"Селски" номера и пинизи

• 5 184 775
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 375
Слънчо, ще реша на момента, дали да предложа мястото си.
Най-вероятно ще го направя, но има един малък процент, в който вероятно ще предпочета да остана седнала  Peace

Пълно е с мъже, които са седящи - защо винаги жените трябва да ставаме?

Света, мисля, че децата се возят безплатно, така че е логично да седне при майка си, когато автобусът е пълен.

# 6 376
Често наблюдавам интересна картинка в градския транспорт. Младо мамче и 2-3-4 годишно дете, заели двойна седалка, а отстрани възрастни хора, правостоящи.
Сигурно възрастните хора не са помолили учтиво и са безотговорни към себе си явно.....

# 6 377
Аха, сърдите се на хората, че не се сещат. Ами като ви е срам да питате, стойте прави. Като онази майка, дето я било срам да поиска погача, ама се сърди, че не се сетили да й дадат. Тъпи хора.

# 6 378
Аха, сърдите се на хората, че не се сещат. Ами като ви е срам да питате, стойте прави. Като онази майка, дето я било срам да поиска погача, ама се сърди, че не се сетили да й дадат. Тъпи хора.

Не знам, дали са тъпи, но повечето са доста смотани. Сумти и гледа като бивол, но акълът не му стига да върже три думи в изречение, включващо "извинете" "бихте ли" "благодаря".
И това не е само в ГТ - така е и в магазините - ще те изблъска с количката, но няма да те помоли да се разминете, че е много сложно и сигурно ще си наруши имиджа на темерут

# 6 379
Искайте и ще ви се даде, даже в библията го пише.
пп: От летището за центъра се вози една кокона, разположила на седалката до себе си малка хартиена чантичка. Ние с децата ми заемаме местата срещу нея, после рейсът се напълни, но така и никой не й каза да си махне чантата, за да се ползва мястото. Но неодобрително сумтене имаше. На бас, че един като се обади, всички ще лавнат, щото само това и чакат.

# 6 380
Има хора, които са по-чувствителни, стеснителни и възпитани. Те не са тъпи, просто светът е шарен и хората са различни. А последното ти изречение дори няма да го коментирам, че не ми се сипят обиди, въпреки че точно това заслужаваш.

# 6 381
Знаеш ли колко ще ме трогнеш ако коментираш  Sunglasses Смотан не е равно на възпитан, нито пък е от полза да си стеснителен.

# 6 382
  • Ямбол
.... Като онази майка, дето я било срам да поиска погача, ама се сърди, че не се сетили да й дадат. Тъпи хора.
Joy
Типично селско разсъждение(на въпросната майка, не твоето). Някои хора си мислят, че за децата всичко трябва да се предлага по подразбиране, за да не им стане нещо. Ама да се мръдне да си отчупи, не смее.

# 6 383
Искайте и ще ви се даде, даже в библията го пише.
пп: От летището за центъра се вози една кокона, разположила на седалката до себе си малка хартиена чантичка. Ние с децата ми заемаме местата срещу нея, после рейсът се напълни, но така и никой не й каза да си махне чантата, за да се ползва мястото. Но неодобрително сумтене имаше. На бас, че един като се обади, всички ще лавнат, щото само това и чакат.
Само не разбрах, кой е по-лош или пък тъп, коконата дето си вози хартиената чантичка на отделна седалка или тези дето сумтят, но мълчат? Laughing

И пак да ви върна там откъдето се започна. Блъскащата дете сливи ли имаше в устата, че не е могла да попита майката ще слизат ли или някак да се разминат? Вие така ли блъскате направо, когато някой ви пречи?

# 6 384
Знаеш ли колко ще ме трогнеш ако коментираш  Sunglasses Смотан не е равно на възпитан, нито пък е от полза да си стеснителен.
Янечек, колкото и да ти е трудно да си го представиш от собствената си камбанария, на този свят има и възпитани хора. Не съди за другите по себе си. Не всеки е гръмогласен и безпардонен и не е нужно да бъде в едно цивилизовано общество. Хич не се стремя да те трогвам, съдейки по постовете ти трудно би се впечатлила от понятия като състрадание, съобразителност, доброта. Важното е да сме гръмогласни и да изискваме. Другите според теб са тъпи. Яка логика, ама за У село, драга. Да, може да не е от полза да си стеснителен, но пък има такива хора, представи си. Те също имат право да живеят в нормално общество, въпреки простаците и несъобразителните.

# 6 385
  • Ямбол
....
И пак да ви върна там откъдето се започна. Блъскащата дете сливи ли имаше в устата, че не е могла да попита майката ще слизат ли или някак да се разминат? Вие така ли блъскате направо, когато някой ви пречи?
Ти къде прочете в темата някой да е оправдал блъскащата и да е казал, че е необходим да се блъска?
Защо задаваш излишни въпроси?

# 6 386
Може да се помоли за място най-учтиво и деликатно, няма нужда да е нахално, викайки и т.н. епитети.

# 6 387
Има хора, които са по-чувствителни, стеснителни и възпитани. Те не са тъпи, просто светът е шарен и хората са различни. А последното ти изречение дори няма да го коментирам, че не ми се сипят обиди, въпреки че точно това заслужаваш.

Не очаквай всички да са като теб и да четат мислите ти:-)  просто си казваш в прав текс , че искаш място за детето си и това е !

А тези с чантички те на съседната седалка много ги обичам и направо им казвам " може ли да седна"  и само им гледам сеира как с неохота си прибират чантата в скута Simple Smile Оня ден пък сядам до една дебологъза чернокожа жена, която беше заела не само нейната седалка, но и половината от моята. Опитах се да се понаместя, тъй като седят буквално на ръба, а тя почна да ме гледа зверски ....след няколко минутно сумтене и кръвнишки погледи, не издържах и казах че седя на ръба на седалката тъй като седи на седалка и половина. В същия момент се освободи друга седалка и просто се преместих , отколкото да и трая фасоните.

# 6 388
Може да се помоли за място най-учтиво и деликатно, няма нужда да е нахално, викайки и т.н. епитети.

Peace
Мне, явно хората само между крайности се люшкат - или мълчат като...., или викат гръмогласно и изискват. Да се сърдят на себе си, не на другите

# 6 389
....
Ти къде прочете в темата някой да е оправдал блъскащата и да е казал, че е необходим да се блъска?
Защо задаваш излишни въпроси?
Не бе, защото се коментира, че майката имала сливи в устата, пък останах с впечатление, че най-много я е ядосало блъскането. Така или иначе никой не се сети, че е било редно слизащата да попита и да се разминат.

Общи условия

Активация на акаунт