"Селски" номера и пинизи

• 5 179 264
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 585
  • sofia
Както е зад мен, тръгва "резко" в дясно и не си остава в съответното платно, а пак "резко" в ляво....какво е това? Ако си продължи в платното, в което се е престроил и ме задмине - да, няма проблем, ама като ми се мушне отпред....

# 12 586
Да, това е точно ситуацията, която и аз описах. Направо да се чудиш как няма повече катастрофи при тази кочина по улиците.

# 12 587
  • София
По 100-на на ден колко да искаш повече  Laughing

# 12 588
  • София
Както е зад мен, тръгва "резко" в дясно и не си остава в съответното платно, а пак "резко" в ляво....какво е това? Ако си продължи в платното, в което се е престроил и ме задмине - да, няма проблем, ама като ми се мушне отпред....
Да, това си е чисто изпреварване отдясно. А ако го направи 3-4 пъти само и само да задмине по 1 кола - поредният "майстор" на волана.
В най-лявото на Цариградско общо взето се кара по-бързо по ред причини. Но определено не е само лента за изпреварване. Не е коректно към другите участници да се престроиш там и да караш със 60. Но от друга страна, едва ли ще ти простят - все ще се намери кой да ти се залепи отзад и да ти светка.
От Подуене по Ситняково на светофара преди мола - сигурна съм, че повечето шофьори минават оттам често и знаят, че пред мола винаги има спрели таксита и други коли. Защо тогава минават в крайно дясно и на мола започва едно бутане пред мен, сигурно защото съм жена. Затова карам възможно по-плътно до предната кола и игнорирам мигачите отдясно. За съжаление заради концентрацията на тарикати ставаш нетолерантен и към невинните.

# 12 589
  • Пловдив
По подобен начин един хитряга днес щеше да се бутне в мен в кръговото на Панаира в Пловдив. Аз си въртя колелото на ляво (идвам от пред Панаира и обръщам движението), изправям за да вляза в посока пред хотел Марица, глупака от средна лента (от към малкото колело) се изстреля напред и да завива в ляво. Да, ама аз съм там и давам напред. Пфууу, не се научиха, че на ляво се завива от лява лента. Да, 90% от случаите средната върви по-бързо и си адски хитър да си там за левия завой, ама в 10% създаваш невероятни проблеми на всички други и си опасен за себе си и за тях. Разминахме се на сантиметри, изплаших се страхотно.

# 12 590
  • HH
Янтра, аз се обърках наистина. Как така някой вътре в кръгово излиза на ляво? Движението е дясно, следователно изходите на кръговото са вдясно  newsm78 Вярно, че днес много съм прегряла, но наистина не го проумявам...  И той като е в средната лента, за да излезе не трябва ли да минава на дясно??

ПП: Очаквам да се видя в смешките.

# 12 591
  • Пловдив
Минавала ли си на кръговото на Панаира? Аз идвам от моста, пред Панаира и влизам в кръговото с ляв мигач, защото обръщам движението. Тоест искам да се върна пак към моста (искам да завивам в една уличка). И си карам от лява лента. Отсреща, един, който идва от към малкото колело тръгва от средната лента с ляв мигач, да завива по бул. България, към Гагарин. Ама не ме изчаква, и не знам как да го обясня, за да си го представиш, ама траекториите на двете ни коли се пресичат.

# 12 592
  • HH
Гледам го в момента в google.maps, ти си била в лявата лента, т.е. ако лентите са две си във вътрешната. Мен това ме обърква. Не познавам кръговото, не споря, просто се обърках. Само не видях Гагарин, на картата ми показва перпендикулярни бул. България и Цар Босис III

# 12 593
Честно казано и аз съм карала градско в лява лента на булевард без да изпреварвам. На въпросния си важат правилата за градско - 50 км/час, в удобна лента. Примерно, излизам от пресечка към булеварда и се престроявам директно в лява лента, защото след 200м. има светофар, на който да завия наляво. Еми карам си обикновено с около 50, редовно се намира някой джигит да иска да кара с много над 50. Сори, обаче като знам, че след това не мога да се престроя, щото не дават обикновено път, а ако остана в средна лента, трябва да обиколя половината център на Варна, ще си карам в лява лента. Спазвам си правилата на пътя. На който не му харесва - да не се качва зад волана. Не карам с 30, ама няма да карам и със 70, щото на джигита зад мен така му харесва. Crossing Arms
Случвало ми се е да карам лява лента и в продължение на по-дълго, пак на булевард, защото чакам пътника да ми каже "Завий тук". Няма как да реагирам баш в последния момент. Карам си с около 60... И редовно за секунди ме настигат някакви "симпатяги", каращи с 80-90... НЕ се съобразявам с такива. Да научат правилника за движение, мамка му! В града са, независимо от броя ленти!  Stop
Селянка, неселянка - спазвам си правилата и си избирам лента. Не карам с 30 на булеварда, не карам и с 80... Няма да се извинявам.  Crossing Arms

# 12 594
  • Пловдив
Гледам го в момента в google.maps, ти си била в лявата лента, т.е. ако лентите са две си във вътрешната. Мен това ме обърква. Не познавам кръговото, не споря, просто се обърках. Само не видях Гагарин, на картата ми показва перпендикулярни бул. България и Цар Босис III
Да, за тези два булеварда говоря. Гагарин е квартала с блокчета на север от панаира, от другата страна на бул. България.

# 12 595
  • софия
Завихте ли вече? Днес един късопишко, така наричам любителите на високите скорости и оръжията, заплаши кварталното куче с пистолет да го стреля. Единствената причина се оказа ,че въпросния индивид има бебе - новородено и щели да го извеждат ,а пък там в природата куче.Това куче е любимец поне на 50 души, не хапе, не лае, не ръмжи, само се гали и си проси храна.Децата го яздят.Знае по час къде да отиде.Например в голямото междучасие проси пици, банички пред училището наблизо. След това отварят едно заведение със скара и той там. Никой не го гони, никой не го мрази.Поне от пет години го виждам. Дъщеря ми го обожава.
И изведнъж отнякъде се натриса дрисльо, горд собственик на гарсониера в панелка и ще оправя квартала.Даже вика на жена си да му хвърли пистолета от 7 етаж. Пък тя многострадалната , с единственото бебе в Слънчевата система не може да го хвърли ,щото държи бебе.Дъщеря ми в момента не може да заспи от стрес при условие, че присъства няколко секунди на случая.Аз ако знаех за какво става въпрос щях да се обадя на 112.Мислех , че са го ограбили или нещо подобно.Едни съседи го озаптиха. И сега в блока ми има неуравновесен индивид с пистолет.За него няма крадци,убиици, пияници, измамници , наркомани и всякаква измет ,че ще трепе Добродушко!

# 12 596
Олеле Габела...Няма ли как да го прибере някой,докато тоя изверг се озапти малко.
Ох тази държава,д такива същества и беззаконие - никъде няма да стигнем.
Милото кученце и милата ти дъщеричка - сигурно не е единствената,която не може да заспи от ужас..
Този утре и по децата ще стреля,че много му викали...

# 12 597
  • софия
Олеле Габела...Няма ли как да го прибере някой,докато тоя изверг се озапти малко.
Ох тази държава,д такива същества и беззаконие - никъде няма да стигнем.
Милото кученце и милата ти дъщеричка - сигурно не е единствената,която не може да заспи от ужас..
Този утре и по децата ще стреля,че много му викали...
Може да се е изнервил от бебчето,че плаче . Все пак е баща от 40 дни. Ама не е първия и последния, за да си изкарва нервите извън апартамента.

# 12 598
Може само да се радвате, че жена му не е хвърлила пистолета, представям си какво може да стане, ако зареден пистолет се хвърли ей така, като забравен ключ към тротоара седем етажа по-долу.

Недолюбвам кварталното отглеждане на кучета, защото който толкова обича бездомните квартално/и куче/та, би следвало да си ги прибере у дома, храни, обгрижва, извежда, обезпаразитява, води на ветеринар и т.н. Но размахването на оръжие с повод и без повод също е проблем. Ако кучето го е ухапало, разбирам защо човек ще реагира така бурно, но доколкото разбирам, случаят не е такъв.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 20:24 от Nickkie

# 12 599
  • софия
Аз имам алергия от котка, дъщеря ми е с астма, а мъжа с алергия към прахове за пране.Даже пинчерката на стари години ни е догледа съседката, за да не провокираме още някоя алергия.А иначе , особено след случая бих си го взела.

Мъжете свидетели от блока казаха,че си е спало в дупката под трафопоста. Аз не съм го чула да лае никога.А да хапе апсурд. Абе , запознахме се с новодомеца. От два месеца са само ooooh!.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 01:15 от gabelas17

Общи условия

Активация на акаунт