Болница за туберколозни заболявания в Турция

• 1 634
  • 6
  •   1
Отговори
  • Бистрица
Здравейте,
историята е дълга, затова ще карам на кратко.
След дълго мотане и лутане какво точно и има на жена ми, установихме, че има туберколоза. Започнаха изследвания къде точно е, но така и не можем да установим, поне не с изследвания в България, които се правят.
От друга страна виждам как на „докторите" не им се занимава да мислят, какво може да се направи по въпроса. Накрая изписаха антибиотик за 6 месеца и това е.
Някой може ли да препоръча болница в Истанбул, където да отидем и да направим необходимите изследвания, за да потвърдим това, което казват в България?

Благодаря много!

# 1
Туберкулозни, а не "туберколозни".

Не зная дали ще намерите такава дори и в Турция. У нас белодробните имат кабинети по извънбелодробна ТБ. Моя позната работеше точно в такъв, но вече не е жива. Тя казваше, че изпраща някои пациенти в Александровска болница за консултации. По принцип тези болници се занимават с белодробна ТБ, астма, емфизем, бронхити, а извънбелодробните видове ТБ са доста рядко срещани. Например на кожата, костите, бъбреците, очите  и др.
Лечението на тази болест трае няколко месеца. Не се надявайте да се оправи за седмици или за месец. Но сега поне има достатъчно лекарства, за разлика от времето преди 70-80г.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 01:02 от vl

# 2
  • Бистрица
@Vl мерси за отговорът. А някой да е лекувал подобно нещо или да е запознат с подобни случаи? Изписаха химиопрофилактика с Изонид, но ми се иска още няколко мнения преди да почне да го пие понеже има 2 листа странични ефекти?

# 3
# 4
  • Бистрица
Анадолския Джон Хопкис го знам, но по отзивите за онкоболните са доста добри, но не и за друго.
Имат профил за туб. но няма почти никакви отзиви.

Благодаря все пак. Продължаваме да търсим...

# 5
  • София
Пиши како си намерил! Praynig Praynig Praynig

# 6
  • Бистрица
Здравейте,
открихме болница и то изглежда доста прилична. GOP (частна болница е) и е втората по-големина в Истанбул.
Имат български преводачи и отделно няколко сестри и асистента с български.
Ще пиша за развитие.

ПС: Болницата има и сайт с български превод.

Общи условия

Активация на акаунт