"Селски" номера и пинизи

• 5 185 115
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 6 120
Защо не я попита сама ли ще си тръгне, или да звъниш в полицията и на Социални грижи?
Не че ще направят нещо, ама така, да се постресне и позамисли. Пък знам ли, полицаите може и да реагират - нали имаше забрана за непълнолетни в заведения с алкохол?
Само тя да не излезе с номера, че бебето ѝ е с придружител - тогава казусът става много сложен.  Mr. Green

# 6 121
... Две момичета най - спокойно се разхождаха боси в тоалетната на един басейн. После най - спокойно си топнаха краката в басейна  Sick  Не е като хората да не са написали бележка с големи букви "Спазвайте хигиена, не влизайте боси", но за тях явно не важеше.
... На същия този басейн една майка остави синчето си да се изпишка навън, до басейна. Тоалетната беше на 20 метра. Тя само го гледаше от шезлонга, после детето получи целувка за добре свършената работа  #Crazy

Като няма кой да следи и да глобява, така ще бъде.
Пък после - много сме чисти. Мърляви сме - и по душа, и по хигиенни навици.
Аз затова и не ходя на разни вмирисани басеини.

# 6 122
Селски номер от вчера. Две момичета най - спокойно се разхождаха боси в тоалетната на един басейн. После най - спокойно си топнаха краката в басейна  Sick  Не е като хората да не са написали бележка с големи букви "Спазвайте хигиена, не влизайте боси", но за тях явно не важеше.
Как не ги беше гнус да стъпят на земята не знам   Stop

На същия този басейн една майка остави синчето си да се изпишка навън, до басейна. Тоалетната беше на 20 метра. Тя само го гледаше от шезлонга, после детето получи целувка за добре свършената работа  #Crazy
Това нищо не е.
Басейн извън града, малък, сред природата, със заведение. Около басейна има 20 шезлонга+ 4-5 големи маси с чадъри, детска площадка на тревата. В заведението си има тоалетна, на 10 м е от басейна. Две и половина годишно, родителите му седнали на едната маса в близост до басейна. До ходи му се по голяма нужда, майката вместо да го грабне бързо и да отидат до тоалетната, тя му постели една кърпичка и го държеше да се изходи. Това на маса, на съседните такива, хората хапваха, пиеха бири, поне да го беше скрила малко в храстите........

# 6 123
Седнахме снощи в едно заведение, около 22:00 часа. На масата до нас седеше млада майка с бебето си, видимо 5,6 месечно. С мъжът ми си бъбрехме сладко, сладко, смеехме се- пийвахме. От Бог знае колко време на сам не си бяхме почивали и изведнъж младото мамче до нас се сепна и дойде да ни направи забележка, да не викаме толкова, защото успивала детето.  Тотално ми е писнало от такива лигли, които си мислят, че когато са на обществено място с детето си, моментално мястото трябва да се превърне в детска ясла. Неин си е проблема, че е тръгнала посред нощите да се налива,  като боклук по заведенията с горкото дете, но ще ме извинява, ако не искат да си успиват децата в домовете, има паркове градинки, не е мястото да го правят по кръчмите и баровете и да очакват някой да спре да се забавлява, защото на мама не и се прибира. Crossing Arms

Майката абсолютно не е права да изисква тишина в заведение, за да спи детето й, обаче "да се налива като боклук по заведенията" е не по-малко селско изказване. В случая сте квит - тя със селската си постъпка в заведението, ти със селското си изказване тук.
 По принцип, селско е и схващането, че майка с бебе трябва да не си подава носа извън къщи поне 2 години, никакви заведения, никакъв алкохол, никакви, извън свързаните с детето, дейности. Голяма работа ако е излязла една вечер да пийне една бира. Може на 5 месеца веднъж да излезе, но все се намира някоя да я гледа укорително и да цъка с език каква лоша майка е.

# 6 124
  • Бургас
Снощи четири пишлемета си правеха купон на терасата си на първия етаж в стил "ледена кофа"......в 4ч. сутринта. Поливаха се с вода, пищяха, викаха, смееха се истерично. Накрая се обадих на 112 и им секна купона. Чудя се къде и как са отгледани такива хора, че не изпитват грам неудобство от поведението си и сякаш изпитват удоволствие всички да ги слушат и да се съобразяват с тях. Един вид "Вижте ни всички колко добре си изкарваме и забавляваме". Не мога да си представя насред затихналия квартал да започна да врещя и да се хиля като пача. А още повече се чудя на малодушието на хората, които явно предпочитат да не спят цяла вечер вместо да се обадят в полицията. Такива сме българите - свикнали сме да търпим и да си мълчим дори и когато някой ни тъпче на главата. Не случайно сме и на това дередже.

Тинта, ти какво й каза на тая наглярка? По принцип ако има заспиващо бебе на масата до мен ще гледам да съм по-тиха, но наистина е нахално майката да прави забележки на хората при положение, че никой не е длъжен да се съобразява. Все пак е заведение.

# 6 125
Аз пък се чудя какво правят майки с малки деца след 10ч на заведение!? И въобще какво е удоволствието им, на родителите де? Наистина ли е толкова трудно да се намерят баби, дядовци, детегледачка за няколко часа удоволствие... Представям си как биха погледнали на подобна постъпка в другите страни, ама там май наистина не може да се влезе в заведение, вечер, където сервират алкохол, а може и да греша Thinking
Защо питам ли, ами това дете има нужда от режим, както на хранене, така и на спане. Деца врещящи на детска площадка до 1ч, в толкова затваря заведението, в непосредствена близост до спалнята ми, ме тормозят от края на март, началото на април, пък после дремели в училище и неразбрали, следователно даскалицата е виновна. Направо не ми се мисли какво ще правя, като мина първа смяна и трябва да ставам в 5:30. Rolling Eyes ooooh!

# 6 126
По принцип, селско е и схващането, че майка с бебе трябва да не си подава носа извън къщи поне 2 години, никакви заведения, никакъв алкохол, никакви, извън свързаните с детето, дейности. Голяма работа ако е излязла една вечер да пийне една бира. Може на 5 месеца веднъж да излезе, но все се намира някоя да я гледа укорително и да цъка с език каква лоша майка е.

Чакай сега, никой не твърди, че майката не е човек и няма право да излезе и да пийне нещо.
Но трябва ли това да го прави заедно с бебето си и то в толкова късен час? Че и претенции да му пазят тишина... Тишината е вкъщи. Или в парка. Не в кръчмата или на пазара.
Но като се замисля, защо пък не? Друг може да иска да си заведе любимата баба с него в кръчмата, докато си пийва биричка, и за да не скучае жената, да накара да ѝ пуснат да си гледа любимия сериал. Високо, че е глуха и не чува. Пък ако захърка бабет по някое време, ще помоли околните да ѝ пазят тишина.
Така де, бабата не е ли човек?  Crossing Arms

# 6 127
Аз пък се чудя какво правят майки с малки деца след 10ч на заведение!? И въобще какво е удоволствието им, на родителите де? Наистина ли е толкова трудно да се намерят баби, дядовци, детегледачка за няколко часа удоволствие... Представям си как биха погледнали на подобна постъпка в другите страни, ама там май наистина не може да се влезе в заведение, вечер, където сервират алкохол, а може и да греша Thinking

Грешиш. "Другите страни" е широко понятие, но тук по заведенията е пълно с хора с деца, независимо от часа. Редовна гледка също е дори след полунощ да се разхождат с деца  по крайбрежните алеи и/или да са в някой от заведенията там. Аз май само от българи съм го чувала това "Аууу, ама как може в заведение с дете, че и късно вечерта?!".  Crazy Представям си реакцията ако видят бабички облечени с къси панталонки в дискотека. Вместо да си гледат внуците, нали ... Mr. Green

Претенциите на майката за пазене на тишина от околните са тъпи, но коментарите за боклука, социалните и прочие са още по-тъпи.

# 6 128
...може и да греша, но мястото на 5месечно бебенце е в къщи в късните часове, а не в бар..

..може и да се случи разбира се излизане, ама да караш другите да се съобразяват ..в бар...в късен час... еее, не го приемам Naughty

# 6 129
Хаха, егати наглостта  Laughing А не й ли хрумна да помоли да намалят и музиката или да пуснат Сънчо, че да спи по-добре душицата златна?

# 6 130
Предпочитам бабички с къси панталонки в дискотеката, отколкото 15-16 годишни. Mr. Green
Незнам къде си, но поне там където имам познати да живеят, децата не ходят по кръчми и барове, затова и писах, че може и да греша. Check Please, предполагам опита ти е от някоя по-топла страна? 

На едно бебе мястото му е в леглото по това време, не в количката и в кръчмата.
Хаха, егати наглостта  Laughing А не й ли хрумна да помоли да намалят и музиката или да пуснат Сънчо, че да спи по-добре душицата златна?
Peace

# 6 131
децата не ходят по кръчми и барове,

Случката се е случила в 22:00 в "едно заведение". Не знам как го докарахте до кръчми и барове. Аз за барове също не съм писала нищо, за кръчми пък съвсем. Освен ако всяко заведение не го броите за кръчма ...

# 6 132

Никой не е казвал да не си подава носа от вкъщи. Но или да го прави в подходящо време, или да го прави без бебето. Казвам го от опита на отгледала два броя без баби на разположение. Да, знам че не винаги има на кого да се оставят. Но нищо не и пречи да излезе, да се види с хора, да се позабавлява и в 22 часа да си прибере детето да спи. Да, човек е, но е и майка, а денонощието е достатъчно дълго, за да може да е и едното и другото.

# 6 133
децата не ходят по кръчми и барове,

Случката се е случила в 22:00 в "едно заведение". Не знам как го докарахте до кръчми и барове. Аз за барове също не съм писала нищо, за кръчми пък съвсем. Освен ако всяко заведение не го броите за кръчма ...

Не е нужно да се хващаш за думата кръчма/ заведение, все тая, употребила съм и двете.
Ако нямаш какво съществено да добавиш, по-добре замълчи.

# 6 134
Претенциите на майката за пазене на тишина от околните са тъпи, но коментарите за боклука, социалните и прочие са още по-тъпи.

Peace Точно. Нямаше да има дискусия, ако дамата беше спряла само с описанието на наглостта на майката да иска тишина. Но тя продължи много грозно.

Общи условия

Активация на акаунт