляна, виждаше се, че и аз се насочвам към мястото и искам да седна, гледах към него, той просто ме изпревари. Не, не мрънкам. Възрастта ми позволява да се натоварвам доста физически, обидно ми е, че повечето хора са пълни егоисти. Многократно съм ставала отново аз, когато някой много стар и изкривен дядо стои прав или когато майка с малко дете няма къде да седне, а непосредствено до мен някой младеж си слуша музика и грам не се замисля да стане. В такива случаи не веднъж съм била и с багаж, но това не ме е спирало. Да, според мен не е красиво да се държиш като егоист и да мислиш само за себе си.

# 12 575
  • Ямбол
Пак ще попитам, ти сигурна ли си, че този младеж не е имал нужда да седне?

# 12 576
Не съм, признавам си. Но подобна ситуация се е разигравала многократно.
Мен не ме е подразнил конкретният човек, а по-скоро самото явление, фактът, че често срещам хора, които мислят единствено за себе си.

# 12 577
  • Ямбол
Това всъщност не е лошо - да мислим за себе си.

# 12 578
Е, какво се очаква да направя при вида на празно място в ГТ? Ако не мисля за себе си и го отстъпвам винаги на другите, с мисъл за тях и с проява на алтруизъм, никога няма да седна. А да започна да питам, дали някой ще го ползва .... ми не съм явно толкова възпитана. Оглеждам се за баби, бременни и ако не видя, сядам.

# 12 579
  • Пловдив
Аз доколкото знам в лявото платно не се кара по принцип, а се кара само, когато ще изпреварваш.
Промениха закона. Предполагам след като си взела книжка (поне доста след моята). Защото е неприложимо при градски условия да не се използва лявата лента на булевардите.
Нямам книжка, затова написах "доколкото знам", което ми е от обща култура, която сега се обогати с нещо ново.
По булевардите тогава как се изпреварва, ако е заета лявата лента?
Никак Simple Smile То на булеварда в най-лявата лента да си с максимума за дадения булевард. Примерно в цитираното Цариградско 80 км/ч.

# 12 580
Цариградско е със статут на автомобилен път. Там наистина важат правилата за магистрала. Имаше табела едно време, ако вече я няма, може и да не е с такъв статут Simple Smile).
В град си ползваш по правилник най-удобната за теб лента предвид това накъде ще се движиш. Ако завиваш вдясно, престрояваш си се вдясно. Преди имаше и знаци на някои места, че лентите са равнозначни.

# 12 581
  • София
Не съм, признавам си. Но подобна ситуация се е разигравала многократно.
Мен не ме е подразнил конкретният човек, а по-скоро самото явление, фактът, че често срещам хора, които мислят единствено за себе си.
Е, то  и ти си мислила за себе си Laughing

# 12 582
  • София
Мисля са единици хората ,които мислят повече за другите ,а себе си оставят на заден план.

# 12 583
  • sofia
Цариградско е със статут на автомобилен път. Там наистина важат правилата за магистрала.
Няма такова нещо. За начало и край на магистрала си има съответните знаци. Това е булевард в населено място с две ленти + бус лента.
Иначе поне веднъж на ден ми се случва някой да ме задмине от дясно ( на същото това Цариградско) и то при положение, че ограничението е 80, а аз се движа с 100. Но това упражнение с изпреварването отдясно е възможно в "извън градския" сектор след разклона за летището в посока Пловдив. Иначе са толкова плътно колите, че трудно се престрояваш.

# 12 584
Хм, за този знак говоря:

Абсолютно съм сигурна, че имаше нещо такова около Орлов мост. Там си карах шофьорския курс под ръководството на много кадърен инструктор. Разбира се, може да е дал фира след всичките ремонти Simple Smile

Това, че те задминават от дясно там, далеч не значи, че е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт