"Селски" номера и пинизи

• 5 179 402
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 5 085
Между това да ми купят евтино, китайско боклуче, предпочитам едно цвете в целофан.

# 5 086
Имам едни познати,много са зле финансово.Имаме на близо градина и там отглеждаме зеленчуци.Стана ми жал за хората и напълних една торба зарзават и им занесох да има да си сготвят--взеха торбата благодариха .Всичко ок,погледна вътре и ми казва ааааааааа  ама аз тиквичките ги предпочитам пържени.Е нищо не казах ,ама ми стана малко неприятно.Та кажете сега втори път да им занеса ли или не?
Аз не бих, занесла нищо повече. Направи добро за да изядеш л***о. Комшийката на село, до родителите ми - с две деца и две работи, мъж пияница. Жената не си беше копувала нови дрехи от много време. Реших да си разчистя гардероба и да и дам нещата, които аз няма да нося, вместо да ги хвърля. По същия начин - отивам нося панталони, дънки, тениски, каквото се сетите, дори и бях купила чисто нов сутиен (като подарък личен). Давам ги, благодари, веднага ги вади и започва да ги разглежда и вика.."ма ти май си си променила стила, май , виж с какви хубави дрехи си, нямаше ли за даване някой като тях "..... WTF ???? Ама, че наглост, ще и събирам аз неща, ще и ги транспортирам на 120 км и накрая пак недоволна. А като за капак на нейната "благодарност" разбрахме, че въпроснот семейство се прикачило към нашето ел.захранване и ползват ток на аванта. А аз се карам на родителите ми, че направили сметка за ток 120 лв....Моля, кажете - как да си човечен и да проявяваш щедрост, кому е нужно ? Повече НЕ, писна ми от глупости, завист, скрита злоба, задни мисли и мили думи докато си от полза, а после един по-голям.

# 5 087
Абе то и аз казвам от куртоазия че не ми пука какъв е подаръка, но вътрешното гласче нашепва че е можело и по- добре. Grinning Особено пък ако хората са с възможности. Не може на ядене и поръчване каквото ти видят очите да се изтърсите трима човека с колан за 30 лева.

# 5 088
  • Ямбол
.... Не може на ядене и поръчване каквото ти видят очите да се изтърсите трима човека с колан за 30 лева.
Защо да не може.

А аз пред някоя прахосъбирачка предпочитам само присъствие и да ядат и пият колкото искат, затова съм ги поканила, не за подаръци.

# 5 089
Според мен, момичето имаше в предвид, че е селско, когато знаеш, че ще те черпят, да поръчваш като обезумял. Виждала съм хора, примерно, които не знаят как се изговаря Baileys, но като ги черпят си поръчват голям Балей, щото са чували, че е хубаво. Или задължително поръчката е някакво марково уиски, което пак не са опитвали. Много ми е грозно и смешно.

# 5 090
Преди няколко дни мой близък много държеше да ме информира, в присъствието на детето ми, че на Х. /съученик на сина ми/, майка му ги зарязала и избягала с друг мъж,който не бил стока, на всичко отгоре.
На въпроса ми защо ми го казва и то пред детето /съобразителен е по принцип, но е още малък, в училище може да изкоментира тази неприятна случка/, въпросният човек каза, че: "Скоро всички ще говорят за това, въпрос на време е....."
Тук вече не издържах и казах, че хората коментират, благодарение на такива като него!!! ooooh!

# 5 091
Не е селско да купиш на някого подарък, селско е да коментираш подаръка и размера на почерпката, според мен.

Подаръкът е израз на уважение! Въпрос на възможности е какво ще се купи. Аз се отнасям с еднакво уважение към подаръците, независимо от тяхната стойност. След като някой е отделил време и средства, за да ми купи подарък и да ме уважи, това ми е много по-ценно, от това какво ще получа. Лош вкус е да обсъждаш подаръците, цената им, а да мериш на кило какво си получил и колко си похарчил за почерпка...това вече е  no Не черпя хората, заради получаването на подарък, а за здраве и защото ми е приятно да съм с тях на личния си празник!
Има въпрос - Ако подаръка е само за "показност" или още по-неприятното, за отбиване на номера... как следва да се реагира ? Не говоря за такъв от сърце, дето си го търсил сума ти време, защото си искал наистина да се хареса, а не само да се отчетеш, че си дал нещо... Тогава може ли да се обсъди? Трябва ли се прояви уважение (не говорим за фалшивото, лицемерно показване за пред хората)  ?

# 5 092
  • София
Според мен, момичето имаше в предвид, че е селско, когато знаеш, че ще те черпят, да поръчваш като обезумял. Виждала съм хора, примерно, които не знаят как се изговаря Baileys, но като ги черпят си поръчват голям Балей, щото са чували, че е хубаво. Или задължително поръчката е някакво марково уиски, което пак не са опитвали. Много ми е грозно и смешно.

Хахахаха.

Имам едни познати,много са зле финансово.Имаме на близо градина и там отглеждаме зеленчуци.Стана ми жал за хората и напълних една торба зарзават и им занесох да има да си сготвят--взеха торбата благодариха .Всичко ок,погледна вътре и ми казва ааааааааа  ама аз тиквичките ги предпочитам пържени.Е нищо не казах ,ама ми стана малко неприятно.Та кажете сега втори път да им занеса ли или не?

И аз така. Събирах като пчеличка за нас и за подобно семейство с цел малкото дете и био продуктите. Занесох малко неща - малко тиквички, малко картофки, моркови и й казах, да ги сготви или замрази за детето. Тя ги беше сготвила за някакви гости, дето им дошли, а на детето сварила леща от помощите.
Не го смятам за селска проява, но ми стана едно тъпо такова. Знам, че всеки има право да си прави каквото иска, но наистина ги бях нарекла за детето.

# 5 093
Между това да ми купят евтино, китайско боклуче, предпочитам едно цвете в целофан.
То всички предпочитаме нещо, не винаги ни се уцелва вкуса обаче. Винаги благодаря за подаръка, никога не го коментирам и не правя баланс между подарък и направен разход за почерпка. За мен е достатъчно, че някой мой приятел е отделил време  да помисли за мен и да ми купи или изработи нещо - каквото и да било.

# 5 094
Абе то и аз казвам от куртоазия че не ми пука какъв е подаръка, но вътрешното гласче нашепва че е можело и по- добре. Grinning Особено пък ако хората са с възможности. Не може на ядене и поръчване каквото ти видят очите да се изтърсите трима човека с колан за 30 лева.

Не е от куртоазия! Каня близки и приятни за мен хора, които познават и вкуса , и възможностите ми, така че каквото и да получа от тях, ми е ценно.

# 5 095
Виждала съм хора, примерно, които не знаят как се изговаря Baileys, но като ги черпят си поръчват голям Балей, щото са чували, че е хубаво. Или задължително поръчката е някакво марково уиски, което пак не са опитвали. Много ми е грозно и смешно.

Затова, когато ме поканят обикновено си поръчвам или това, което пият домакините, а ако съм с колата - кафе и вода! Непиенето и повтарянето, че нищо не искам, притесняват също толкова, колкото и поръчването на корем.

# 5 096
Свекърва ми изхранваше едно такова семейство. На пълна торба с продукти, коментарът - еее, само толкова ли от един какво си ти се откъсна от сърцето, или - писнаха ми тези картофи, не може само картофи да ядем...
А коментарът за пържените тиквички по-скоро е бил на шега, според мен.

И аз така мисля.
Скоро пак ще им нося че тази година от дъждовете всичко е в повече.Ако пак има подобен коментар --това ще е от мен.

# 5 097
Аз пък държа на подаръка. Пък нека съм меркантилна. Сега нямам възможности никакви да подарявам, бях канена на два рожденни дни на близки познати. Още докато ме канеха казах че подарък няма да има, имат си всичко и вместо да отбивам номера с някой боклук за 10 лв. предпочитам нищо да не подаря. Е, занесох на единия една синя роза, на другия- цвете в саксия за жена му и толкова. Хапнах салата с малка ракийка и готово.
А тези с колана направиха сметка 200 лв. в заведение с нормални цени. Била съм барманка, но не бях чувала да се поръчва малък ред лейбъл. Било малко червено Джони.

# 5 098
Ами и аз държа на подаръка, до толкова доколкото е признак на елементарно уважение към моята особа. Помните ли, имаше една тема за нелепите подаръци? Там бая се посмяхте на моите такива, правени от едно семейство, което редовно си прочистваше старите вещи, но беше забравило да махне поздравителната картичка по случай повода, по който беше получило едни прашасали чаши от времето на битката при Дарданелите.

# 5 099
Ех, сега, Каси! Ама те са с архивна стойност...
А аз именно заради тази тема се регистрирах във форума, умирах от смях!

Общи условия

Активация на акаунт