Ходила с нейна приятелка до една местност недалеч от Ямбол с автобус. Билетчето е 80ст. На отиване дала 10лв. и шофьорът се намръщил, че няма да развали. Почакали да се съберат пари и успели да си купят билетчета.
На връщане, за да си нямат отново разправии, се опитали да съберат точно, но пак нямали и последните 20 стотинки, които допълват сумата до лев и 60 ст. били жълти монети по пет и по две. Е, да ама шфЕрът бил друг и като видял монетите се ядосал и хвърлил жълтите стотинки с думите - "това пари ли са?"
Глупак! Това шофьорите не са като хората, ще ме извиняват, ако има такива четящи ме.
Къде е тръгнал срещу възрастни жени за 20 ст. да прави проблеми. Ами ако беше попаднал на някой по-нервен от него?
Успокоих мама да не им се връзва, но си знам, че се е притеснявала.
Доколкото знам монетите от 1, 2 и 5 ст. са официална парична единица в България и докато това е така - аз ще държа на правото си да заплащам с каквито преценя, и с каквито имам монети или банкноти. Случвало ми се е да ми откажат да приемат жълти монети, но след предупреждение, че звъня на управителя бързо-бързо се приеха.