"Селски" номера и пинизи

• 5 228 052
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 2 610
Ами за мен пък селски номер е да поръчваш да ти купят това или онова (не за дребни суми) и след това да чакаш човека сам да си поиска сумата, която е платил за поръчката ти. Не се ли сещат някои хора, че има направен разход поради тяхна прищявка, да не се принуждава сега направилият разхода да си иска парите. Аз на няколко пъти съм оставала без върнати пари, защото ми е неудобно да повдигна въпроса. Или пък се сещат, обаче "сега нямали точно пари, хайде после" и това "после" никога не идва. Обаче вече като ми направят поръчка, не поемам ангажимент.

# 2 611
Селски номер ми е като ми поискат заем с обещание да го върнат на определана дата,
а после да се ослушват като селски мишки. Аланколу, ако имаш някакъв проблем или каквото и да е, кажи ми, нали уж съм ти приятел и съм помогнала в труден момент.
Затова никакви заеми повече.

Още по-селско е да вземеш заема за да го предадеш на заемодателя(защото сте приятели) и да го изхарчиш, след което две години да забравиш да го върнеш.Още го чакаме.... ooooh!

# 2 612
  • Варна
Докато има хора, на които им е неудобно да си защитават интереса, ще има и такива, които ще го нарушават!

# 2 613
Ами за мен пък селски номер е да поръчваш да ти купят това или онова (не за дребни суми) и след това да чакаш човека сам да си поиска сумата, която е платил за поръчката ти. Не се ли сещат някои хора, че има направен разход поради тяхна прищявка, да не се принуждава сега направилият разхода да си иска парите. Аз на няколко пъти съм оставала без върнати пари, защото ми е неудобно да повдигна въпроса. Или пък се сещат, обаче "сега нямали точно пари, хайде после" и това "после" никога не идва. Обаче вече като ми направят поръчка, не поемам ангажимент.

Ами ти кажи ... хайде ще ти дам поръчаното после като намериш точно пари. Хич вече нямам спирачки в това отношение.

# 2 614

Ами ти кажи ... хайде ще ти дам поръчаното после като намериш точно пари. Хич вече нямам спирачки в това отношение.
Там е работата, че не мога. А и веднъж вече бях обявена от въпросната персона като голям темерут и не желаеща да прави услуги, а на мен вече ми беше писнало. Затова сега не поемам ангажименти за поръчки и така. Пак съм темерут и неуслужлива според някои персони , ама поне не съм на минус с парите. Аз не мога и 50 ст. да дължа на някого - направо не мога да спя от притеснение да не забравя да върна пари, ако някой ми е услужил, ама явно не всички хора са така.

# 2 615
Докато има хора, на които им е неудобно да си защитават интереса, ще има и такива, които ще го нарушават!

Изобщо не ни е неудобно да си ги искаме(всеки месец), на него също не му е неудобно да казва "на края на месеца ще ги върна" и това се повтаря от година. Peace

# 2 616
и мен много ме дразнят хора, които гледат да минат все по тънкото.
Просто като ги разбера що за стока са, и прекратявам отношения.
Ето,  последно бяхме на гости, ми не може гостите да изхарчат повече пари по мероприятието от димакините пък! Да сме на равно, идеално, ама на нас да ни излезне два пъти по-скъпо.... И много хубаво било, хайде пак да сме се съберяли.... да, да, беше каквото беше

# 2 617
Не прочетох дали сте коментирали за готвенето по балконите. Простреш си прането и отстрани съседката реши да пръжне лучец за яхнийка  Tired Лятно време сме се принуждавали да стоим на затворено, за да не се вмирисваме и в къщи.

# 2 618
и мен много ме дразнят хора, които гледат да минат все по тънкото.
Просто като ги разбера що за стока са, и прекратявам отношения.
Ето,  последно бяхме на гости, ми не може гостите да изхарчат повече пари по мероприятието от димакините пък! Да сме на равно, идеално, ама на нас да ни излезне два пъти по-скъпо.... И много хубаво било, хайде пак да сме се съберяли.... да, да, беше каквото беше

Позната история. Когато сме им на гости ни излиза двойно по-скъпо, отколкото на тях. Когато сме домакини- също  Mr. Green. Е, не ходим вече.

# 2 619
  • Куциндрел
Не прочетох дали сте коментирали за готвенето по балконите. Простреш си прането и отстрани съседката реши да пръжне лучец за яхнийка  Tired Лятно време сме се принуждавали да стоим на затворено, за да не се вмирисваме и в къщи.
Като запържи следващия път, звънни на вратат й с празна чиния да ти сипе. hahaha hahaha hahaha
Това с готвенето по балконите няма оправия. Баба ми си готви на балкона, няма сила да я убеди да не го прави. Naughty

# 2 620
Да готвиш на балкона от страната на кухненските помещения иди-дойди, но да печеш цяла вечер риба на балконите, където дори и най-дивият селянин за 50-те години откакто съществува кооперацията не си е позволил да пече дори филийки, е  мега як селски номер.

# 2 621
Да готвиш на балкона от страната на кухненските помещения иди-дойди, но да печеш цяла вечер риба на балконите, където дори и най-дивият селянин за 50-те години откакто съществува кооперацията не си е позволил да пече дори филийки, е  мега як селски номер.
А пък ние като направихме къщата имахме едни познати, които много искаха да пекат мазни наденички в камината в хола ни, нищо че там не става за това, имаме килими и въобще обстановката не предполага подобни готварски манипулации насред хола. Голяма енергия трябваше да употребя, за да ги спра, защото не ми се щеше всичко да се омаже в мазни пръски, за да може някой да си направи кефа еднократно, пък аз да мисля как ще чистя мазнотиите. Бях обявена за най-голямата снобарка, изгледаха ме толкова изумено когато се въпротивих. Сега те имат хол и камина и познайте дали се пекат наденички там!

# 2 622
Беше обсъдено надълго и широко балконското готвене  chef

То остана ли необсъдена селяния изобщо?

# 2 623

Беше обсъдено надълго и широко балконското готвене  chef

То остана ли необсъдена селяния изобщо?

Joy

# 2 624
Колкото е селско да си готвиш на балкона, толкова ми е селско да се мандахерцат на вятъра долните гащи на съседа. Има места, където това е забранено и има солени глоби за пране по прозорци, тераси и т.н.

Има и правила за вида на тентите(например) - да са еднакви за всяка отделна сграда, да няма различна облицовка.... Но ние още не сме дорасли до това във всяко отношение... най-вече възпитание.

Общи условия

Активация на акаунт