"Селски" номера и пинизи

• 5 228 335
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 3 585
Е..., тя нали точно това казва, че ако не оставяш бакшиш не значи, че нямаш пари.

# 3 586
  • София
Didi168, дишай дълбоко и пак прочети какво е написала VerdammtesMädchen. И след това припадай ако решиш, че е нужно

# 3 587
Didi168, дишай дълбоко и пак прочети какво е написала VerdammtesMädchen. И след това припадай ако решиш, че е нужно

Мхм  Laughing

# 3 588
Забелязвам, че е много притеснително другите да не ни помислят за бедни, на всяка цена трябва да се знае, че точно ние не сме и да го докажем дори пред сервитьорката и момчето, което мие стъклата. На какво се дължи тази работа? Не е само тази тема, периодично виждам колко е обидно за хората, че може да ги помислят за бедни - от криенето на пликчето с надпис "Лидл" или "Мания" до оставянето на бакшиш, който присяда.

# 3 589
 Shocked
Абе, мислех си, че тук хората, които пишат, могат и да четат поне...

... Не е само тази тема, периодично виждам колко е обидно за хората, че може да ги помислят за бедни - от криенето на пликчето с надпис "Лидл" или "Мания" до оставянето на бакшиш, който присяда.

Peace

# 3 590
  • София
 smile3544
Ето ви я иконката,да не я търсите толкова Mr. Green.

Забелязвам, че е много притеснително другите да не ни помислят за бедни, на всяка цена трябва да се знае, че точно ние не сме и да го докажем дори пред сервитьорката и момчето, което мие стъклата. На какво се дължи тази работа? Не е само тази тема, периодично виждам колко е обидно за хората, че може да ги помислят за бедни - от криенето на пликчето с надпис "Лидл" или "Мания" до оставянето на бакшиш, който присяда.

Аз пък съм обратното,обичам да ме мислят за бедна,особенно,когато става въпрос за новоизлюпени богаташчета,които си личат от км.

# 3 591
То е до усещане, разбиране и култура, в смисъл какво си видял. По мое впечатление точно тези, които се страхуват да не ги видят с торбите на Лидл, не оставят бакшиш. За сметка на това претенциите им са до Бога и са склонни да се държат пренебрежително с обслужващия персонал. Комплекси.

# 3 592
Не обичам въобще да се опитват да ме преценяват.
Идиотско е да се опитваш да прецениш колко пари има човекът отсреща. Въобще е идиотско да го гледаш по този начин...

# 3 593
А бе в тази тема 236 страници се обсъждат бакшиши. Какво е това безумие на всеки да се дават бакшиши. Отивам в заведение със сервитьор и там цените са доста по-високи (поне двойни) от стола в Министерски съвет. Значи разликата е за сервитьорите. Защо аз трябва да им плащам отново. В бензиностанцията са ми сложили 30 стотинки надценка, ама моят резервоар е 75 л, значи само аз плащам около 15 лева (за 50 л) за престоя си от 5 минути там, ама и бакшиш трябвало да оставя. Купувам си айрянче и солетки на хлапето с 50% надценка (ама видиш ли те и касиерите били без бакшиш).

Винаги ли когато ми кажат заповядайте, трябва да давам бакшиш? Защо тогава ми дават сметка за N лева. Или се предполага, че ако съм доволна трябва да оставя бакшиш. А ако не съм доволна трябва да платя сметката мълчаливо ли?

А и на фризьорката трябвало бакшиш. Явно за да си наточи ножиците следващия път. Дай направо навсякъде да въведем такса както при лекарите 1% от МРЗ. Проблемът е че трябва да давам бакшиш на най-необразованите и нискоквалифицирани длъжности. Ами да бяха положили усилия да се квалифицират, а не да ми се усмихват за бакшиш. Ако вземат че изчезнат, няма да ми липсват особено.

Не всички фризьори за необразовани и ниско квалифицирани!Един допълнителен семинар,за да сме в час с новостите е над 100-150лв. за един ден...А на такива семинари се ходи поне по веднъж на сезон.Бакшиша на който най-много се зарадвах,беше от една баба, която ми остави 50ст. - стана ми много мило!

# 3 594
Бакшиш оставам заради добро обслужване. Не съм длъжна да го оставя.
Ако ми се фръцне сержитзорка/обслужващ персонал си прибирам и това, което съм дала + че пускам оплакване за недобро обслужване.
А преценката, хич не ме интересува даже. Персоналът трябва да разбере, че ако клиентите не са доволни не само бакшиш няма да получи, но и заплата

# 3 595
Селско е пренебрежителното отношение към обслужващия персонал. Интересна ми е темата за бакшишите и много се забавлявам с коментарите Grinning Когато бях сервитьорка, повечето клиенти оставяха бакшиш. Аз също оставям, ако съм доволна от обслужването. Бакшишът не е задължителен и не мога да разбера какво толкова скачат някои, че на тяхната работа никой не им давал бакшиш - ми да станат сервитьорки и ще имат бакшиш също ooooh!

Редактирам, прочитайки пост по-горе - работех в скъпо за средните стандарти заведение и веднъж седнаха скромно облечени баба и дядо, може би дошли в града по работа и седнали да пият по кафенце. Питаха колко струва най-евтиното кафе и си поръчаха само 2 кафенца, направиха сметка 2 лв. Дадоха ми 5 лв, върнах 3, а те ми бутнаха левчето обратно с думите "Почерпи се, чедо!" Доплака ми се! Опитах се да откажа, без да ги засегна, но бяха толкова мили и настояваха да пия едно кафе за тяхно здраве! Този е най-големият бакшиш, който съм получавала!

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 19:27 от Spiritlight

# 3 596
Селско е пренебрежителното отношение към обслужващия персонал. Интересна ми е темата за бакшишите и много се забавлявам с коментарите Grinning Когато бях сервитьорка, повечето клиенти оставяха бакшиш. Аз също оставям, ако съм доволна от обслужването. Бакшишът не е задължителен и не мога да разбера какво толкова скачат някои, че на тяхната работа никой не им давал бакшиш - ми да станат сервитьорки и ще имат бакшиш също ooooh!

Селско е и да си искаш бакшии и да се цупиш на такъв, който според теб е недостатъчен. Както и да проявяваш пренебрежение към този клиент, който не ти оставя бакшиш.
П.П. Както вече казах всеки си избира професията и заплатата. Моята професия и заплата ми харесват и са ми достатъчни и без бакшиш. Въпросът е че парите, които получавам ги заработвам с много труд и не ги пилея ей така за черните очи на някого или щото било прието да се оставя бакшиш. Всяко нещо трябва да се заслужи подобаващо.

# 3 597
  • Варна

Мхм  Laughing

Оф абе аз ли не съм добре, или точно това си пише.... освен ако не го е казала иронично, тогава не съм разбрала иронията.  newsm78

# 3 598
Прочети още веднъж и ще си отговориш.

# 3 599

Селско е и да си искаш бакшии и да се цупиш на такъв, който според теб е недостатъчен. Както и да проявяваш пренебрежение към този клиент, който не ти оставя бакшиш.
П.П. Както вече казах всеки си избира професията и заплатата. Моята професия и заплата ми харесват и са ми достатъчни и без бакшиш. Въпросът е че парите, които получавам ги заработвам с много труд и не ги пилея ей така за черните очи на някого или щото било прието да се оставя бакшиш. Всяко нещо трябва да се заслужи подобаващо.

Съгласна, и аз не оставям бакшиш на такива.
По втория пункт - понякога един сервитьор работи по 10-12 часа на крак и в движение... та си е труд де, на другия ден краката ти пулсират...

Общи условия

Активация на акаунт