"Селски" номера и пинизи

• 5 184 804
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 450
Хора, каква е тази пита, че е толкова ценна  newsm78
Това не е ли все пак просто хляб  Rolling Eyes

Хляб си е, да.
Но повечето деца го забелязват и искат след това от него. А възрастните го прибират някъде и забравят за него.

# 6 451
А майката (забравих кой написа първоначалния пост) защо не е отишла да вземе и за нейните деца ? Тази питка нали е за всички? Отиваш да вземеш, ако няма - няма, здраве да е. Тя попитала ли си е детето дали иска питка? Ако не е, защо очаква другите да го правят?
Разбира се, че е селско да си криеш храна под покривките, но тази храна е била достъпна за всички, не е нещо, което другата майка си е донесла от вкъщи, например.

# 6 452
  • Ямбол
А майката (забравих кой написа първоначалния пост) защо не е отишла да вземе и за нейните деца ? Тази питка нали е за всички? Отиваш да вземеш, ако няма - няма, здраве да е. Тя попитала ли си е детето дали иска питка? Ако не е, защо очаква другите да го правят?
Разбира се, че е селско да си криеш храна под покривките, но тази храна е била достъпна за всички, не е нещо, което другата майка си е донесла от вкъщи, например.
Тя си каза - защото била възпитана и затова не трябвало да ходи да си иска питка. Но пък очаква да дадат на детето ѝ от невъзпитаната, която си е взела парче от питката.

# 6 453
  • out of space
.... Като онази майка, дето я било срам да поиска погача, ама се сърди, че не се сетили да й дадат. Тъпи хора.
Joy
Типично селско разсъждение(на въпросната майка, не твоето). Някои хора си мислят, че за децата всичко трябва да се предлага по подразбиране, за да не им стане нещо. Ама да се мръдне да си отчупи, не смее.
Лиляна, по-горе писах едно изречение, после го изтрих, а се оказа, че не трябвало, сега ще си го напиша пак:
Вие с Яничек сте си от една порода, само че ти с една идея малко по-интелигентно тормозиш и обиждаш съфорумките, все сте кисели, все другите виновни, а вие сте най-най-най-...мъчно ми е за вас, колко ли сте нещастни в личния си живот, толкова агресия, негативизъм, злоба.....явно ви липсва внимание в реалността и се опитвате да го намерите и наваксате тук.....както винаги или не си ме разбрала или се правиш на такава, а аз пиша доста подробно, изчерпателно и обяснително. Баща ми има един лаф: Ти прост ли си, или се правиш на такъв?'' сега те питам Лилянке, моме хубава: Ти тъпа ли си, проста ли си или се правиш на такава, защото иначе няма как да тълкуваш по тълкувания от теб  начин описаната случка......
Въобще не ме е било срам, намирам го за невъзпитано и грозно, отделно, да, наистина смятам, че на децата винаги се предлага по подразбиране храна. Грозно и невъзпитано е да ядеш нещо пред дете и не му предложиш, да , на децата може да им стане нещо.....Въобще не ме беше срам да си поискам, не съм такъв човек, просто го намирам за нередно, не мислех, че баткото ще иска/ а разбрах късно, че наистина е искал, погачата отдавна е била отнесена от други подобни на тази невъзпитана жена/, а и носех доста други неща за хапване за децата. Аз, за разлика от другите родители с две невръстни деца, не разчитах само на сватбарскатата почерпка, с деца ли съм, винаги съм подготвена Wink/
И какво стана със снимката от твоята тема, която обеща да постнеш, и аз я чакам с нетърпение. Оказваш се човек, който говори празни приказки, а това не подходжда на принципен човек , за каквато се опитваш да се изкараш, двойни стандарти, Лиляно, моме, двойни......

Четох, четох, но ей тук ми увисна ченето!  Shocked
Еба ти погачите, еба ти психопрофилите  doh

# 6 454
Това, че е невъзпитано да станеш да си вземеш нещо, е най - смешната част от разказа. А храната, която сервират, срамно ли е да се яде или нея може?

# 6 455
Умряла съм им за питките.И без това надали ще са по-хубави от моите  Laughing 
Децата ми никога не биха си поискали храна/ особено пък питка /, защото знаят, че ще ги скастря , но аз бих отишла да им отчупя, след като е предназначена именно за гостите. Не бих чакала някой да ми предложи. Но ако съм се сетила за питката, когато вече другата мама я е била скрила под покривката за нейните си деца, никога не бих отишла да чупя, защото все пак имам някаква гордост и не съм умряла за една питка. Но ако толкова запримира някое от децата ми, че иска /а то май не е било точно така в онзи случай/, щях да отида и с най-невъзмутия тон да кажа: " Тази питчица тук...дали може И НИЕ да си отчупим от нея?"  Laughing , че поне да се почувства неудобно крадлата на питки  Crossing Arms Но пак казвам, надали щеше да се стигне до там.Все си мисля, че винаги може да се залъже едно дете с нещо друго за ядене  Peace

# 6 456
Каква е тази питка за гостите, че ми стана интересно?
Ако се има предвид традиционната питка, която младоженците разчупват на входа на ресторанта, за първи път чувам, че била за гостите. За младоженците си е. Ако решат – могат да почерпят с нея околните или децата, но могат да си я ядат на тяхната маса с близките.
Всъщност, тази питка изпросена ли е била от майката-селянка, или тя си е отмъкнала тайно едното парче за децата и затова я е скрила на пейката?  Mr. Green
Сега, ако дойде и булката да се оплаче от селския номер да ти откраднат питката на сватбата, ще ви призная!  Joy

# 6 457
Сега, ако дойде и булката да се оплаче от селския номер да ти откраднат питката на сватбата, ще ви призная!  Joy

И аз я чакам булката от едно известно време hahaha

# 6 458
  • Ямбол
Тази питка май е от онази, с която свекървата захранва снаха си. После тук по нашите сватби я пускат да обикаля някой с нея да си отчупят всички гости. Тя е питка с мед за добре дошли.
Анирам, понеже е била на дансинга и не си е надзиравала децата, може да е изтървала почерпката и сега да се жалва, че някой е взел за своите деца, пък на нейните не предлага.

# 6 459
Тази питка май е от онази, с която свекървата захранва снаха си. После тук по нашите сватби я пускат да обикаля някой с нея да си отчупят всички гости. Тя е питка с мед за добре дошли.
Анирам, понеже е била на дансинга и не си е надзиравала децата, може да е изтървала почерпката и сега да се жалва, че някой е взел за своите деца, пък на нейните не предлага.

Не е ли по-добре да се пусне отделна тема за питката, невъзпитаната и булката?

# 6 460

Не е ли по-добре да се пусне отделна тема за питката, невъзпитаната и булката?

Стига де, още два-три поста и ще ми се изясни какви бяха тези питки на нашата сватба, които прелитаха от време на време и какво се е случило с тях. Joy

# 6 461
Чакай, още не сме стигнали до пилето и тортата.  Laughing

# 6 462
 Joy Хубаво е, че сте слезли от градския транспорт и сте на сватба.Подкрепям напълно мнението на elfi4ka . Бих постъпила по същия начин.Изпълнението на майката, която скрила питката е селско, спор няма.Но бих отишла и бих потърсила и помолила за малко питка и за моите деца.Не смятам, че е селско и грозно. Peace

# 6 463
Joy Хубаво е, че сте слезли от градския транспорт и сте на сватба.

Е, след сватбата ще се прибираме с него.

# 6 464
 Laughing Добре, че ми са злояди децата, никога не съм изпадала в такива
конфузни ситуации. Но бих поискала от тая уникална питка, не съм от срамежливите.

Общи условия

Активация на акаунт