"Селски" номера и пинизи

• 5 185 050
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 240
Като изключа елемента на блъскането и размяната на реплики, не виждам какво в горната случка е нередно. Не мога да се сетя защо трябва да се отстъпва място на тригодишно дете. И понеже тук се каза, че е много селско да не се отстъпва място в ГТ, аз пък да си кажа, че не съм видяла в чужбина някой да го прави. Стояла съм в автобус с неходещо дете в едната ръка и сгъната количка в другата и никой никога не ми е отстъпвал място. Усмихват се на детето, радват му се, но място никой не отстъпва. Нито пък помага като си качваш количката. Става дума за хора от всякакви националности, предимно западни. Тук главно чужденци има в ГТ. И в банки много пъти съм чакала дълго време на опашка, детето се тръшка, реве, не се трае. Най-много охраната да ме пита дали да ми дадат вода или да помогнат с нещо. Ред да отстъпи някой - никога. Егати селяните значи. Еми и аз се чудех, но свикнах, че не го правят и толкова.

# 6 241
Като изключа елемента на блъскането и размяната на реплики, не виждам какво в горната случка е нередно. Не мога да се сетя защо трябва да се отстъпва място на тригодишно дете. И понеже тук се каза, че е много селско да не се отстъпва място в ГТ, аз пък да си кажа, че не съм видяла в чужбина някой да го прави. Стояла съм в автобус с неходещо дете в едната ръка и сгъната количка в другата и никой никога не ми е отстъпвал място. Усмихват се на детето, радват му се, но място никой не отстъпва. Нито пък помага като си качваш количката. Става дума за хора от всякакви националности, предимно западни. Тук главно чужденци има в ГТ. И в банки много пъти съм чакала дълго време на опашка, детето се тръшка, реве, не се трае. Най-много охраната да ме пита дали да ми дадат вода или да помогнат с нещо. Ред да отстъпи някой - никога. Егати селяните значи. Еми и аз се чудех, но свикнах, че не го правят и толкова.
Нещо не ме разбрахте, дами! Става въпрос за отстъпване на място да минеш навътре и стоиш ПРАВ! Въпросната селска пръчка изискваше обаче ние с детето да слезем, за да може да мине тя, вместо да се размине с нас и да ни отсъпи място навътре. Споко, не съм изисквала невъзможното - тоест място за сядане. Пък бабката, дето ми каза много да не говоря беше седнала, да. Както и още трийсетина човека, наблюдаващи безмълвно сценката. Не знам за вас, ама на мен ми причерня като ми блъсна детето! Ако някоя от вас може да се овладее в тоя момент, евала, ама аз не съм толкова хладнокръвна и гледаща философски на нещата.

# 6 242
  • Canada
Е, Чек, някои помагат. Предните 3 седалки в автобусите ( напречно разположените) се сгъват точно, за да си паркираш количката там. Иначе за висенето по опашки си е точно така.  Peace

# 6 243
  • Ямбол
....
Нещо не ме разбрахте, дами! Става въпрос за отстъпване на място да минеш навътре и стоиш ПРАВ! Въпросната селска пръчка изискваше обаче ние с детето да слезем, за да може да мине тя, вместо да се размине с нас и да ни отсъпи място навътре. Споко, не съм изисквала невъзможното - тоест място за сядане. Пък бабката, дето ми каза много да не говоря беше седнала, да. Както и още трийсетина човека, наблюдаващи безмълвно сценката. Не знам за вас, ама на мен ми причерня като ми блъсна детето! Ако някоя от вас може да се овладее в тоя момент, евала, ама аз не съм толкова хладнокръвна и гледаща философски на нещата.
И аз май нещо не разбрах. Как така ще ти правят място да влезеш, като не си изчакала да слязат. Първо обикновено с предимство са излизащите/слизащите и после са влизащите/качващите. Слизаш, тя излиза и после се качваш. В претъпкан автобус, както го описваш не е много умно да става който и да е, защото рискува да предизвика блъсканица.
А отделно, че за да не ми блъскат детето винаги съм избягвала тъпканиците в ГТ.

# 6 244
Аз разбрах, че тя се е качила от една спирка, но тъй като не е имало място е стояла до вратата. Дошла е следващата спирка, вратите са се отворили, жената е искала да слезе, но вместо да направи място и да се размине с milittana и детето, като те застанат на нейното място, тя ѝ вдига скандал, че не излиза от рейса, за да слезе въпросната, след което да се качи отново и да си продължи. Мисля, че подобна ситуация може да ся изясни много по-цивилизовано, без да се включват крясъци и блъскане на деца с един обикновен въпрос тип "Може ли да се разминем".

# 6 245
....
И аз май нещо не разбрах. Как така ще ти правят място да влезеш, като не си изчакала да слязат. Първо обикновено с предимство са излизащите/слизащите и после са влизащите/качващите. Слизаш, тя излиза и после се качваш. В претъпкан автобус, както го описваш не е много умно да става който и да е, защото рискува да предизвика блъсканица.
А отделно, че за да не ми блъскат детето винаги съм избягвала тъпканиците в ГТ.
Лиляна. Бях се качила в автобуса, почти до вратата, щото той претъпкан. Никой не реагира да се отмести, да мина навътре с детето, най-малкото тези, дето ще припират да слизат. И на СЛЕДВАЩАТА спирка тази особа реши да слиза. Тогава ми блъсна детето и се развика. Нали разбирате, че ако блъснат голям човек той ще се поклати и ще запази равновесие, а като блъснат дете - главичката му е точно на нивото на дръжката на седалката. Просто претенциите й бяха, че трябва на всяка спирка ние с детето да слизаме, да правим място на тези, които са по-навътре и после пак да се качваме, ако има място. То място имаше, ама трябваше някой да ни пусне да минем. Та един господин ни пусна. Надявам се, че сега е станало ясно. И аз не обичах с детето да се блъскам, но живеем в София и както вече казах нямам възможност всяка вечер да давам по десет и повече лева за такси. Сега знам, че веднага ще ми бъде обяснено как в претъпкан автобус не бива да се качва дете. Много добре го знам това, но например знам, че е важно да го прибера, вместо да чакаме в студа на спирката.....

# 6 246
Те са се возили известно време преди инцидента.
Аз лично изтрещявам като ми бутнат детето. Ако трябва да се смесваме в тълпа, гледам на ръце да ги държа. В Пирогов, хем детето е видимо пострадало, коридорът е широк, не беше претъпкано, с който не се разминахме, той не я бутна. Е, оценявам факта, че и аз не бях на себе си.

# 6 247
В тази връзка, селска история е градския транспорт в София.
И трябва сериозно да се поучат от колегите си в Бургас. Бях очарована това лято от бургаския градски транспорт!

# 6 248
Е, Чек, някои помагат. Предните 3 седалки в автобусите ( напречно разположените) се сгъват точно, за да си паркираш количката там. Иначе за висенето по опашки си е точно така.  Peace

Никакви места за колички не съм виждала. Но не говорех за места, а за помагането. Еми не помагат, изобщо не го считат за нужно. 

# 6 249
Обикновено слизащите са с предимство, но има такива комични ситуации, че едва ли ще ми повярвате. Хора на 40-50 год. се състезават да се качат първи, за да си намерят място да седнат. Няма такова блъскане, опитват се да се качат по 3-4 наведнъж.
Наистина автобусът е доста малък, а пък има много пътуващи в тази посока и се пълни още на първата му спирка, но ми е много смешно как хората още не са слезли, а другите се опитват да се набутат, за да седнат  Joy

# 6 250
И трябва сериозно да се поучат от колегите си в Бургас. Бях очарована това лято от бургаския градски транспорт!
Точно така! Аз пък от Велинградския, ама там е частен и...градчето е малко, та е лесно.

# 6 251
  • някъде по морето
Нали затова сме най-добрият град за живеене в България Simple Smile!

# 6 252
Да вметна само, че е много опасно да се качваш в препълнен автобус. Има табелки с места за пътници - седящи и правостоящи.

# 6 253
В Бургас никога не съм виждала толкова претъпкан автобус, като този, с който се прибирах вечер след работа в София.  Просто няма толкова много хора и ГТ не закъснява с по 20-25 мин особено зимата в задръстването вечер Crazy оох, мразя ГТ в София.

# 6 254
  • в ябълковата градина

И като е в чужбина не го прави непременно добър пример за подражание. И какво като са западняци?
Аз не виждам абсолютно нищо нормално в това да се люлее едно малко дете в ГТ или да го блъскат и натискат, и никой да не отстъпва една седалка. Да не говорим, че може рязко да спре автобуса.

Общи условия

Активация на акаунт