"Селски" номера и пинизи

• 5 184 153
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 930
  • София
Някой се възмущава как си режат ноктите в ГТ. За работа сутрин  пътувам с авт. 88. Та една перхидролена леля, около 55 г.редовно си скубе космите по лицето в рейса. Действието се развива около 7.45 сутрин. Със качването сяда и вади пинсета и увеличително огледало. До спирката на Токуда е обезкосмена. Набързо се пудри и на спирка Кошарите е готова за работа. Проследих я, работи в ДАНС.
Аз пътувам с карта. Но ако съм с билетче - винаги го оставям на седалка до вратата. Да зарадвам и улесня накого. Едно време картата за цяла гр мрежа беше 5 лв - тогава хората не молеха за билетче и не си правеха колекция от употребявани.

# 6 931
Ако корупцията и тарикатлъка не се подклажда, няма и да има такъв.
Aisha, какво ще рече "да зарадвам някого"? Ти може да си платиш билета, но друг да се вози без пари....или т.е. от твоите пари. Не разбирам подобно действие.

# 6 932
  • София
Ами аз засега имам пари за карта или билет. Може би не всеки има или са малко. Като се кача в рейса дали пътувам 5 или 25 спирки все ще съм с 1 билет. Та затова като слеза на 5тата го оставям. В София това е разпространено, хората го одобряват.

# 6 933
  • София
Аз днес исках да си купя билет, ама не успях да се добутам с двете деца до шофьора. Пиков час в 111. Е, сетила съм се аз да показвам возене в автобус ooooh!
Напук обаче на последните 20 страници, веднага един господин скочи и разбута тълпата, та поне влязохме по-навътре в автобуса. На следващата спирка и място направиха на малките Flutter

Стисках си двата лева, ама туй то. Но се оглеждах бая гузно Confused

# 6 934
  2рият път изрично казах: "Ама да не ме прекарате от 5 планини в 6та" , при което шофьора ми изригна : " Боже леее, ама Вие какви ги говорите и се започна с едно пуфтене и цъкане с език, все едно съм най-голямата идиотка на света и съм го обвинила в егати престъплението...

Това ти е била грешката  Peace Ако беше казала, бързам много, бихте ли ме прекарали по най бързия и най краткия път, едва ли щеше да изригне  Laughing
Между другото, преди не ми е правило впечатление и може и аз да съм го правила това, но много често българина поръчвайки си нещо в ресторант и пита дали е хубаво, което автоматично навежда на мисълта, че някой може и да те мами и да ти пробутат някой боклук  Joy Не бях го забелязала, докато един приятел англичанин, не ми обърна внимание и ме попита защо така питаме ?

# 6 935
  • София
Когато съм с дребната в ГТ, целият рейс/тролей/прочие ми прави място и път. С усмивка.
Когато съм сама, никой не ме отразява  Rolling Eyes

# 6 936
За работа сутрин  пътувам с авт. 88. Та една перхидролена леля, около 55 г.редовно си скубе космите по лицето в рейса. Действието се развива около 7.45 сутрин. Със качването сяда и вади пинсета и увеличително огледало. До спирката на Токуда е обезкосмена. Набързо се пудри и на спирка Кошарите е готова за работа. Проследих я, работи в ДАНС.
Перхидролената леля от ДАНС  да прекрати скубането, разкрита е  Joy

# 6 937
http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokume … prevoz-na-patnici

Цитат
Чл. 12. При пътуване с обществения транспорт пътниците са длъжни:

3. Да се качват от първа врата когато закупуват билет за еднократно пътуване от водача или от билетния автомат.

# 6 938
http://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokume … prevoz-na-patnici

Цитат

3. Да се качват от първа врата когато закупуват билет за еднократно пътуване от водача или от билетния автомат.
Peace
A, точно така!
Не мога да им се начудя на подобни индивиди - качат се от последна врата и като почне едно наместване, преселение, бутане през целия автобус, щото те били тръгнали към шофьора за билетче, представи си.
Акъл море, глава шамандура!

# 6 939
  • Пловдив
Ако корупцията и тарикатлъка не се подклажда, няма и да има такъв.
Aisha, какво ще рече "да зарадвам някого"? Ти може да си платиш билета, но друг да се вози без пари....или т.е. от твоите пари. Не разбирам подобно действие.
Какво да значи - значи да ощетиш транспортната компания, ама нека и, тя заслужава.  Mr. Green
Утре транспортът, поради липса на пари, да е в по-лошо състояние (стари автобуси, разписание по-нарядко и пр.) и недоволниците да обясняват с още повече плам, че ще се возят гратис, щото не получават качествена услуга (ама я ползват иначе).
Като искаш да зарадваш някого - ми плати му отделен билет, бе. Другото е непочтено. А, да - хората го одобрявали, значи няма проблем. Wink

Цитат
Аз не бих хвърлила обувките, защото няма да имам тази смелост.
Аз хвърлих веднъж тестена закуска, но вече платена от мен. Обектът е нещо като фурна с павилион - хлебарница и баничарница, поисках си определена закуска, продавачката ми даде друга подобна, на същата цена, и в тоя момент и звънна телефонът. Известно време и правих знаци, за да ми обърне внимание и да ми смени закуската с тази, която исках, оная ме гледа и не ме отразява, продължава невъзмутимо да си говори. Накрая метнах закуската през прозорчето навътре в посока към нея (мисля, че не падна върху нея, де) и си тръгнах, прежалих 60-те стотинки или там колкото бяха, някаква такава малка сума беше.
В найлоново пликче беше закуската, да отбележа.  Sunglasses

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 07:39 от Магдена

# 6 940

Цитат

Шофьоpите на автобуси и тpолейбуси pядко отваpят пъpва вpата за пътниците. Или пък е отвоpена само частта и към шоф. място - да се пpоветpява човека.  Та не винаги е възможно качване  по правилата.

# 6 941

Цитат
Аз не бих хвърлила обувките, защото няма да имам тази смелост.
Аз хвърлих веднъж тестена закуска, но вече платена от мен. Обектът е нещо като фурна с павилион - хлебарница и баничарница, поисках си определена закуска, продавачката ми даде друга подобна, на същата цена, и в тоя момент и звънна телефонът. Известно време и правих знаци, за да ми обърне внимание и да ми смени закуската с тази, която исках, оная ме гледа и не ме отразява, продължава невъзмутимо да си говори. Накрая метнах закуската през прозорчето навътре в посока към нея (мисля, че не падна върху нея, де) и си тръгнах, прежалих 60-те стотинки или там колкото бяха, някаква такава малка сума беше.
В найлоново пликче беше закуската, да отбележа.  Sunglasses
Аз по принцип съм кротък човек, много рядко ми пада пердето, но имахме един съсед насъскваше редовно кучето си срещу нашето. 10 години го търпяхме.
Накрая моето куче се разболя, Свалях го на ръце до долу, всеки ден на лекар. Майка взе отпуска, за да го гледа. Изнасям го навън да си свърши нуждите и стоя на метър от него. Чувам 'Дръж, Рики, дръж!' и Рики се нахвърли на моето куче. Леле като побеснях. По навик си носех каишката в джоба. Не знам как ми попадна в ръката и бой и на кучето и на стопанина. Кучето ми почина, но тези двамата години наред ме заобикаляха отдалече.

# 6 942
Aludra* #Crazy малко му е било на тоя ooooh!

# 6 943
[quote author=Магдена
Какво да значи - значи да ощетиш транспортната компания, ама нека и, тя заслужава.  Mr. Green
Утре транспортът, поради липса на пари, да е в по-лошо състояние (стари автобуси, разписание по-нарядко и пр.) и недоволниците да обясняват с още повече плам, че ще се возят гратис, щото не получават качествена услуга (ама я ползват иначе).
Като искаш да зарадваш някого - ми плати му отделен билет, бе. Другото е непочтено. А, да - хората го одобрявали, значи няма проблем. Wink

[/quote]
Транспортната компания не е ощетена, спокойно! Транспортът не е в това състояние от това, че някой е ползвал билет за 1-2 спирки и го е оставил на седалката и някой друг да го ползва. И аз го правя и ще продължавам да го правя. Мога и да се замисля, ако автобусите бяха чисти, прозорците не текат при по-силен дъжд, седалките не миришат и т.н. Дотогава никой не може да ме спре да си преотстъпвам билета и никак не ми е съвестно.
Колкото за почтеността, процесът е двупосочен и тук и дума не може да става за това. Иначе съм радвала доста хора, повярвай ми. Купувала съм на финансово затруднени хора дребни неща, неща от първа необходимост, когато наистина имат нужда. В случай, че се наложи и билет ще купя на някого.

# 6 944
В Пловдив няма гратисчии.Не може и да има.Кондукторът зорко следи кой се качва и веднага отива да му даде билет.Може би ако е някакъв много натъпкан автобус /това е рядкост/, е възможно някой да се направи на разсеян, ако кондукторът не го е забелязал.

Общи условия

Активация на акаунт