"Селски" номера и пинизи

• 5 184 261
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Аз мога да говоря за себе си.Не дължа пари на приятели или познати ,  имам още три вноски към банката Simple Smile  
Аз не само не съм намеквала, че дължиш, а напротив - казах съвсем сериозно, че хората с пинизите са малцинство спрямо останалите, но правят впечатление.

Понеже все пак такива има, очевидно, затова се пошегувах, че ги е срам да пишат.

# 166

Тъщо-свекървенски: тая сол седи тук, а не там; не слагай толкова олио на салатата, че ще се посерем; намали водата като се къпеш- не миеш Червения площад и т.н. (присъствала съм на тези реплики, не към мен обаче)

Ох, ох!  #Crazy

# 167
Преди малко се сетих за един култов случай.

Мъжът ми беше в казармата и беше доста далече и трябваше да отидем на свиждане аз и свекър ми с колата.
И познайте аз трябваше да дам пари за да зареди гориво.И ми потърси 60 лв , а после ми обясниха запознати ,че до там в онези далечни години са стигали 30 лв за гориво в двете посоки.
И това , за да отидем на свиждане на собствения му син.

# 168
Преди малко се сетих за един култов случай.

Мъжът ми беше в казармата и беше доста далече и трябваше да отидем на свиждане аз и свекър ми с колата.
И познайте аз трябваше да дам пари за да зареди гориво.И ми потърси 60 лв , а после ми обясниха запознати ,че до там в онези далечни години са стигали 30 лв за гориво в двете посоки.
И това , за да отидем на свиждане на собствения му син.
Аз на тази тема се сещам за едни родители, дето на сватбата на сина си без свян си взели от подаръците в пари, които са събрали младите, като компенсация за разходите по сватбата. Ама така, без да питат. Грозно ми се видя това, нали все пак той им е дете. Като са нямали средства за голяма сватба, да направят нещо по-скромно, но това "прихващане" не го разбирам.

# 169
Grinning И като им кажа,че нямам търпение да ги направят с пари...се сърдят. Работя на такова място,че ги виждам всекидневно. Другото - при печивата има и щипки и ръкавици-кой ,както му е най-удобно и лесно-да си вземе от това,което е избрал. Е,не-с ръчичка Confused и най ми е любимо,като направя забележка,да ми отговорят-ама аз пипам само това,което взимам. Е,това само ти си знаеш. Няма как аз да го знам или другият клиент след теб. Ако изобщо отговорят....Обикновено ти се сопват и после се оплакват от некултурно обслужване  Stop

п.п. Тези торбички без дръжки по принцип са предназначени за плод-зеленчука . И пристига клиента на касата,увил в една -шоколад,в другата-сапунче,в третата сложил суха пастичка...а мрежата лук -без. И както си вървял из магазина наръсил също като един същ Хензел люспи от лука по цялото трасе.  Mr. Green

Значи, напълно си права за пипането с ръце и за другите работи, обаче за торбичките дето се плащат, страшно ме дразни и изобщо не е въпроса за 10-те или 20-те стотинки, дето струва торбичката. А е в това, че аз правя оборот 50 кинта и ме карат да дам 10 стинки за торбичка. Ми смешно е. Естествено всеки път си купувам една или две, никога не си нося в себе си торбички, както правят пенсионерите, ама не е цигания това, че възрастните хора си свиват от безплатните торбички без дръжки, а е цигания това, че те карат да плащаш за амбалаж.

# 170
Четете, четете, пък се замислете после дали не е вярно това, че чипът на българите е повреден. И че не ЕС и международното положение са ни причина да сме на този хал, а манталитетът на голяма част от сънародниците.

Точно това щях да кажа, от всичко споделено тук се вижда много ясно повечето хора какви са:) И верно такива селски пинизи май никъде по света ги няма, например руснаците, уж са диваци и нам какви си, но там такива работи изобщо няма.

# 171
Най-селския номер на света:

На светофара спира на червено кола, шофьора отваря прозореца и изсипва цялото съдържание на пепелника си на улицата. След това непоколебимо го затваря и продължава да си чака.

Имала съм на 10 случая в които слизам от колата да се разправям с такива хора. Например една майка с дете на задната седалка си изхвърли цялото пакетче с боклук от слънчогледови семки точно на светофара на Попа. Друга овца и изпуши цигарата и я изхвърли на улицата, аз слязох, взех цигарата, отворих й вратата и с репликата " Госпожо, изпуснахте си нещо" я хвърлих обратно вътре. После последва едно търсене от нейна страна къде е паднала цигарата, а светофара точно светна зелено и всички започнаха да я псуват и да и свирят. Умрях от кеф. Слава богу бяхме в съседната лента и си продължихме благополучно Simple Smile

На селяни, прости и нагли хора, лицемери и други и на селски номера не пускайте аванта. Смело ги газете без капка съвест. Това не значи, че им падате на нивото значи че ги слагате на мястото им.

# 172
Четете, четете, пък се замислете после дали не е вярно това, че чипът на българите е повреден. И че не ЕС и международното положение са ни причина да сме на този хал, а манталитетът на голяма част от сънародниците.

Точно това щях да кажа, от всичко споделено тук се вижда много ясно повечето хора какви са:) И верно такива селски пинизи май никъде по света ги няма, например руснаците, уж са диваци и нам какви си, но там такива работи изобщо няма.
Ооо, моля те. Точно тях не ми ги давай за пример, че там роман мога да напиша.

# 173
Друга овца и изпуши цигарата и я изхвърли на улицата, аз слязох, взех цигарата, отворих й вратата и с репликата " Госпожо, изпуснахте си нещо" я хвърлих обратно вътре. После последва едно търсене от нейна страна къде е паднала цигарата.

Това е добро!  Laughing

# 174
Друга овца и изпуши цигарата и я изхвърли на улицата, аз слязох, взех цигарата, отворих й вратата и с репликата " Госпожо, изпуснахте си нещо" я хвърлих обратно вътре. После последва едно търсене от нейна страна къде е паднала цигарата,

Shocked Леле, събра ми очите Shocked Евалла! Иска ми се да можех и аз така, но никога няма да мога да направя такова нещо.

# 175
  • София
Oceanborn, респект  Peace   bouquet

Ако имаше повечко хора с твоя хъс и смелост, може би след няколко години и селенията щеше да е по-малко.

# 176
  • София
И на мен това много пъти ми се е искало да направя, но не ми стиска Peace

# 177
И на мен това много пъти ми се е искало да направя, но не ми стиска Peace
Да, признавам и на мен не ми стиска. Веднъж направих съвсем невинна забележка на един човек на една опашка за билети, той извади нож и посегна към корема ми, приятелите му го обградиха, моментално другите хора се изпариха, касиерката гледаше пребледняла, но безмълвна от касата. След този случай си налягам парцалите, защото не зная човека остреща къде го бие сачмата.

# 178
Аз си позволявам да правя забележки и то за това ме гледат кофти по детските площадки.

# 179
  • София
 Shocked

Общи условия

Активация на акаунт