"Селски" номера и пинизи

• 5 180 390
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 4 950
Дари П. удържа ли фронта днес?
Сигурно пият кафе Mr. Green

Mr. Green Цъ! Подготвих се аз, тел. изключен, врати затворени, обаче вали. Ей сега ми писа че не дошла, защото валяло, а и мъжа й излязъл по- рано. Дъжда не е оправданието й, щеше да си отвиси навън с бебето, да се научи. И това е позната, с която от десет години не сме се чували. От около два месеца подновихме връзката.

За стоката с намалена цена. Ако е намалена, но я чукнат с по- голяма, то би трябвало да ви я подарят. Тяхна грешка си е, а и тук съм чела че има места, на които се практикува. Мен още ме е яд за една детска книжка с приказки с батерии. Гледам етикета- 9.99, на касата казват 30.00. Пусти срам, платих, ама бях млада и зелена.

За черпенето- от време оно си е. Никога, ама никога няма да забравя, като съм била на 8, примерно, майка ми ми купи блуза. На татко брат му вика, хайде да почерпиш. Опука 2-3 уискита, лукс за тогава, ние децата- коли. После чух майка да казва на баща ми че тая блуза я е платила четворно. Та, традицията си продължава.

# 4 951
Аз не го разбирам това с черпенето, когато си купуваш съвсем нормални и обикновени стоки.
Разбирам апартамент, кола да си купиш...хайде да почерпиш, че да е на късмет и т.н.
При рожден ден, имен ден, също.
Но във всякакви други случаи ми е леко непонятно.

# 4 952
  • Ямбол
....
Циндил-Пиндил, ако не се обадим, то следват сръдни и драми.....
Само че ти вече си се обадила предния ден. Натрисането става на следващия ден, когато много държите да се видите, независимо, че те са на среща с други хора.

Не съм се натрисала на никого, ще ме извиняваш много. Даване на подарък за 2мин в заведение на крак е много далеч от това.
Те казаха къде са, а и ние така или иначе отивахме на същото място. Щяхме да се видим при всички положения, дори и без да се бяхме чували.

Не те извинявам. Щом е за две минути, защо тогава очакваш да те поканят. Точно ти създаваш неудобната ситуация, когато решаваш да поднесеш подаръка си за 2 минути, когато хората са заети и обявяваш това за лош вкус. Значи лош вкус е да имаш среща с роднини и да не обърнеш внимание на куковете си, които идват за две минути, а по-точно да не ги поканиш за почерпка.

# 4 953
Лиляна, след като не ти предложат да седнеш, какво се предполага? Да продължим да стоим прави, за да уважим хората за повече от 2минути, или елегантно да се извиниш и да си тръгнеш от мястото?
В заведението нямаше други празни маса, за да седнем отделно и изчакаме примерно.
Хората, които бяха с тях вече се приготвяха да стават, така че не сме ги обезпокоили реално, или сме се натресли.

Както и да е, темата отдавна се изчерпа.

# 4 954
  • Ямбол
Лиляна, след като не ти предложат да седнеш, какво се предполага? Да продължим да стоим прави, за да уважим хората за повече от 2минути, или елегантно да се извиниш и да си тръгнеш от мястото?
....
Предполага се, че след като хората са заети, отлагаш поднасянето на подаръка или ако много държиш да стане на момента, отиваш за две минути, даваш го и си тръгваш. Ти обаче си отишла с идеята да те поканят на масата, понеже носиш подарък и си останала разочарована, което се нарича лош вкус, не това, че не са те почерпили.

# 4 955
# 4 956
Лиляна, не изглежда хората да са били супер заети и едва ли общуването с братовчедите ще да е било толкова строго секретно, че да не предполага други хора. Обадили са се, разбрали са се, ясно е че сигурно ще дадат подарък, другите хора е трябвало да го отложат, ако толкова нямат повече от две минути.
Марис, а те  обаждат ли се за празниците на вашите деца и купуват ли им подаръци?

# 4 957
  • Ямбол
....
Марис, а те  обаждат ли се за празниците на вашите деца и купуват ли им подаръци?
Миналата година са поканили само едното им дете, а те нахалниците са дошли всички, представяш ли си.

# 4 958
  • Пловдив
....
Марис, а те  обаждат ли се за празниците на вашите деца и купуват ли им подаръци?
Миналата година са поканили само едното им дете, а те нахалниците са дошли всички, представяш ли си.
Ама Лиляна и аз така бих реагирала. Аз самата не си водя децата по всичките рожденни дни в комплект, освен ако изрично не са поканени всички. Водя поканения. И също си правя сметки. В повечето детски клубове си има цена за определена бройка и аз гледам да се вместя в предвидения бюджет. Крайно грубо би било да изгоня някого, но не би ми станало приятно.

# 4 959
*Coraline*, за рождените дни на децата се обаждат.
Подаръци купуват, защото винаги са поканени на рожден ден, който обикновено правим в детски клуб.

Лиляна,
Да, поканих голямото дете, което е на възрастта на дъщеря ми. Смятам, че е напълно нормално.
Исках да ми кажат дали само ще доведат детето, или ще дойдат всички, за да знам каква бройка да кажа в клуба.
Те до последния момент нищо не казаха и се усукваха..."ама ще дойда само аз (мъжа) да оставя щерката и ще се връщам при жената и бебето, ама то може жената да дойде, пък аз да стоя при бебето...ама то така, то иначе.
Смятам, че с бебе на 2седмици, човек няма да хукне по парти клубове. Още повече, че предупредих че климатика е силен и ще има 2рождени дни.
Не ми е било проблем дали ще платя още за 1човек консумация, или не.

# 4 960
  • Ямбол
....
Ама Лиляна и аз така бих реагирала. Аз самата не си водя децата по всичките рожденни дни в комплект, освен ако изрично не са поканени всички. Водя поканения. И също си правя сметки. В повечето детски клубове си има цена за определена бройка и аз гледам да се вместя в предвидения бюджет. Крайно грубо би било да изгоня някого, но не би ми станало приятно.
Така е. Аз също правя така. Мирама го даде като пример, че черпила кумците си. За какво друго да го вметва, освен заради това, че очаква да ѝ върнат почерпката.

# 4 961
Лиляна, ама къде съм писала, че било проблем че съм ги почерпила.

# 4 962
Оф, Лиляна, за конкретния случай много писаха, че и на тях би им станало неприятно, само ти наопаки. Айде стига вече, писна ми само теб да те чета.Разбрахме ти позицията.
А Maryse не мога да разбера, защо продължаваш да и се обясняваш, не виждаш ли, че не можеш да излезеш на глава с нея.

# 4 963
Все по-често научавам или пък ставам свидетел на издевателства над слаби и беззащитни хора, включително и от длъжностни лица. Пресен случай отпреди няколко дни. Пътувам в автобуса, качват се контрольори, проверяват пътниците и стигат до една бременна, може би в петия месец жена. Дава си билета, едрата на ръст контрольорка го оглежда внимателно и решава,че това е стар билет, защото дупките не били еднакво широки - нещо от тоя сорт беше предтекста й да не признае билета.
Жената културно обясни,че го е продупчила при качването,но контрольорката не й повярва и я попита дали има друг билет. Бременното момиче още по-възпитано отговори, че щом не й признава билета, няма проблем, ще продупчи друг и извади нов билет. При което това 200 килограмово подобие на човек, я контрира с въпроса, като има нов билет, защо пътува със стар такъв?! И естествено й поиска глоба от 20 лв! Момичето отказа да ги плати. На тая въобще не й пукаше в какво състояние е и как се чувства, поиска й лична карта, извади кочан да пише Акт, дори я заплаши, че след тях има кола и т.н.
При което бременната млада жена, вече здраво стресната, се хвана за корема!
Внушителното на ръст и килограми добиче дори не я попита на кой перфоратор е продупчила билета си, а при такива случаи така се процедира. Просто се хвана за големината на дупките и това й бе достатъчно за да изкара момичето нередовен пътник!

Не разбрах какво стана по-нататък, тъй като трябваше да сляза на следващата спирка.
Надявам се момичето да не се е поддало на психическия натиск на това нищожество и конфликта да е приключил благополучно.

# 4 964
  • Ямбол
Лиляна, ама къде съм писала, че било проблем че съм ги почерпила.

Аз не съм казала, че съм разбрала да е проблем.
Не отговори на въпроса ми - в каква връзка го сподели това, че си ги черпила всичките?

Общи условия

Активация на акаунт